Σχόλια 20/9/13

0
Ο Καμμένος ας κοιτάξει στον καθρέφτη και θα βρει τον ηθικό αυτουργό της επίθεσης εναντίον του…


 
 
Ο Πάνος Καμμένος
 Είναι προφανές ότι δεν συμφωνούμε καθόλου με την επίθεση εις βάρος του Πάνου Καμμένου και τη βιαιοπραγία σε βάρος του. Δεν είναι αυτός τρόπος έκφρασης διαφωνιών και αντίθετων αντιλήψεων.
Στη Δημοκρατία θα πρέπει να επικρατεί πρωτίστως ο διάλογος και η ανεκτικότητα. Όσο δε για τους αρχηγούς κομμάτων, θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί σε όσα λένε και προτρέπουν.
Διότι ο Καμμένος χρησιμοποίησε λεκτική βία εις βάρος του δημάρχου Αριστοτέλη, Πάχτα, και σε 24 ώρες έγινε ο ίδιος θύμα πραγματικής βίας!
Προέτρεπε τους κατοίκους Χαλκιδικής που είναι ενάντια στην επένδυση χρυσού να λιντσάρουν το δήμαρχο Πάχτα!! Και ω του γεγονότος. Έζησε ο ίδιος, κυνηγημένος και δαρμένος, στο πετσί του την βία.
Συμπέρασμα: είχε ευθύνη σε ότι έλεγε. Όπως έχει και κάθε αρχηγός γι’αυτά που δηλώνει. Εξάλλου γι’ αυτό είναι επικεφαλής. Για να καθοδηγούν και να παραδειγματίζουν.
«Ε»


 
Δεν αρκούν οι δηλώσεις
 Το γεγονός της δολοφονικής επίθεσης στην Αμφιάλη Πειραιά που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο ενός 34χρονου, καταδικάστηκε απ’ όλα τα κόμματα και πολύ σωστά.
Όμως η φραστική καταδίκη δεν αρκεί. Οι δηλώσεις από μόνες τους δεν λύνουν το μεγάλο πρόβλημα που δημιουργήθηκε από τη συμπεριφορά της Χρυσής Αυγής.
Ήρθε ο καιρός πλέον τα κόμματα να προχωρήσουν από τις δηλώσεις στα έργα. Και να θωρακίσουν τη Δημοκρατία από αυτούς που την πολεμούν και την υπονομεύουν.
Η συντριπτική πλειοψηφία του Ελληνικού λαού ζητά μέτρα προστασίας αφενός και τιμωρίας αφετέρου. Το κακό έχει παραγίνει και σίγουρα δεν θα αντιμετωπισθεί από τα λόγια μόνο.
Επιτέλους, τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου θα πρέπει να καθήσουν και να συνεργασθούν για να βρεθεί νομική λύση. Η αυθαιρεσία θα πρέπει να σταματήσει όπως και οι ακρότητες.
«Ε»


 
Γιατί;
 Δύο από τους πολλούς δρόμους της πόλης που χρήζουν παρέμβασης του δήμου είναι στην οδό Ηροδότου ο πρώτος και δίπλα στου Εθελοντή Αιμοδότη ο δεύτερος.
Για ανεξήγητους λόγους σε σύντομο χρόνο έχουν δημιουργηθεί λακκούβες προκαλώντας προβλήματα στους οδηγούς και άσχημη εντύπωση στους δημότες που βλέπουν τους δρόμους να καταστρέφονται τόσο γρήγορα.
Ο δήμος οφείλει άμεση αποκατάσταση αλλά και έρευνα γιατί αυτή η σύντομη ζημιά.
«Ε»


 
98%
 Κρατηθείτε: Στα είκοσι χρόνια που λειτουργεί στη χώρα μας η κινητή τηλεφωνία, το 98% των Ελλήνων έχουν κινητό τηλέφωνο!
Μικροί και μεγάλοι, πλούσιοι και φτωχοί, ζουν, δουλεύουν, ψυχαγωγούνται, με ένα κινητό στο χέρι. Έχει γίνει το απαραίτητο εξάρτημα για όλους και για όλες τις ηλικίες. Μάλιστα ουκ ολίγοι διαθέτουν και δύο κινητά τηλέφωνα, ενώ πάρα πολλοί δεν τα κλείνουν ούτε το βράδυ που πάνε για ύπνο.
Τόσο πολύ έχει κερδίσει και κατακτήσει τους έλληνες το κινητό τηλέφωνο!
«Ε»


 
Η βία είναι μια…
 Στη Χαλκιδική μασκοφόροι καίνε μηχανήματα, πυροβολούν, λούζουν εργαζόμενους με βενζίνη και η τοπική κοινωνία, «οικολόγοι» και ορισμένα κόμματα σιωπούν, δικαιολογούν ή και επιδοκιμάζουν και τα βάζουν με την …αστυνομία και τη δικαιοσύνη που διώκει τους δράστες.
Στη Χαλκιδική ένας «αγωνιστής» προτρέπει να «πεθάνουν παιδιά», «να σπάσουν κεφάλια» και όχι μόνο κανείς δεν συγκινείται, αλλά τον καλούμε να μας «φωτίσει» και τον συνοδεύουμε και επίσημα για να «εξάγει» τις απόψεις του στον Καναδά… Στη Θεσσαλονίκη ο κ. Καμένος προτρέπει τους πολίτες σε λυντσάρισμα ενός Δημάρχου γιατί το νερό από γεώτρηση, σε άσχετη με τα χρυσωρυχεία περιοχή, περιέχει ίχνη μολύβδου. Και πάλι οι ίδιοι τα βάζουν με το…Δήμαρχο που υποστηρίζει τη νόμιμη επένδυση των Χρυσωρυχείων.
Τώρα που ο ακροδεξιός οπαδός της Χρυσής Αυγής δολοφόνησε εν ψυχρώ τον αριστερό ακτιβιστή, ας ψάξουν να βρουν ποια «νομιμότητα» του όπλισε το χέρι…
Ποιος δεν γνωρίζει ότι η βία είναι μια και έχει «μάνα» την ανοχή και την ατιμωρησία;…


 
Προς τους πολιτικούς των κομμάτων του δημοκρατικού τόξου
 Η βία είναι μία, έχει μητέρα την ανοχή και την καταδικάζουμε χωρίς «ναι μεν αλλά». Αλλιώς δεν θα βρεθεί κανείς να σας υπερασπισθεί όταν έρθει η σειρά σας…
Μετά τιμής ο αφελής


 
Το στοίχημα της …καθαρής πόλης
 Δεν πάει καιρός που ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Τάσος Θεοδωρίδης παραδέχτηκε μέσα στο δημοτικό συμβούλιο ότι η Ξάνθη είναι μια βρώμικη πόλη επειδή δεν έχει προσωπικό η υπηρεσία. Τώρα πήρε μια «ανάσα» με τις 20 προσλήψεις και άρχισε η επιχείρηση «πλύσιμο των κάδων». Είναι γεγονός ότι υπήρχε έλλειμμα σ’ αυτό και είναι θέμα δημόσιας υγείας. Ελπίζουμε η στελέχωση της υπηρεσίας Καθαριότητας να κάνει τη δουλειά της και να φανεί σύντομα η διαφορά στην πόλη και από βρώμικη να γίνουμε μια καθαρή πόλη Βέβαια όλο αυτό δεν είναι μόνο υπόθεση της υπηρεσίας Καθαριότητας αλλά και του πολίτη που πρέπει να σέβεται την πόλη.
Μ.Ξ.


 
Παραμένει δήμαρχος…
 Ήρθε την Τέταρτη το επίσημο έγγραφο από την Αποκεντρωμένη με το οποίο τίθεται σε αργία ο δήμαρχος Τοπείρου κ. Στέλιος Χατζηευαγγέλου και κανονικά δεν θα έπρεπε να ασκεί τα καθήκοντά του. Όμως κατέθεσε αίτηση αναστολής δια του δικηγόρου του κ. Ξυνίδη η οποία και τον καλύπτει μέχρι την εκδίκαση της έφεσης στις 7 Οκτωβρίου. Σύμφωνα με πληροφορίες μάρτυρας υπεράσπισης στη δίκη θα είναι και ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Ασκούνης.
Μ.Ξ.


 
«Στολίσαμε» πάλι την πόλη με σκουπίδια
 Με δύο ημέρες απεργία γέμισε πάλι σκουπίδια η πόλη. Κάδοι υπερφορτωμένοι, σακούλες, κιβώτια και κάθε είδους απορρίμματα «στολίζουν» την πόλη σε κάθε γειτονιά, μιας και 48 ώρες απέργησαν οι υπάλληλοι του τμήματος Καθαριότητας.
Δυστυχώς, για ακόμη μια φορά αποδεικνύεται η νοοτροπία μας, αφού παρά το πλήθος εμπειριών του παρελθόντος δεν δείξαμε την υπομονή και τη σύνεση να κρατήσουμε για λίγο τα σκουπίδια στο σπίτι, ώστε να μη δημιουργηθεί αυτή η εικόνα.
Η ειρωνεία βέβαια είναι ότι έχουν να λένε οι νοικοκυραίοι για το πόσο καθαρά και τακτοποιημένα είναι τα σπίτια τους, αλλά τους κοινόχρηστους χώρους τους αντιμετωπίζουν σα να ναι κάποιου άλλου…
Ε.Δ.


 
Εντολή να μείνουν πίσω
 Ήταν σαφής η εντολή που είχαν τα όργανα της τάξης στο πλαίσιο της προχθεσινής αντιφασιστικής πορείας να μείνουν στα μετόπισθεν. Να αποτρέψουν με κάθε τρόπο την περίπτωση να λάβουν εκτάσεις τα –αναμενόμενα- επεισόδια στα γραφεία της Χρυσής Αυγής, αλλά να μην δώσουν καμία ευκαιρία για ένταση με τους κουκουλοφόρους. Γι’ αυτό άλλωστε, τα επεισόδια έληξαν άμεσα με τη ρίψη χημικών, αν και η εικόνα των καπνών με την πνιγηρή ατμόσφαιρα από τα δακρυγόνα ήταν εξαιρετικά σπάνια και ξένη για την πόλη μας. Για τον ίδιο λόγο δε σημειώθηκε και καμία προσαγωγή, ώστε να μη δοθεί καμία αφορμή για παράταση της έντασης.
Ε.Δ.


 
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Σάββατο 27 Απριλίου 2024

Μία απαραίτητη Επιτροπή Υπάρχουν Επιτροπές και Επιτροπές. Ό,τι επιθυμείς θα το βρεις. Άλλε…