Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Ένας υπάλληλος θύμα «πολέμου» μεταξύ Μωραϊτη και Δήμου Αβδήρων

Ένας υπάλληλος θύμα «πολέμου» μεταξύ Μωραϊτη και Δήμου Αβδήρων

0
politeia earth
 

 Με «βροχή « μηνύσεων απάντησε ο Στέλιος Μωραϊτης για την σφράγιση του καταστήματος του «ΚΤΗΜΑ ΠΟΛΙΤΕΙΑ»

 

Στο πλευρό του συναδέλφου τους Μ. Παπαδόπουλου που μηνύθηκε ο Σύλλογος Δημοτικών Υπαλλήλων Ξάνθης

 
 
Δεν λέει να κοπάσει ο θόρυβος από τη σφράγιση του «ΚΤΗΜΑ ΠΟΛΙΤΕΙΑ», ιδιοκτησίας Στέλιου Μωραΐτη. Η αντίδρασή του να απαντήσει με «βροχή» μηνύσεων ζητώντας και αυτόφωρη διαδικασία εναντίον του Παναγιώτη Ξανθόπουλου ως αντιδημάρχου και ως μέλος της Επιτροπής Σφράγισης και των άλλων μελών της Επιτροπής, του προέδρου του Δ.Σ. Παναγιώτη Θεοχάρους και του υπαλλήλου Μανώλη Παπαδόπουλου, πυροδότησε νέες αντιδράσεις αυτή τη φορά από τον Σύλλογο Δημοτικών υπαλλήλων Ν. Ξάνθης, ο οποίος εξέφρασε την αγανάκτηση για τη «διαπόμπευση του συναδέλφους μας» όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στην ανακοίνωση διαμαρτυρίας που εξέδωσε.
 
Ανάμεσα σε δυο πυρά…
Η κίνηση του κ. Μωραΐτη να στραφεί όχι μόνο εναντίον των αιρετών αλλά και του υπαλλήλου Μανώλη Παπαδόπουλου, ο οποίος εκτελούσε εντεταλμένη υπηρεσία σφράγισης του συγκεκριμένου καταστήματος με απόφαση του δημάρχου (αρ. 1112/2013) και με επαναληπτική απόφαση του αντιδημάρχου Π. Ξανθόπουλου (αρ. πρωτ. 32086 16 – 10 – 2013) που όριζε σφράγιση στις 18/10/2013 και ώρα 12.30 οπότε και εκτελέστηκε, δημιούργησε προβληματισμό ως προς τη σκοπιμότητά της καθ’ όσον είναι γνωστό ότι οποιαδήποτε άρνησή του επισείει πειθαρχική δίωξη για άρνηση εκτέλεσης καθήκοντος από την υπηρεσία του: «Έκανα το καθήκον μου δεν αισθάνομαι προσβεβλημένος, θα αισθανόμουνα έτσι αν δεν έκανα το καθήκον μου», λέει ο Παπαδόπουλος ενώ εύστοχα ο σύλλογος των δημοτικών υπαλλήλων υπερασπιζόμενος τον συνάδελφό τους αναφέρει: «Έλεος από την μια τα συμφέροντα των ιδιωτών από την άλλη οι όποιες διαφορές αιρετών – πολιτών και στην μέση οι υπάλληλοι να πληρώνουν το μάρμαρο! Μια σοφή παροιμία λέει: Στη λίμνη που μαλώνουν τα βουβάλια την πληρώνουν τα βατράχια», ενώ εκφράζουν τη συμπαράστασή τους τονίζοντας ότι: «Δεν θα επιτρέψουμε την απαξίωση τόσο της υπαλληλικής ιδιότητας μας και της ατομικής μας αξιοπρέπειας».
Απ’ την πλευρά του ο κ. Μωραΐτης ερωτηθείς για το θέμα δήλωσε: «Κανένας υπάλληλος δεν έχει να φοβηθεί τίποτε αν έχει κάνει καλά τη δουλειά του. Άσκησα ένδικο μέσο γιατί κατά την άποψή μου η σφράγιση είναι παράνομη. Ας αφήσουμε τη δικαιοσύνη να αποφασίσει και αν μεν δεν υπάρχει παράβαση θα βάλει την υπόθεση στο αρχείο διαφορετικά θα οριστεί δικάσιμος».
 
Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Φύσηξε» και γεμίσαμε σκόνη στην Ξάνθη

Καλυμμένα τα αυτοκίνητα, οι δρόμοι και τα μπαλκόνια – Μιλά ο καθηγητής ΔΠΘ και Διευθυντής …