Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ποδόσφαιρο Σολάρι: «Το σημαντικό δεν είναι να σκοράρω εγώ αλλά να νικάει η ομάδα»

Σολάρι: «Το σημαντικό δεν είναι να σκοράρω εγώ αλλά να νικάει η ομάδα»

0
solari pialoglou-web

Παρέλαβε χθες το βραβείο του MVP της 8ης αγωνιστικής

 

Για τον Αργεντινό επιθετικό μιλάει στο «Ε» ο παλαίμαχος παίκτης της Ξάνθης, Βεριντιάνο Μαρτσέλο

 
 
Το βραβείο του πολυτιμότερου παίκτη (MVP) της 8ης αγωνιστικής παρέλαβε χθες ο Εστέμπαν ¨Τάνο¨ Σολάρι. Ο Αργεντινός επιθετικός με το χατ-τρικ και τη συνολική παρουσία του στο παιχνίδι της περασμένης Κυριακής απέναντι στην Καλλονή, αναδείχθηκε MVP στην ψηφοφορία των φιλάθλων με 46,67%, μπροστά από τους Ρομέου του Πανθρακικού (36,67%) και Ουμπίδες του Ατρόμητου Αθ. (16,66%).
«Ευχαριστώ τους φιλάθλους που με ψήφισαν, είναι μία μεγάλη διάκριση για εμένα. Σίγουρα είμαι ικανοποιημένος από την παρουσία μου και τα τρία γκολ που πέτυχα όμως το σημαντικό είναι τα γκολ να μετουσιώνονται σε νίκες για την ομάδα μου» είπε ο Σολάρι παραλαμβάνοντας το βραβείο και συνεχίζοντας τόνισε:
«Το βραβείο ανήκει σε όλους τους συμπαίκτες μου γιατί τα γκολ προέρχονται μέσα από ομαδική προσπάθεια και σε αυτούς το αφιερώνω».
Τέλος, αναφορικά με το αν έχει… βλέψεις για την 1η θέση του πίνακα των σκόρερ (αυτή τη στιγμή έχει 7 και είναι 2ος πίσω από τον Μήτρογλου που έχει 10) είπε:
«Όχι δεν είναι στόχος μου να αναδειχθώ πρώτος σκόρερ της κατηγορίας. Θέλω να βοηθάω την ομάδα μου με οποιοδήποτε τρόπο για να νικάει, έτσι δεν θέλω να έχω ¨αποκλειστικότητα¨ τα γκολ, αρκεί να τα βάζουμε είτε εγώ ή οι συμπαίκτες μου».
Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ξανθιώτικης ΠΑΕ κ. Αριστείδης Πιαλόγλου που έκανε τη βράβευση δήλωσε:
Α.Π.: «Για εμάς ζητούμενο είναι οι νίκες σε όλους τους αγώνες και όχι το ποιος παίκτης θα είναι αυτός που θα σκοράρει. Για να νικήσουμε όμως χρειάζεται ομαδική δουλειά κι έτσι αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους τους ποδοσφαιριστές. Στον Σολάρι όμως αξίζει το μπράβο γιατί ενσωματώθηκε άμεσα στην ομάδα και κάνει καλά τη δουλειά του ως επιθετικός, να βρίσκει το δρόμο προς τα δίχτυα».
Για τον ενθουσιασμό των φιλάθλων της Ξάνθης σε σχέση και με το επόμενο κρίσιμο παιχνίδι με τον Ατρόμητο Αθ. ο κ. Πιαλόγλου είπε:
Α.Π.: «Το να νικάμε μία αγωνιστική και να ενθουσιάζεται ο κόσμος και σε ενδεχόμενη αποτυχία να μας γυρνάει την πλάτη δεν είναι το ζητούμενο για εμάς. Εμείς ως ΠΑΕ θέλουμε τους φιλάθλους μας να μας στηρίζουν σε καλές και άσχημες στιγμές και από την πλευρά μας προσπαθούμε να τους ανταμείψουμε με καλό ποδόσφαιρο και επιτυχίες».
* Το χθεσινό πρόγραμμα περιλάμβανε απογευματινή προπόνηση στην οποία δεν συμμετείχαν οι τραυματίες Ντε Γκούζμαν και Κομεσίδης ενώ αντίθετα επέστρεψαν στο ομαδικό οι Μάνταλος και Μαρίν που ξεπέρασαν τους τραυματισμούς τους.
Ο Ράινερ Μάουρερ θα δώσει σήμερα το απόγευμα (17:00) τις τελευταίες του οδηγίες στο καθιερωμένο χαλάρωμα πριν τα παιχνίδια, ενώ στη συνέχεια θα ανακοινωθεί η αποστολή για τον σαββατιάτικο (26/10 – 15:00) εντός έδρας αγώνα με τον Ατρόμητο Αθηνών.
* Το πρόγραμμα της 9ης αγωνιστικής με τους διαιτητές των αναμετρήσεων και τη βαθμολογία στη σελ. 19.
 
Επιδόσεις που θυμίζουν τον… «αρχισκόρερ» της Ξάνθης
 Τις επιδόσεις του «αρχισκόρερ» της Ξάνθης, Βεριντιάνο Μαρτσέλο, θύμισε ο Εστέμπαν Σολάρι με το ξεκίνημά του στην ξανθιώτικη ομάδα.
Στην πρώτη χρονιά της Ξάνθης (τότε Α.Ο.Ξ.) στην Α’ Εθνική, τη σεζόν 1989-1990, η Ξάνθη είχε σωθεί κυριολεκτικά την τελευταία αγωνιστική, με μία νίκη να μένει χαραγμένη στο μυαλό πολλών φιλάθλων, αυτή στη Ν. Σμύρνη επί του Πανιωνίου με 2-5, στις 25/02/1990.
Η παραπάνω παρέμενε η μεγαλύτερη σε έκταση εκτός έδρας νίκη της Ξάνθης μέχρι το παιχνίδι της περασμένης Κυριακής και το 1-5 επί της Καλλονής, όπου έσπασε το σχετικό ρεκόρ.
Ένα κοινό των δύο αγώνων τα 3 γκολ που είχαν πετύχει αμφότεροι οι Μαρτσέλο τότε και ο Σολάρι, τώρα.
Παράλληλα ο Σολάρι στις 8 πρώτες αγωνιστικές έχει πετύχει 7 γκολ, ισοφαρίζοντας ένα άλλο ρεκόρ, αυτό του Θωμά Κυπαρίσση που τη σεζόν 1997-98 είχε αντίστοιχο ξεκίνημα όμως τέλειωσε τελικά τη σεζόν με 8 γκολ σε 22 συμμετοχές.
Ο Μαρτσέλο τη σεζόν 1992-93 είχε πετύχει έξι γκολ στις πρώτες οκτώ αγωνιστικές και τελικά τέλειωσε τη σεζόν με 24 γκολ σε 32 παιχνίδια.
Σημειωτέον ο Βραζιλιάνος είναι ο πρώτος σκόρερ της Ξάνθης με 75 γκολ στην Α’ Εθνική, επίδοση που δύσκολα να ¨πιάσει¨ κάποιος σύντομα.
 
Βεριντιάνο Μαρτσέλο: «Ο Σολάρι είναι παίκτης κλάσης»
 Τα «χατ-τρικ» των δύο Λατινοαμερικάνων ήταν αυτά που οδήγησαν στις σχετικούς… παραλληλισμούς. Το «Ε» επικοινώνησε με τον Βραζιλιάνο παλαίμαχο ποδοσφαιριστή (που έχει εγκατασταθεί μόνιμα στην Ελλάδα) ο οποίος μίλησε για το τότε και το… τώρα. Αναλυτικά ο Βεριντιάνο Μαρτσέλο είπε:
Β.Μ.: «Δυστυχώς το τελευταίο διάστημα δεν μπόρεσα να παρακολουθήσω παιχνίδια και ειδικότερα αυτό της Ξάνθης με την Καλλονή γιατί έλειπα σε ταξίδια εκτός Ελλάδος για επαγγελματικούς και οικογενειακούς λόγους. Οι επαγγελματικοί έχουν να κάνουν με το ποδόσφαιρο και το μάνατζμεντ κάποιων παικτών και οι οικογενειακοί με το γάμο της κόρης μου, λόγος για τον οποίο πήγα μερικές φορές στη Βραζιλία και τώρα θα ξαναπάω».
«Ε»: Με το εκτός έδρας χατ-τρικ που πέτυχε ο Σολάρι οι φίλαθλοι της Ξάνθης θυμήθηκαν την αντίστοιχη επίδοση που είχες σημειώσει εσύ, με τα τρία γκολ στη Ν. Σμύρνη στο 2-5 επί του Πανιωνίου στις 25/02/1990. Τι θυμάσαι εσύ από εκείνο το παιχνίδι;
Β.Μ.: «Λίγα πράγματα γιατί έχουν περάσει και 23 χρόνια. Θυμάμαι πάντως ότι από εκείνο το παιχνίδι πήραμε φόρα και καταφέραμε να παραμείνουμε στην κατηγορία στην 1η παρουσία της Ξάνθης στην Α’ Εθνική. Έπειτα, με τον καιρό δέσαμε περισσότερο και χτίσαμε μία φανταστική και θεαματική ομάδα για εκείνα τα χρόνια».
«Ε»: Έχεις δει τον Εστέμπαν Σολάρι στη Skoda Ξάνθη; Πως κρίνεις την παρουσία του;
Β.Μ.: «Δεν τον έχω δει πολύ στους αγώνες της Ξάνθης για τους λόγους που προανέφερα. Περισσότερο τον θυμάμαι από το ΑΠΟΕΛ. Έμαθα για το χατ-τρικ που πέτυχε αλλά δεν έχω σαφή εικόνα. Σε γενικές γραμμές ξέρω ότι πρόκειται για έναν εξαιρετικό παίκτη που σίγουρα θα βοηθήσει την Ξάνθη, όπως κάνει εξάλλου».
«Ε»: Παρακολουθείς το ελληνικό πρωτάθλημα; Ποια είναι η εικόνα που έχεις;
Β.Μ.: «Το παρακολουθώ αλλά ¨σπαστά¨ γιατί λείπω αρκετό καιρό εκτός. Θεωρώ ότι το επίπεδο έχει πέσει καθώς λόγω των οικονομικών δυσκολιών λείπουν οι ποιοτικές μεταγραφές. Από την άλλη βέβαια αυτό έχει και τα θετικά του γιατί έχουν την ευκαιρία να αναδειχθούν ταλέντα από την Ελλάδα. Ειδικότερα η Skoda Ξάνθη είναι πολύ ευνοημένη σε αυτό επειδή ξεκίνησε νωρίτερα απ’ όλες τις ομάδες τη δουλειά με τις ακαδημίες κι έτσι τώρα είναι μπροστά σε αυτό τον τομέα, μιας και έχει αναδείξει 5-6 παίκτες που παίζουν στη Super League και όχι μόνο. Βέβαια αυτό δεν είναι θέμα τύχης αλλά δουλειάς και του σχεδίου που είχε καταστρώσει ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Χρ. Πανόπουλος που δημιούργησε το αθλητικό κέντρο με τις εγκαταστάσεις κλπ. όπου δίνεται η ευκαιρία για δουλειά με τους μικρούς».
«Ε»: Εσένα θα σε δούμε καθόλου στην Ξάνθη σύντομα είτε ως επισκέπτη ή για… επαγγελματικούς λόγους;
Β.Μ.: «Για επαγγελματικούς λόγους δε νομίζω επειδή αυτό το διάστημα συνεργάζομαι με ομάδες του εξωτερικού σε ότι έχει να κάνει με παίκτες κλπ. Όμως δεν αποκλείω να έρθω ως… θεατής, ίσως και την ερχόμενη Πέμπτη, στον αγώνα κυπέλλου με τον Ηρακλή. Λόγω φόρτου εργασίας δεν επισκέπτομαι συχνά την Ξάνθη όμως όταν τα καταφέρνω περνάω πολύ ευχάριστα μιας και αγαπώ πολύ την πόλη και τον κόσμο όπως εισπράττω αγάπη απ’ όλους όταν έρχομαι. Εύχομαι και ελπίζω η ομάδα να γνωρίσει μεγαλύτερες επιτυχίες στη συνέχεια!».
 
Δημήτρης Καλτέκης
dkaltekis@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Ποδόσφαιρο
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σοκ στο ελληνικό ποδόσφαιρο! Θετικό το πρώτο δείγμα Έλληνα διεθνή σε έλεγχο ντόπινγκ στο ματς με τη Γεωργία

Σε σοκ βρίσκεται το ελληνικό ποδόσφαιρο, καθώς Έλληνας διεθνής που ήταν στην αποστολή της …