Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Ένα χρόνο με το Κοινωνικό Ιατρείο-Φαρμακείο Ξάνθης

Ένα χρόνο με το Κοινωνικό Ιατρείο-Φαρμακείο Ξάνθης

0
koinwniko iatreio-web
 
 

Στον ένα χρόνο λειτουργίας του στάθηκε δίπλα σε 1.000 ανασφάλιστους και ανέργους. Εμβολιάστηκαν 200 παιδιά και ηλικιωμένοι

 

Εθελοντές, πολίτες αλλά και μια φαρμακευτική εταιρεία στηρίζουν αυτή τη προσπάθεια

  koinwniko iatreio1-web
 
Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη προσφέρει αδιάκοπα εδώ και ένα χρόνο το Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο της Μητρόπολης Ξάνθης σε άνεργους και ανασφάλιστους πολίτες του νομού μας. Μάλιστα το απόγευμα της Τετάρτης, οι εθελοντές μαζί με τον Μητροπολίτη, αλλά και φίλους γιόρτασαν την επιτυχημένη χρονιά που διανύσανε κατά την οποία προσφέρανε περίθαλψη σε 1.000 άτομα που το είχανε ανάγκη.
 
Κάθε προσφορά είναι ευπρόσδεκτη
Ο Μητροπολίτης κ. Παντελεήμων παίρνοντας το λόγο έκανε έναν απολογισμό της χρονιάς που πέρασε, αλλά και ευχαρίστησε όλους όσους συνέβαλαν σε αυτή την προσπάθεια με οποιοδήποτε τρόπο.
«Από τον Ιανουάριο μέχρι σήμερα πέρασαν από το Κοινωνικό Ιατρείο, εξετάστηκαν και νοσηλεύτηκαν 1.000 άνθρωποι. Πρόκειται για έναν σημαντικό αριθμό ανθρώπων οι οποίοι ήρθαν, εξετάστηκαν, πήραν τα φάρμακα τους και βρίσκονται υπό την παρακολούθηση των γιατρών» ανέφερε ο Μητροπολίτης Ξάνθης κ. Παντελεήμων, ο οποίος γνωστοποίησε ότι το ίδιο διάστημα πραγματοποιήθηκαν 200 εμβολιασμοί μικρών παιδιών και ηλικιωμένων πολιτών, το κόστος των οποίων ανήλθε στις 4.500 ευρώ. Μάλιστα, πρόσφατα μια φαρμακευτική εταιρία ενημέρωσε τους εθελοντές ότι επιθυμεί να προσφέρει εμβόλια αξία 5.000 ευρώ. 
Ο Μητροπολίτης όμως, δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στη σημασία της προσφοράς και των απλών πολιτών, αλλά και όσων βοήθησαν κατά τις Γιορτές της Παλιάς Πόλης. «Οι συμπολίτες μας, μας έχουν συγκινήσει με την προσφορά των φαρμάκων τα οποία φέρνουν εδώ. Τα ράφια του φαρμακείου είναι γεμάτα και είναι όλα καταγεγραμμένα. Υπάρχει ένας λογαριασμός στην τράπεζα και όποιος θα ήθελε να προσφέρει κάτι μπορεί να το πράξει. Κάθε προσφορά είναι ευπρόσδεκτη» αναφέρει χαρακτηριστικά ο ίδιος και συμπληρώνει «στις Γιορτές της Παλιάς Πόλης, που έχουν το επίκεντρο τους εδώ στην πλατεία της Μητροπόλεως, οι εθελοντές θέλησαν να κάνουν γνωστή τη λειτουργία του Ιατρείου. Μεγάλος αριθμός ανθρώπων πέρασαν από τον χώρο στους οποίους προσφέρθηκαν παραδοσιακά γλυκά, τα οποία ήταν δωρεά των Ξανθιωτών Ζαχαροπλαστών. Καταφέραμε μάλιστα να συγκεντρώσουμε το ποσό των 3.000 ευρώ. Το σημαντικότερο όμως, είναι ότι έγινε γνωστή η λειτουργία του Κοινωνικού Ιατρείου και Φαρμακείου της πόλης»
 
Μητροπολίτης Ξάνθης: «Η αγάπη βλέπει τις καθημερινές ανάγκες των ανθρώπων»
«Έρχονται, εξετάζονται, περιθάλπονται ανασφάλιστοι πολίτες χωρίς καμία διάκριση. Η αγάπη δεν έχει σύνορα, δεν βλέπει πρόσωπα, αλλά βλέπει τις καθημερινές ανάγκες των ανθρώπων και η εκκλησία αγκαλιάζει τον κάθε άνθρωπο ανεξάρτητα από τη Θρησκεία του, τον πολιτισμό του, την παράδοση του γιατί βλέπει τον κάθε άνθρωπο ως μια ζωντανή εικόνα του Θεού» τονίζει ο Μητροπολίτης.
Σύμφωνα με τον ίδιο, το Δ.Σ. του Κοινωνικού Ιατρείου συνεδριάζει μια φορά τον μήνα και ενημερώνεται για την πορεία του Φαρμακείου και του Ιατρείου, αλλά και την οικονομική κατάσταση αυτών. Όπως, αναφέρει και ο Σεβασμιότατος οι εθελοντές το κάνουν αυτό με χαρά και όρεξη και γι’ αυτό θεωρεί πως «πρέπει να ευχαριστήσω όλους τους εθελοντές που έρχονται και προσφέρουν τις υπηρεσίες τους τόσο στο Ιατρείο όσο και στον καλλωπισμό και την καθαριότητα των χώρων».
Κλείνοντας, ο ίδιος αναφέρει «εμείς θέλουμε να ευχηθούμε να ξεπεράσει η πατρίδα μας τα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα. Μακάρι να υπάρχει η δυνατότητα όλοι να είναι ασφαλισμένοι, να έχουν τον γιατρό τους και τα φάρμακα τους. Εμείς το ευχόμαστε αυτό να γίνει το συντομότερο. Μέχρι τότε όμως, το Κοινωνικό Ιατρείο θα είναι συμπαραστάτης του λαού μας».
Όποιος θέλει να βοηθήσει μπορεί να καταθέσει το ποσό που επιθυμεί στο λογαριασμό του ΚΙΦ στης Eurobank Αρ. Λογ. 0026-0314-33-0101602392.
 
Γεωργία Ταραξοπούλου
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Στα ραντάρ των Ινδών ελληνικά λιμάνια – Τα σχέδια για Αλεξανδρούπολη

Διαγωνισμοί για την πώληση ή και παραχώρηση υποδομών και ακινήτων από το ΤΑΙΠΕΔ Τρεις διαγ…