Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Καταγγελία Ιντζέ: «Δίνουν αλκοόλ σε 14χρονα»!

Καταγγελία Ιντζέ: «Δίνουν αλκοόλ σε 14χρονα»!

0
Ο πρόεδρος του σωματείου καφέ – μπαρ προβαίνει σε μια σειρά καταγγελίες για παραβάσεις από επαγγελματίες του χώρου
 
«Υπάρχουν παραβάσεις αλλά όχι εκτεταμένες», λέει ο αστυνομικός διευθυντής Γίνονται δειγματοληπτικοί έλεγχοι στα ποτά από την Χημική Υπηρεσία Ξάνθης
 
Μαριάννα Ξανθοπούλου
 
Επαγγελματίες του χώρου του «καρφώνει» ο πρόεδρος του σωματείου καφέ μπαρ Ξάνθης κ. Ανδρέας Ιντζές, προβαίνοντας σε καταγγελίες ότι δίνουν αλκοολούχα ποτά σε ανήλικα παιδιά έως και 14 ετών! Επίσης φωτογραφίζει συγκεκριμένα καταστήματα, στέκια της νεολαίας καταγγέλλοντας φορολογικές παραβάσεις στην προμήθεια ποτών και ειδικά του τσίπουρου που όπως λέει «το παίρνουν χύμα και χωρίς τιμολόγια» όπως επίσης και…χημικές παρεμβάσεις για την παρασκευή ρακόμελου που αντίκεινται στην νομοθεσία καθώς όπως τονίζει : «εμείς απαγορεύεται να παράγουμε ποτά»!  
 
Ποτά σε ανηλίκους: Υπάρχουν παραβάσεις αλλά όχι εκτεταμένες
«Έχουν βεβαιωθεί παραβάσεις που αφορούν διάθεση αλκοολούχων ποτών σε ανηλίκους αλλά όχι σε εκτεταμένη κλίμακα» , διαβεβαιώνει ο αστυνομικός διευθυντής Ξάνθης κ. Γιώργος Γκοδοσίδης, σημειώνοντας ότι το Τμήμα Ασφαλείας με ειδικά κλιμάκια διενεργεί συχνούς έλεγχους στα μαγαζιά και έχει επιβάλλει πρόστιμα ενώ επίσης η παράβαση θεωρείται πλημμέλημα και ο καταστηματάρχης που θα υποπέσει σ’ αυτή φέρει ποινική ευθύνη.
 
Έλεγχοι από τις Διευθύνσεις Εμπορίου και Υγείας
Σ’ ότι αφορά το δεύτερο σκέλος της καταγγελίας που αφορά τον τρόπο προμήθειας των ποτών και δη του τσίπουρου το «Ε» απευθύνθηκε στη Διεύθυνση Εμπορίου και Υγείας της Π.Ε. Ξάνθης όμως δεν προέκυψε κάτι σαφές που να επιβεβαιώνει την καταγγελία παρά μόνο ότι το μεν Τμήμα Εμπορίου διενεργεί ελέγχους σε γενική κλίμακα όμως για να γίνει κάποιος εξονυχιστικός έλεγχος απαιτείται καταγγελία. Σ’ ότι αφορά τους ελέγχους της Διεύθυνσης Υγείας όπως μας πληροφόρησε ο προϊστάμενος κ. Τσούριανης η υπηρεσία διαθέτει 1 – 2 επόπτες και οι έλεγχοι που διενεργούνται αφορούν στην υγιεινή των υποδομών του καταστήματος.
 
Γίνονται δειγματοληπτικοί έλεγχοι στα ποτά
godosidis-webΑναφορικά με την ποιότητα των ποτών και κατά πόσο οι χημικές παρεμβάσεις για την παρασκευή ρακόμελου είναι πιθανόν να εγκυμονούν κινδύνους για την υγεία των καταναλωτών και επιβάλλεται ο έλεγχος, η προϊσταμένη της Περιφερειακής Χημικής Υπηρεσίας Ξάνθης κα Παπαδοπούλου ανέφερε ότι υπάρχει ένα αυστηρό νομοθετικό πλαίσιο που διέπει και θέτει κανόνες στην παραγωγή αποσταγμάτων, ότι ελέγχεται όλη η διαδικασίας στα αποστακτήρια και στους 20 άμβυκες που υπάρχουν στο νομό, όπου παράγεται το τσίπουρο και ότι γίνονται συχνοί δειγματοληπτικοί έλεγχοι, τα δείγματα των οποίων αναλύονται στα 5 κεντρικά εργαστήρια της χώρας ενώ ο συντονισμός των ελέγχων γίνεται από την κεντρική Χημική υπηρεσία
 
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Έμφυλη βία δίχως τέλος σε Ελλάδα και Ευρώπη

Γράφει η Φωτεινή Οικονομοπούλου, απόφοιτη Τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων του Παντείου Παν…