Αρχική ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ Δικαστικό Ρεπορτάζ Πήρε αναβολή η δίκη του Μανώλη Τσέπελη

Πήρε αναβολή η δίκη του Μανώλη Τσέπελη

0
Tsepelis 5 -empros
 

Λόγω όγκου υποθέσεων στο Εφετείο Κομοτηνής. 18 μήνες φυλακή και πρόστιμο 13.000 ευρώ, η πρωτόδικη απόφαση για καταπατήσεις δασικών εκτάσεων

 
Απέσυρε αγωγή για συκοφαντική δυσφήμιση εναντίον του Ντεντέ ο δικηγόρος Στέργιος Γιαλάογλου
 
 
Πήρε αναβολή επ’ αόριστον η δίκη του προέδρου της ΔΕΥΑΞ Μανώλη Τσέπελη στο Εφετείο Κομοτηνής που είχε οριστεί για την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου. Ο λόγος της αναβολής είναι ότι είχε τον αριθμό 27 στο πινάκιο ενώ εκδικάστηκαν 25 υποθέσεις και κατά συνέπεια θα χρειαστεί νέα κλήση.
 
20 μήνες φυλακή και πρόστιμο η πρωτόδικη απόφαση
Υπενθυμίζουμε ότι η πρωτόδικη απόφαση του Πρωτοδικείου Ξάνθης (η υπόθεση εκδικάστηκε στις 21 Σεπτεμβρίου 2010) ήταν καταδικαστική και επέβαλλε στον κ. Τσέπελη 20 μηνών ποινή φυλάκισης και πρόστιμο 13.000 ευρώ. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο που βασίστηκε σε καταγγελίες και κινήθηκε αυτόφωρη διαδικασία, το αδίκημα διαπράχτηκε τον Ιανουάριο του 2007 και αφορούσε καταπάτηση δασικών εκτάσεων και «μπάζωμα» ρέματος στην Χρύσα. Δικηγόρος του κ.Τσέπελη είναι ο κ. Στέργιος Γιαλάογλου, ο οποίος και μας πληροφόρησε ότι τέτοιου είδους αδικήματα δεν επισείουν ακύρωση και έκπτωση του αξιώματος όπως η παράβαση καθήκοντος και ως εκ τούτου ο κ. Τσέπελης δεν κινδυνεύει με αποκλεισμό από τις εκλογές του 2014 για τις οποίες άλλωστε ουδέποτε απέκρυψε το ενδιαφέρον του.
 
Απόσυρση αγωγής 50.000 ευρώ για συκοφαντική δυσφήμιση
gialaoglou-stΣτο μεταξύ χθες στο πινάκιο του Εφετείου Κομοτηνής ήταν και η εκδίκαση σε πρώτο βαθμό της αγωγής για συκοφαντική δυσφήμιση δια του Τύπου που κατέθεσε ο δικηγόρος κ. Στέργιος Γιαλάογλου εναντίον του εκδότη τουρκόφωνης εφημερίδας Απτουραχήμ Ντεντέ. Επισημαίνεται ότι η υπόθεση ορίστηκε για εκδίκαση στο Εφετείο παρότι εκδικάζεται σε πρώτο βαθμό επειδή ο ενάγων είναι δικηγόρος. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο κ. Ντεντέ δημοσίευσε άρθρα στην εφημερίδα του όπου τον αποκαλούσε «παρακράτος» «λάτρη του απολυταρχισμού» και ότι «επιχειρεί φίμωση του Τύπου» ενώ αμφισβητούσε τη νομική του επάρκεια. Σύμφωνα με πληροφορίες μας, λίγο πριν τη διεξαγωγή της όμως ο κ. Ντεντέ ζήτησε συγγνώμη από τον κ. Γιαλάογλου και δεσμεύτηκε ότι θα επανορθώσει και μέσω της εφημερίδα του και κατόπιν αυτού ο κ. Γιαλάογλου απέσυρε την αγωγή.
 
 
Μαριάννα Ξανθοπούλου
 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Δικαστικό Ρεπορτάζ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αρ. Σκουνάκη: «Η δίωξη των έξι φοιτητών του Πολυτεχνείου Ξάνθης είναι καθαρά πολιτική»

Η δικηγόρος των έξι φοιτητών, Αρετή Σκουνάκη μιλάει στο «Ε» για την υπόθεση η οποία εκδικά…