Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ποδόσφαιρο «Τρελή» πρόκριση και… ανάλογη υποδοχή

«Τρελή» πρόκριση και… ανάλογη υποδοχή

0
ypodoxi2-web
Φίλαθλοι περίμεναν τη Skoda Ξάνθη στο αεροδρόμιο της Χρυσούπολης για πανηγυρισμούς
 
Ετοιμάζεται για τον επόμενο ευρωπαϊκό αγώνα απέναντι στη Σταντάρ Λιέγης – την Πέμπτη στις 21:30 υποδέχεται τους Βέλγους
 
 ypodoxi4-web
 Η αισιοδοξία για την πρόκριση ήταν διάχυτη στην αποστολή της Skoda Ξάνθη και στους φιλάθλους της, όταν το τσάρτερ αναχωρούσε το πρωί της περασμένης Τετάρτης για το Μπέλφαστ, εκεί όπου αντιμετώπισε τη Λίνφιλντ στον επαναληπτικό του 0-1 των Πηγαδίων.
Η εξέλιξη του αγώνα στη Β. Ιρλανδία, δικαίωσε τελικά τους «πιστούς» της ομάδας, καθώς η Skoda Ξάνθη παίζοντας με πίστη, θέληση και κυρίως πάθος, πέτυχε τη σπουδαία εκτός έδρας νίκη (πρώτη ευρωπαϊκή στις μέχρι τώρα τέσσερις εξόδους της) και μαζί πήρε την πρόκριση για τον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League, εκεί όπου θα αντιμετωπίσει τη βελγική Σταντάρ Λιέγης.
«Τέλος καλό – όλα καλά» που λέει και το γνωστό ρητό, με το τσάρτερ να επιστρέφει χθες το πρωί (07:00) στη Χρυσούπολη και τους επιβάτες του να πλέουν σε… πελάγη ευτυχίας.
Αυτή είναι η πρώτη φορά εξάλλου που η Skoda Ξάνθη προκρίνεται στον επόμενο γύρο ευρωπαϊκής διοργάνωσης και οι πανηγυρισμοί ήταν έξαλλοι γι’ αυτό το λόγο.
Μετά την άφιξη στους ποδοσφαιριστές δόθηκε ρεπό για την Παρασκευή και νωρίς το πρωί του Σαββάτου θα ξεκινήσει η προετοιμασία για το εντός έδρας παιχνίδι της ερχόμενης Πέμπτης (01 Αυγούστου) στις 21:30 απέναντι στη Σταντάρ Λιέγης.
 
Υποδοχή στους θριαμβευτές του Μπέλφαστ
 Θερμή υποδοχή φιλάθλων περίμενε την ξανθιώτικη αποστολή, μετά την επιστροφή της από τη Β. Ιρλανδία. Περίπου 15 Ξανθιώτες φίλαθλοι παρά την ώρα άφιξης που ήταν λίγο μετά τα ξημερώματα της Παρασκευής, συγκεντρώθηκαν στο αεροδρόμιο της Χρυσούπολης και με χειροκροτήματα, αγκαλιές και συνθήματα, υποδέχθηκαν τους θριαμβευτές του Μπέλφαστ. Όλοι οι παίκτες αποθεώθηκαν, με τους φιλάθλους να ζητούν… πρόκριση και απέναντι στη Σταντάρ Λιέγης, ενώ δεν έλειψαν και τα βεγγαλικά κατά την επιβίβαση και αναχώρηση της ομάδας για την επιστροφή στη βάση της (Αθλ. Κέντρο Πηγαδίων).
 
«Άκαπνη» την τελευταία τετραετία όμως επικίνδυνη
 Με ιστορία 115 ετών (έτος ίδρυσης 1898) η Σταντάρ Λιέγης είναι μία από τις πιο γνωστές και επιτυχημένες ομάδες του Βελγίου, με δεκάδες κατακτήσεις εγχώριων τίτλων. Η τελευταία «παραγωγική» διετία για τους Βέλγους ήταν το 2007-2009 όπου η Σταντάρ κατέκτησε δύο ¨σερί¨ πρωταθλήματα Βελγίου, ενώ έκτοτε περιορίστηκε στο να τερματίζει στις υψηλές θέσεις και να συμμετέχει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Στο ¨ρόστερ¨ της βελγικής ομάδας αυτή τη στιγμή βρίσκονται μεταξύ άλλων οι Ντε Καμάργκο, Ζιλέ Βαν Νταμ ενώ προπονητής της είναι ο Ισραηλινός Γκι Λουζόν. Περισσότερα για τον επερχόμενο αντίπαλο της Skoda Ξάνθη στον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League τις επόμενες ημέρες μέσα από τις αθλητικές σελίδες του «Ε».
 
Δημήτρης Καλτέκης
dkaltekis@empros.gr

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Ποδόσφαιρο
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Γ’ Εθνική: Το πρόγραμμα και οι διαιτητές της σημερινής εμβόλιμης 33ης αγωνιστικής

Με την πρωταθλήτρια ΑΟ Καβάλας παίζει το Άβατο – Με Πανθρακικό εκτός ο Πετεινός Με τις ανα…