Σχόλια 25/7/13

0
Η Δημοκρατία μας έγινε 39 ετών. Πολύ νέα για να είναι τόσο κουρασμένη και φτιασιδωμένη…
 
 
«Αν υπερψηφίσετε θα σας καταψηφίσουμε»
 Σε ποιον αιώνα ζούμε αλήθεια; Σε ποια εποχή; Μήπως αναβίωσε η Ιερά Εξέταση; Διότι σε επιστολή της κάποια Χριστιανική Ένωση (σε κάποια επαρχιακή πόλη) απειλεί τους βουλευτές πως αν υπερψηφίσουν την κατάργηση της αργίας της Κυριακής, θα τους «καταψηφίσουν!»
Πάλι καλά που δεν τους απειλούν με την πυρά και άλλα βασανιστήρια…
Δεν είμαστε υπέρ της κατάργησης της αργίας της Κυριακής αλλά τέτοιες υπερβολές και φανατισμοί μόνον αντιδράσεις προκαλούν και όχι διάλογο μεταξύ λογικών με επιχειρήματα…
«Ε»
 
Σέρνεται
 Αυτό το TAXISnet είναι μια ιστορία του ύψους και του βάθους! Τη μια «πέφτει» και την άλλη «σηκώνεται», και πάλι τα ίδια από την αρχή.
Μόνο που έχει τεντώσει τα νεύρα των φοροτεχνικών στα λογιστικά γραφεία, οι οποίοι τραβάνε τα μύρια όσα καλοκαιριάτικα, που δυσκολεύονται να στείλουν τις φορολογικές δηλώσεις των πελατών τους.
Έτσι η υποβολή γίνεται μετ’ εμποδίων και το υπουργείο – υποχρεωτικά – έδωσε νέα παράταση.
-Γνώμη μας: Θα δώσει κι άλλη αργότερα…
«Ε»
 
Τουρκική «ελευθεροτυπία»
 Έρευνα της τουρκικής αντιπολίτευσης στην Τουρκία αναφέρει ότι κρατούνται αυτή τη στιγμή στις φυλακές 64 δημοσιογράφοι.
Παράλληλα έχουν απολυθεί τουλάχιστον 72 Τούρκοι δημοσιογράφοι γιατί άσκησαν κριτική στον πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων.
Παράξενη αντίληψη της ελευθεροτυπίας από τους Τούρκους κυβερνώντες…
«Ε»
 
Τους άνοιξε η όρεξη
 Στους Καβαλιώτες γείτονες άνοιξε η όρεξη από την άφιξη του κρουαζιερόπλοιου προχθές. και μιλούν και επιθυμούν να γίνουν 60 ετησίως τα κρουαζιερόπλοια!
Μακάρι λέμε κι εμείς, διότι θα έχει και η Ξάνθη μικρό μερίδιο από τους χιλιάδες επισκέπτες των τουριστών αυτών, οι οποίοι μάλιστα είναι υψηλού οικονομικού επιπέδου. Τα 2 λεωφορεία θα γίνουν 100-120 σε μια σεζόν!
Με την ευκαιρία και μια παρατήρηση: Τους τουρίστες που ήρθαν στην Ξάνθη ποιος τους ξενάγησε; Κανείς!
Ε, λοιπόν, αυτό είναι ευθύνη της νέας δημοτικής αρχής. Διότι η παρούσα έχει άλλα στο νου της και δεν ασχολείται με τον τουρισμό…
«Ε»
 
 «Αποκλειστικότητες»
«Κοινό μυστικό στις πολιτικές πιάτσες της Κομοτηνής, ήταν ότι ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργ’ος Πεταλωτής θα δήλωνε παρών στις εκλογές της αυτοδιοίκησης το 2014. Ήδη συζητιέται πως στο πρόσωπο του, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, έχουν βρει τον επόμενο υποψήφιο Περιφερειάρχη στην Ανατολική Μακεδονία -Θράκη.
Ο ίδιος είχε προτάσεις να συμμετέχει στο νέο κυβερνητικό σχήμα αλλά τις απέρριψε και ο λόγος ήταν προφανής. Το όνομά του έχει πέσει στο τραπέζι των συζητήσεων στην Συγγρού, αλλά και στην Ιπποκράτους, αλλά όλοι περιμένουν να ακούσουν τους βουλευτές των κομμάτων τους από την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη. Οι συνεργάτες του πάντως στην Κομοτηνή, έχουν ξεκινήσει «παιχνίδι». Μας μπερδέψατε με τις αποκλειστικότητες σας…
«Ε»
 
Λάθος τακτική
 Να με συγχωρέσουν οι φίλοι μου οι αντιφασίστες, αλλά δε δύναμαι να συμμεριστώ τη χαρά και την ικανοποίησή τους από τη «μη αδειοδότηση» του χρυσαυγίτικου φεστιβάλ στο λιμάνι της Καλαμάτας.
Και ο λόγος είναι πάρα πολύ απλός: τον φασισμό (εδώ και το ναζισμό) δεν τον αντιμετωπίζεις με απαγορεύσεις. Πολύ περισσότερο με μεθόδους που, στο πολύ κοντινό ιστορικό παρελθόν, τις έχεις υποστεί στο ίδιο σου το πετσί. Γιατί στην τελική, το «τέρας» δεν το πολεμάς με τα ίδια του τα μέσα. Εκτός κι αν τα δικά σου «όπλα» τελούν υπό… αμηχανία, οπότε…
«Ε»
 
Αργία για 20 γιατρούς που έπαιρναν φακελάκι
 Με απόφαση του υπουργού Υγείας, Άδωνη Γεωργιάδη, τίθενται σε αυτοδίκαιη αργία 20 γιατροί του ΕΣΥ που έχουν κατηγορηθεί στην πλειοψηφία τους για χρηματισμό («φακελάκι») αλλά και για γενικότερες παραβάσεις μέχρις ότου ολοκληρωθεί η πειθαρχική διαδικασία. Με την απόφαση αυτή, οι γιατροί δεν θα μπορούν να συνεχίσουν να εργάζονται, όπως συνέβαινε, έως ότου εξεταστούν οι καταγγελίες εναντίον τους και αποφανθούν τα αρμόδια πειθαρχικά όργανα.
Και βέβαια, για όσους έχουν εκφραστεί απαξιωτικά για τον υπουργό Υγείας, θα λέγαμε ότι ο πολιτικός θα πρέπει να κρίνεται από τις πράξεις του και την αποτελεσματικότητά του κι όχι από τον τρόπο ζωής του ή από τις δηλώσεις του.
Κι ο Άδωνης έκανε από τον πρώτο μήνα της παρουσίας του στο υπουργείο το αυτονόητο, αυτό που δεν έκαναν όμως μέχρι σήμερα δεκάδες σοβαροφανής προκάτοχοί του: έστειλε επιτέλους στο σπίτι τους, με συνοπτικές διαδικασίες τους πρώτους επίορκους…
 
Spiegel προς Σόιμπλε –Μέρκελ: «Αποδεχθείτε την αποτυχία της πολιτικής σας στην Ελλάδα»
 Σε άρθρο του με τίτλο «Επώδυνη αλήθεια: Η Ελλάδα χρειάζεται νέο κούρεμα τώρα» το γνωστό γερμανικό περιοδικό Spiegel καλεί τους Σόιμπλε και Μέρκελ να παραδεχθούν προεκλογικά την «επώδυνη αλήθεια» των «αποτυχημένων» πολιτικών που εφαρμόζονται στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια και να αποδεχθούν μία νέα απομείωση του ελληνικού χρέους.
Εστιάζει μεν και στις ευθύνες της πολιτικής και διοικητικής ελίτ της Ελλάδας, η οποία όπως αναφέρει «συνέβαλε με την αδράνειά της σε μεγάλο βαθμό στη σημερινή δυσχερή κατάσταση», αλλά ωστόσο αποδίδει σημαντικότερο ρόλο στον Σόιμπλε ο οποίος «μπλόκαρε πιθανές οδούς έξω από την κρίση».
Στο άρθρο ξεκαθαρίζεται πως το κόστος της αποτυχίας δεν αφορά πλέον μόνο τους Έλληνες, αλλά θα πλήξει τους φορολογούμενους πολίτες σε όλη την Ευρώπη και συγκεκριμένα τη Γερμανία, γιατί τα χρήματα από τα δάνεια προς την Ελλάδα που θα διαγραφούν θα λείψουν από άλλους κρατικούς προϋπολογισμούς, όμως, όπως σημειώνει, δεν υπάρχει τρόπος να αποτραπεί αυτό το ενδεχόμενο και τα χειρότερα δεν μπορούν να αποκλειστούν. «Μπορούν μόνο να αναβληθούν παρέχοντας συνέχεια νέα δάνεια στην Ελλάδα και λέγοντας ψέματα στον κόσμο ότι αυτά τα κεφάλαια κάποια στιγμή θα αποπληρωθούν. Πιθανώς ο κ. Σόιμπλε να μην βρίσκεται τότε στην κυβέρνηση και ο πιο ειλικρινής τρόπος χειρισμού είναι να παραδεχθεί τώρα τι πραγματικά θα γίνει».
 
 Τεράστιο το κόστος
 Η γιγαντιαία επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ για τον εντοπισμό και του τελευταίου Αλβανού κακοποιού, δραπέτη των φυλακών Τρικάλων, έχει στοιχίσει πανάκριβα μέχρι στιγμής στην ΕΛ.ΑΣ, αλλά και σε ανθρώπινες ζωές.
Οι κακοποιοί σκότωσαν δύο άτομα, από την ώρα που δραπέτευσαν, έναν αστυνομικό και μία 25χρονη κοπέλα κατά την ανταλλαγή πυροβολισμών με αστυνομικούς, ενώ υπήρξε και ακόμη ένας σοβαρός τραυματισμός αστυνομικού. Αυτοί οι τέσσερις άνθρωποι, που έχουν έρθει παράνομα στη χώρα μας, έχουν εξασκήσει όλες τις παράνομες δραστηριότητες που υπάρχουν στον ποινικό κώδικα, έχουν αφαιρέσει με απίστευτη ψυχρότητα ανθρώπινες ζωές, και έχουν προκαλέσει τεράστιες ζημιές με δεκάδες κλοπές και ληστείες που έχουν διαπράξει.
Επιπλέον εδώ και τέσσερις μήνες έχουν κινητοποιηθεί τεράστιες δυνάμεις της αστυνομίας, 580 έως 750 άτομα, τα οποία έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια και τις υπηρεσίες τους, ενώ στις έρευνες συμμετέχουν πολλά οχήματα, ελικόπτερα, πλοία της Ακτοφυλακής, θερμικές κάμερες κλπ. Το κόστος είναι δυσβάστακτο για μία χώρα που έχει χρεοκοπήσει και αδυνατεί να παρέχει στους πολίτες της τα στοιχειώδη.
Κάτι πρέπει να γίνει με την αθρόα έλευση κακοποιών και παρανόμων στην επικράτεια. Και πρέπει οι κυβερνώντες να το βρουν άμεσα, αντί να αναρωτιούνται γιατί ανεβαίνουν τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής…
 
 Διώχνουν τους Βούλγαρους τουρίστες…
 Το είπα και θα το ξαναπώ! Αυτή η ιστορία με τη δίοδο του Αγ. Κωνσταντίνου έχει βλάψει πολύ τον τουρισμό στον νομό μας. Και επιπλέον δεν έχει περιορίσει το παραεμπόριο γιατί έλεγχοι για παραεμπόριο δεν γίνονται απλά …μετρούν το φάρδος του αυτοκινήτου και αν δεν είναι όσο λέει η πινακίδα (που ανακάλυψε όψιμα ο κ. Μωραΐτης) τότε τους διώχνουν: Και τι γίνεται; Μπαίνουν από τη Δράμα και μένουν Καβάλα. Και οι δικές μας οι τουριστικές επιχειρήσεις μένουν με τον κόπανο στο χέρι…Μήπως κάποιος πρέπει ν α…κοπανήσει όλους αυτούς που δεν βλέπουν πέρα από την μύτη τους και αντί να κάνουν κρα να προσελκύσουν τουρίστες από τη Βουλγαρία τους διώχνουν;
Μ.Ξ.
 
Προχειροδουλειές της ΔΕΥΑΑ
 Δεν γλύτωσαν από τις παρατηρήσεις των κατοίκων της Μάνδρας οι υπάλληλοι της ΔΕΥΑΑ, οι οποίοι μετά από εργασίες συντήρησης δεν καθάρισαν το χώρο, παρατώντας ταυτόχρονα χώματα σε οικόπεδα των κατοίκων. Οι παρατηρήσεις έφτασαν στα αυτιά του κ. Σίσκου, προέδρου της ΔΕΥΑΑ Αβδήρων, ο οποίος δεσμεύτηκε να αναθέσει στο συνεργείο να προβεί στο καθαρισμό σήμερα το πρωί. Και ο άγιος φοβέρα θέλει!
Γ.Τ.
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Θ’ ακολουθήσει δεύτερο μέρος Για τους πολλούς φίλους που έχουν συναισθηματική σχέση με τη …