Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τριάντα άνεργοι άνω των 55 ετών θα βρουν δουλειά στον Δήμο Ξάνθης

Τριάντα άνεργοι άνω των 55 ετών θα βρουν δουλειά στον Δήμο Ξάνθης

0

Μέσω προγράμματος της ΔΥΠΑ – Προχωρά η ίδρυση του Αναπτυξιακού Οργανισμού Ξάνθης, Αβδήρων, Μύκης


Δεν αυξάνονται τα τροφεία στους βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου –

Ανανεώνει τον «στόλο» του στην καθαριότητα ο Δήμος Ξάνθης – Θα προμηθευτεί 10 νέα οχήματα


Δόθηκε το «πράσινο φως» με ομόφωνη απόφαση στην Δημοτική Επιτροπή, ο Δήμος Ξάνθης να υλοποιήσει πρόγραμμα της ΔΥΠΑ για ανέργους άνω των 55 ετών. Η απόφαση ελήφθη κατά τη συνεδρίαση της επιτροπής στις 9.30 το πρωί της Πέμπτης 11 Απριλίου. Ήταν ένα από τα 11 θέματα της ημερήσιας διάταξης.

30 προσλήψεις ανέργων άνω των 55 ετών από το δήμο Ξάνθης 

Ειδικότερα το σώμα έλαβε απόφαση για υποβολή αιτήματος προς την ΔΥΠΑ για τη συμμετοχή του Δήμου Ξάνθης στο πρόγραμμα ανέργων ηλικίας 55 ετών και άνω. Το αίτημα αφορά 30 άτομα ειδικότητας ΥΕ που θα εργαστούν ως φύλακες, θυρωροί, εργάτες στην καθαριότητα κ.λπ.. Όπως διευκρινίστηκε είναι η πρώτη φάση και θα ακολουθήσουν και άλλες δύο φάσεις με προλήψεις ατόμων ειδικότητα ΔΕ και ΤΕ. Να σημειώσουμε ότι πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό πρόγραμμα που δίνει την δυνατότητα στους ανέργους που χρειάζονται ένσημα για την συνταξιοδότηση να προσληφθούν δεδομένου ότι στην αγορά εργασίας δεν είναι επιλέξιμες τέτοιες ηλικίες. Το έργο επιδοτείται κατά 70 – 80% από την ΔΥΠΑ (ΟΑΕΔ) και έχει ένα προϋπολογισμό της τάξης των 900.000 ευρώ.

Προχωρά η ίδρυση του Αναπτυξιακού Οργανισμού Ξάνθης, Αβδήρων, Μύκης

Στα εκτός ημερησίας θέματα συζητήθηκε η ίδρυση του Αναπτυξιακού Οργανισμού στον οποίο θα συμμετέχουν οι Δήμοι Ξάνθης, Αβδήρων Μύκης. Η ίδρυσή του είχε αποφασιστεί το 2021 και τώρα θα γίνει η εγγραφή στο ΓΕΜΗ ώστε να αποκτήσει οντότητα και να ξεκινήσει η λειτουργία του. Πρόκειται για ένα ευέλικτο «εργαλείο» για τους Δήμους που θα μπορούν να κάνουν μελέτες για έργα. Αντίστοιχος είναι ο Αναπτυξιακός Οργανισμός «Καραθεοδωρή» του Δήμου Κομοτηνής στον οποίο ο Δήμος Ξάνθης έχει αναθέσει την εκπόνηση πολλών μελετών.

Δεν αυξάνονται τα τροφεία στους βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου

Το σώμα έκανε ομόφωνα δεκτή της εισήγηση της αρμόδιας αντιδημάρχου Παιδείας για μη αύξηση των τροφείων στους βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου. Μια απόφαση που χαρακτηρίστηκε επιβεβλημένη ώστε να μην υπάρχει μεγαλύτερη οικονομική επιβάρυνση στους δημότες.

Ανανεώνει τον «στόλο» του στην καθαριότητα ο Δήμος Ξάνθης – Θα προμηθευτεί 10 νέα οχήματα

Ομόφωνα εγκρίθηκαν και τα θέματα που αφορούσαν διαγωνισμούς για την προμήθεια μηχανημάτων στην καθαριότητα. Ο Δήμος Ξάνθης θα προμηθευτεί δύο αυτοκινούμενα σάρωθρα, τέσσερα απορριμματοφόρα τύπου πρέσας ΟΜΑΔΑ Α και άλλα τέσσερα της τύπου πρέσα της ΟΜΑΔΑΣ Β με γερανό υπόγειων κάδων. Επίσης εγκρίθηκε η προγραμματική με την ΔΙΑΜΑΑΘ για την διακομιδή των μπλε κάδων με τα ανακυκλώσιμα.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από Μαριάννα Ξανθοπούλου
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ι. Βεζυργιαννίδης: «Η αντιπολίτευση έχει αναγάγει τις ευρωεκλογές  σε δημοψήφισμα κατά της κυβέρνησης»

Ο Κομοτηναίος υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ μιλά στο «Ε» για το διακύβευμα των ευρωεκλογώ…