Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Την «τιμωρία» της Ευρωπαίας Εισαγγελέα από τους θεσμούς στις Βρυξέλλες ζήτησε ο Άδωνις Γεωργιάδης

Την «τιμωρία» της Ευρωπαίας Εισαγγελέα από τους θεσμούς στις Βρυξέλλες ζήτησε ο Άδωνις Γεωργιάδης

0

Επίθεση στην Ευρωπαία Εισαγγελέα, Λάουρα Κοβέσι, εξαπέλυσε ο υπουργός Υγείας, μετά τη συνέντευξη που έδωσε η ίδια και μιλώντας για το έγκλημα στα Τέμπη είπε ότι «μας μπλοκάρουν από το να βρούμε την αλήθεια, διότι μας απαγορεύουν να κάνουμε έρευνα»


Μιλώντας στην ERT, ο υπουργός είπε συγκεκριμένα: «όσον αφορά την παρέμβαση της ευρωπαίας εισαγγελέα όμως, που είπε να αλλάξει το Σύνταγμα, θέλω να ξεκαθαρίσω ότι θεωρώ την επέμβαση της παντελώς απαράδεκτη, πέραν παντός ορίου θεσμικού ρόλου που έχει… Εγώ δηλαδή δεν σας κρύβω ότι αν υπάρχει διαδικασία, ακόμα και να αμφισβητήσουμε τη θέση της, θα πρέπει το κάνουμε. Είναι απαράδεκτο αυτό που έκανε και ελπίζω να υπάρχουν θεσμοί στις Βρυξέλλες να την τιμωρήσουν γι’ αυτό. Στις Βρυξέλλες, τα κράτη στην Ευρωπαϊκή Ένωση παραμένουν ανεξάρτητα κυρίαρχα κράτη και δεν δεχόμαστε κομισάριους ή δερβέναγες για να μας πουν τι θα κάνουμε στη χώρα μας».

Και συνέχισε στο ίδιο ύφος: «Έχει θεσμικό ρόλο και μίλησε με ιταμό ύφος σε μία ανεξάρτητη κυρίαρχη Δημοκρατία. Ήταν παντελώς απαράδεκτη και απορώ πως ο κόσμος δε βλέπει πόσο απαράδεκτο είναι, ένας άνθρωπος που έχει αξίωμα δημόσιο να παρεμβαίνει με αυτό τον τρόπο σε ένα κυρίαρχο κράτος».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Βουλή: Σε ιδιώτες η διαχείριση των υδάτινων πόρων στη Θεσσαλία;

Ομαδικά πυρά εξαπέλυσε σύσσωμη η αντιπολίτευση στο νομοσχέδιο του ΥΠΕΝ Επιμέλεια: Παύλος Μ…