Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση Στο «κυνήγι» της χρηματοδότησης το Κυνοκομείο Ξάνθης

Στο «κυνήγι» της χρηματοδότησης το Κυνοκομείο Ξάνθης

0
kinokomeio
 

Ο χώρος θα περιφραχθεί και θα συνδεθεί με νερό και ρεύμα .Έχουν έτοιμη την μελέτη και την οικοδομική άδεια τους λείπουν τα 700.000 ευρώ για το έργο

 

Το κυνοκομείο δεν λύνει το πρόβλημα με τα αδέσποτα», υποστηρίζει ο αντιδήμαρχος Τ. Θεοδωρίδης. Συνεχίζονται οι στειρώσεις και οι εμβολιασμοί

 
Κοντεύει να γίνει ανέκδοτο η κατασκευή κυνοκομείου στο δήμο Ξάνθης καθώς η δημοτική αρχή το σχεδιάζει και το εξαγγέλλει την τελευταία 12ετία και όμως ακόμη δεν βρήκαν ένα κονδύλι να το κατασκευάσουν παρότι ήταν προ κρίσης εποχή και έκτοτε έχουν γίνει τόσα έργα μέσω διαφόρων προγραμμάτων.
 
Δει δη χρημάτων…
Σαν ιδέα ξεκίνησε από τον κ. Τάσο Θεοδωρίδη στην πρώτη θητεία του ως αντιδημάρχου Καθαριότητας και υπαγορεύτηκε από την ανάγκη να περιοριστεί το πρόβλημα με τα αδέσποτα που ήταν και παραμένει οξυμένο στην πόλη. Κυρίως αυτό που επιδιώχθηκε είναι να υπάρχει μια δομή που ν’ αποτελεί τη βάση σχεδιασμού ενός συντονισμένου προγράμματος στειρώσεων προκειμένου να περιοριστεί ο αριθμός των αδέσποτων αλλά και εμβολιασμών κατά της λύσσας ώστε να προστατευτεί η δημόσια υγεία.
Έκτοτε το έργο …ωρίμασε και επί της θητείας του κ. Ταρενίδη καθώς είναι έτοιμη η μελέτη και έχει εκδοθεί οικοδομική άδεια. Αυτό που λείπει είναι το …χρήμα και δη τα 700.000 ευρώ που απαιτούνται για την κατασκευή του. Υπενθυμίζουμε ότι το κυνοκομείο πρόκειται να κατασκευαστεί στο δημοτικό ακίνητο (πίσω από την E VALUE) και θα είναι δυναμικότητας 60 – 70 αδέσποτων τα οποίοι θα φιλοξενούνται μετά τη στείρωσή τους για 2 – 3 μέρες και θα απελευθερώνονται.
 
Το «κυνηγά» ξανά ο Θεοδωρίδης – Το κυνοκομείο δεν λύνει το πρόβλημα με τα αδέσποτα
Σε μια προσπάθεια να στηθεί και να λειτουργήσει υποτυπωδώς το κυνοκομείο ως περιφραγμένος χώρος τουλάχιστον ο κ. Θεοδωρίδης αφού πήρε το «πράσινο φως» από το δήμαρχο και εξασφάλισε από κωδικό του τεχνικού προγράμματος ένα ποσό προτίθεται να περιφράξει το χώρο ενώ συμφωνήθηκε μετά από παρέμβαση του δημάρχου να γίνει σύνδεση νερού. Ο χώρος επίσης θα ηλεκτροδοτηθεί με έξοδα του δήμου και έτσι γίνονται τα πρώτα βήματα λειτουργίας του κυνοκομείου πριν κατασκευαστεί το βασικό οίκημα. Παράλληλα έχουν υποβληθεί οι μελέτες στο ΥΠΑΑΤ αλλά και σ’ άλλα υπουργεία προκειμένου να βρεθεί πρόγραμμα χρηματοδότησης. Να σημειώσουμε ότι το μοναδικό κυνοκομείο στην περιφέρεια το έχει ο δήμος Καβάλας.
Πάντως ο κ. Θεοδωρίδης θεωρεί ότι το πρόβλημα με τα αδέσποτα δεν θα επιλυθεί με την κατασκευή του κυνοκομείου και ότι ο μόνος τρόπος για να ελεγχθεί και να ελαχιστοποιηθεί ο αριθμός τους είναι με τις στειρώσεις που όπως είπε συνεχίζονται κανονικά και μεθοδευμένα όπως και οι εμβολιασμοί κατά της λύσσας.
 
Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η τουριστική προβολή της ΑΜΘ συνεχίστηκε και στην TRAVEL EXPO CYPRUS 2024

Στην έκθεση αυτή συμμετείχε για μια ακόμη φορά η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θρ…