Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Αθλητικά Νέα Επιστροφή στα γήπεδα για τις ερασιτεχνικές ομάδες και έναρξη προετοιμασίας ενόψει της νέας σεζόν

Επιστροφή στα γήπεδα για τις ερασιτεχνικές ομάδες και έναρξη προετοιμασίας ενόψει της νέας σεζόν

0
zigos 2017

Άλλες πέντε τοπικές ομάδες ξεκίνησαν προπονήσεις με φιλοδοξίες για το επερχόμενο πρωτάθλημα

Ρεπορτάζ από τα γήπεδα Θαλασσιάς, ΔΑΚ, Κιμμερίων, Ζυγού και ΕΚΤΕΝΕΠΟΛ

Ξεκίνησαν τα… βάσανα για τις περισσότερες ερασιτεχνικές ομάδες των τοπικών κατηγοριών, με ορισμένες απ’ αυτές να ξεκινούν τη Δευτέρα την προετοιμασία τους με φιλοδοξίες και υψηλούς στόχους για τη νέα σεζόν. Σε τουλάχιστον πέντε γήπεδα του Νομού τη Δευτέρα συγκεντρώθηκαν παίκτες, προπονητές, παράγοντες αλλά και φίλοι των ομάδων ώστε να αρχίσουν σε χαλαρούς ρυθμούς – αρχικά – το πρόγραμμα προπονήσεων ενώ στη συνέχεια και όσο οι ημερομηνίες για τη «σέντρα» στα πρωταθλήματα της ΕΠΣ (αρχές Σεπτεμβρίου) θα πλησιάζουν η ένταση των προπονήσεων θα αυξηθεί. Τις επόμενες ημέρες εξάλλου θα ξεκινήσουν κι άλλες ομάδες την προετοιμασία τους για το επερχόμενο πρωτάθλημα, το οποίο αναμένεται ιδιαίτερα ανταγωνιστικό αφού οι ομάδες έχουν ενισχυθεί ενώ απουσιάζουν και δύο πολύ δυνατές ομάδες, οι Ορφέας Ξάνθης και Άρης Αβάτου που θα αγωνιστούν στο πρωτάθλημα Γ’ Εθνικής.

Στη Θαλασσιά

Ανανεωμένη σε αρκετά μεγάλο βαθμό η πάντα φιλόδοξη «Αναγέννηση» βρέθηκε στο γήπεδο της Θαλασσιάς για την έναρξη της προετοιμασίας, ενόψει της νέας αγωνιστικής σεζόν.

Με νέο Πρόεδρο του ΔΣ τον Αναστάσιο Ταρενίδη, νέο προπονητή τον Δημήτρη Καρύδη που θα έχει βοηθό τον γυμναστή Ξενοφών Μπουγιουκλή αλλά και αρκετά νέα πρόσωπα στο έμψυχο δυναμικό, η ομάδα της Θαλασσιάς φιλοδοξεί να παραμείνει στα «υψηλά» της Α’ τοπικής κατηγορίας, όπου εξάλλου τερματίζει τα τελευταία χρόνια, αλλά και να διεκδικήσει για ακόμη μία χρονιά τη διάκριση μέσα από το θεσμό του κυπέλλου Ξάνθης, μιας και τις δύο προηγούμενες χρονιές βρέθηκε στον τελικό κατακτώντας μία «κούπα».

Η πρώτη προπόνηση που έγινε το απόγευμα της Δευτέρας στο γήπεδο της Θαλασσιάς ξεκίνησε με το καλωσόρισμα του προέδρου στους παίκτες με τον Αν. Ταρενίδη να επισημαίνει ότι η διοίκηση θα βρίσκεται στο πλευρό των παικτών για όποιες ανάγκες προκύψουν και ευχήθηκε μία καλή χρονιά χωρίς τραυματισμούς. Ο Δημήτρης Καρύδης από την πλευρά του τόνισε ότι με βάση τα προηγούμενα χρόνια θα δουλέψουν εξίσου στις προπονήσεις στοχεύοντας στις πρώτες θέσεις της κατηγορίας, όπου ανήκει η Αναγέννηση.

Στη συνέχεια οι παίκτες ξεκίνησαν την προπόνηση με χαλαρό τρέξιμο και ασκήσεις ενώ τις επόμενες ημέρες οι ρυθμοί θα ανέβουν.

Στο Ζυγό

Αρκετά «γεμάτη» ήταν η Δευτέρα για τον Ηρακλή Ν. Ζυγού, καθώς την ίδια ημέρα η ομάδα της Α’ τοπικής κατηγορίας συνδύασε την παρουσίαση μεταγραφών, την τέλεση του αγιασμού και την πρώτη προπόνηση, ξεκινώντας έτσι την προετοιμασία ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου.

Παίκτες, προπονητικό τιμ, μέλη της Διοίκησης αλλά και φίλοι της ομάδας βρέθηκαν το απόγευμα της Δευτέρας στο γήπεδο του Ζυγού για την πρώτη συνάντηση ανάμεσα στους παίκτες που ήταν από πέρσι στο ρόστερ αλλά και τα νέα αποκτήματα με τον προπονητή Γιάννη Δημητριάδη να ζητάει από την πρώτη στιγμή προσήλωση στις προπονήσεις.

Αμέσως μετά την τέλεση του αγιασμού και αφού παρουσιάστηκαν οι μεταγραφές στους εκπροσώπους των ΜΜΕ και όσους παρευρέθηκαν στην ¨επίσημη πρώτη¨, ξεκίνησαν τα… βάσανα για τους παίκτες της ομάδας με τρέξιμο και ασκήσεις φυσικής κατάστασης.

Στο ΔΑΚ Ξάνθης

Παρουσία σύσσωμου του ΔΣ πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Ξάνθης, η πρώτη προπόνηση της χρονιάς για την ιστορική και πάντα φιλόδοξη Ασπίδα Ξάνθης.

Το παρών στην πρώτη της ομάδας έδωσε κατά βάση ο περσινός κορμός που οδήγησε την Ασπίδα στο να τερματίσει στην δεύτερη θέση του πρωταθλήματος, αλλά και τα δύο από τα 6 νέα αποκτήματα της ομάδας, με τους Γιάννη Χριστοφορίδη και Ντουμπάν Τουράν να μετέχουν στην πρώτη προπόνηση της χρονιάς υπό τις οδηγίες του Χρήστου Σαμαρά και του βοηθού του Σίφη Λαδόπουλου.

Πριν την έναρξη της προπόνησης η διοίκηση της ομάδας υποδέχτηκε τους ποδοσφαιριστές και πέρα από τις ευχές για μια καλή ποδοσφαιρική χρονιά χωρίς τραυματισμούς, τονίστηκε πως στόχος όλων είναι φέτος η Ασπίδα να επιστρέψει στην κατάκτηση τίτλων αλλά, γιατί όχι, ακόμη και στην επιστροφή της σε Εθνικές κατηγορίες.

Στο γήπεδο Κιμμερίων

Εντελώς διαφορετική εικόνα σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια θα είναι αυτή που θα δούμε από την Αθλητική Ένωση Ξάνθης την φετινή αγωνιστική χρονιά, και αυτό ήταν ορατό από την πρώτη κιόλας προπόνηση της ομάδας στο γήπεδο των Κιμμερίων.

Η ομάδα του Χρήστου Μαλαδένη διατηρώντας αρκετούς πρωτοκλασάτους της περσινής ομάδας και ενισχύοντας την με πολύ ταλέντο αλλά και ποιότητα στοχεύει στην δημιουργία ενός αρκετά ανταγωνιστικού συνόλου που θα αποδίδει καλό ποδόσφαιρο και θα αλλάξει την ρότα όσον αφορά τους στόχους της ΑΕ Ξάνθης που τα τελευταία χρόνια πάλευε για να διατηρηθεί στην κατηγορία.

Την αλλαγή νοοτροπίας στον σύλλογο εξέφρασαν οι διοικητικοί παράγοντες της ομάδας στην σύντομη ομιλία τους πριν την έναρξη της προπόνησης, ενώ άπαντες όπως και ο βετεράνος ποδοσφαιριστής της ομάδας και μέλος της διοίκησης εκτός από Αντιδήμαρχος στον Δήμο Ξάνθης, Ερκάν Κίρατζη εξέφρασαν την πλήρη στήριξη τους στο πρόσωπο του προπονητή τονίζοντας πως με αυτόν στον πάγκο και τις μεταγραφές που έγιναν και θα γίνουν η ομάδα θα είναι πολύ πιο βελτιωμένη.

Στο γήπεδο ΕΚΤΕΝΕΠΟΛ

Παρουσία σχεδόν όλων των παικτών που οδήγησαν τον Απόλλωνα Ξάνθης στην κατάκτηση του πρωταθλήματος της Α2 κατηγορίας, πραγματοποιήθηκε η πρώτη προπόνηση της χρονιάς ενόψει της ιστορικής συμμετοχής της ομάδας στην Α’ κατηγορία της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ξάνθης.

Ο προπονητής Δημήτρης Μπακάλογλου από την πρώτη κιόλας μέρα «έβγαλε το λάδι» στους παίκτες του Απόλλωνα που έδειξαν ιδιαίτερα ορεξάτοι για τη νέα χρονιά που θα βρει τον σύλλογο στα «σαλόνια» του ξανθιώτικου ποδοσφαίρου. Τόσο οι Πρόεδροι της ομάδας όσο και ο τεχνικός του Απόλλωνα παράλληλα με την πρώτη τρέχουν και τον μεταγραφικό σχεδιασμό, με τα πρώτα αποκτήματα να αναμένεται από τις επόμενες κιόλας προπονήσεις να δώσουν το παρών στις προπονήσεις της νέας τους ομάδας.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αθλητικά Νέα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΕΚΑΣΑΜΑΘ: Ασημένιες οι Κορασίδες της Ασπίδας Ξάνθης!

Πήρε το πρωτάθλημα ο Αστέρας Καβάλας Ο Αστέρας Καβάλας είναι ο πρωταθλητής στην κατηγορία …