Σχόλια 19/6/13

0
Ο Σαμαράς μίλησε στη Δάφνη ή το Δαφνί;
Θωμάς Βουγιουκλής
 
 
Εργασία
 Το δικαίωμα στην εργασία είναι ιερό και αναφαίρετο. Όμως υπάρχει εργασία του μόχθου, του πνεύματος, του ρουσφετιού και της ρεμούλας. Είναι άξιοι συμπαράστασης ΟΛΟΙ τους;
V.K. (Βενέτης Καρτσίδης)
 
Ναι στην αναβάθμιση, όχι στις απολύσεις
 Δεν νομίζουμε ότι οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ πως έχουν καταλάβει τι γίνεται και τι πρόκειται να γίνει τελικά. Επιμένουν να λένε «ναι» στην αναβάθμιση, «όχι» στις απολύσεις.
Προφανώς ξεχνούν πως η αναβάθμιση θα φέρει τις απολύσεις. Δεν το καταλαβαίνουν αυτό ή απλώς εκφράζουν την άποψή τους, η οποία είναι σεβαστή μεν, αλλά δύσκολα, έως απίθανο, να τη δεχτεί η κυβέρνηση και βέβαια και η τρόικα.
«Ε»
 
«ΟΧΙ» στο μαύρο, «ΝΑΙ» στην κατάργηση της ΕΡΤ
 Σολομώντεια λύση έδωσε το Συμβούλιο της Επικρατείας στο θέμα της ΕΡΤ. Και τους εργαζόμενους σ’ ένα βαθμό ικανοποίησε με την επαναλειτουργία, αλλά και την κυβέρνηση, που είναι υπέρ της αναδιοργάνωσης αυτής. Έτσι, μπαίνει φρένο και στην επικίνδυνη πορεία προς τις εκλογές των τριών αρχηγών.
Το πόσο άμεσα θα σταματήσει το «μαύρο» στην οθόνη και επίσης με πόσα άτομα θα γίνει η επανέναρξη λειτουργίας της ΕΡΤ, αυτό μάλλον δύσκολα μπορούμε να το πούμε.
Εκείνο που είναι σίγουρο είναι ότι γλυτώσαμε τις εκλογές σαν χώρα, που θα ήταν και η καταστροφή μας.
Ευτυχώς, σαν από μηχανής θεός εμφανίστηκε το Συμβούλιο της Επικρατείας. Ευτυχώς….
«Ε»
 
 Παχυδερμισμός
 Ψήφισε στις εκλογές του ΠΑΣΟΚ για την εκλογή της Νομαρχιακής τη μία Κυριακή και την επόμενη ήταν υποψήφιος σύνεδρος για το Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας! Ευτυχώς που δεν εξελέγη…
Πώς μπορεί αλήθεια να ερμηνευτεί όλη αυτή η συμπεριφορά του κυρίου;
Και τα κόμματα; Δεν καταλαβαίνουν ότι εκτίθενται;
«Ε»
 
Στην κυκλοφορία η Σμύρνης
 Δόθηκε στην κυκλοφορία η οδός Σμύρνης από προχθές. Ο νέος ασφαλτοτάπητας που ρίχτηκε είναι άψογος από κάθε πλευρά και σειρά έχουν τώρα άλλοι δρόμοι της πόλης με προβληματικό οδόστρωμα.
Βέβαια, προτεραιότητα θα πρέπει να δοθεί στο Εμπορικό Κέντρο, σε πρώτη φάση, και αργότερα σε περιφερειακούς δρόμους.
Εκείνο όμως που προέχει είναι να γίνεται σωστή αποκατάσταση όταν γίνεται κάποιο έργο στο οδόστρωμα.
«Ε»
 
Χωματερές
 Χρόνια τώρα, κοντά στα δέκα, γίνονται προσπάθειες να διαχειριστεί η Περιφέρειά μας τα σκουπίδια της. Κι ακόμη, δυστυχώς, δεν έχουν ολοκληρωθεί πολλά πράγματα στον τομέα αυτόν. Κι όχι μόνον εδώ σε μας, αλλά στην Ελλάδα ολόκληρη.
Κι αυτό διότι όλοι μεν είναι κατά των σκουπιδιών στις χωματερές, αλλά κανείς δεν θέλει τις μονάδες επεξεργασίας και εν γένει διαχείρισης. Όλοι αντιδρούν! Και αντιδρώντας καθυστερούν την υλοποίηση των έργων, διαιωνίζοντας την παραμονή των χωματερών που κάποιοι για να εξοικονομήσουν χώρο, βάζουν φωτιά για να καούν τα σκουπίδια!
Είμαστε ένας λαός χωρίς παιδεία, χωρίς κουλτούρα του δημόσιου χώρου, και το έχουμε κάνει συνήθειά μας να πετάμε τα σκουπίδια μας όπου να’ ναι!
Έχουμε καπάκι σαν Ξάνθη και τους Ρομά, που δεν συγκρίνονται με οτιδήποτε άλλο, και το γλυκό έρχεται και δένει. Σκουπίδια παντού, αδέσποτα ζώα, χιλιάδες ενοχλητικά περιστέρια που βρωμίζουν και καταστρέφουν και κανείς δεν νοιάζεται.
«Ε»
 
Το έλλειμμα
 Μόνον ως καινοφανής θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η διαπίστωση ότι η κρίση που διανύουμε εδώ και τρία χρόνια δεν είναι μόνον οικονομική, αλλά είναι και – για μερικούς πρωτίστως – πολιτική. Απλά, όσο τα πράγματα «σκουραίνουν», αναδεικνύεται το έλλειμμα πολιτικής ηγεσίας τόσο σε κεντρικό όσο και σε τοπικό επίπεδο.
Δεν θα μπούμε σε ονοματολογία, γιατί ο τόπος μας είναι μικρός και γνωριζόμαστε λίγο-πολύ όλοι.
Συμπέρασμα: Τελικά, κάποιοι δεν είναι για τα δύσκολα. Κι αλίμονο σε μας. Γιατί τα πιο δύσκολα είναι μπροστά μας.
«Ε»
 
 Απίστευτη ατάκα Μητσοτάκη
 Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης με όσα συμβαίνουν στην ΕΡΤ, δεν έχασε την ευκαιρία να σχολιάσει τον άσπονδο εχθρό του Αντώνη Σαμαρά. Φέρεται λοιπόν να σχολίασε ο επίτιμος: «Νομίζω ότι το μεγαλύτερο επίτευγμά του ως τώρα ήταν ότι έριξε εμένα. Έκανα λάθος. Το κορυφαίο είναι ότι θα ρίξει και τον εαυτό του».
 
Ερνέστος Τσίπρας
 Πραγματοποιήθηκε τελικά η πολυσυζητημένη συγκέντρωση στήριξης στους απολυμένους της ΕΡΤ που διοργάνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ στο Σύνταγμα, την ίδια ώρα που οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί συνομιλούσαν στο Μέγαρο Μαξίμου.
Τελικά όμως η φημολογούμενη παλλαϊκή συγκέντρωση και οι επαναστατικές κραυγές των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, που μονοπώλησαν τις πειρατικές εκπομπές της ΕΡΤ το τελευταίο διάστημα, δεν κατάφεραν παρά να συγκινήσουν μόνο μερικές χιλιάδες οπαδούς του κόμματος και δεν ήταν παρά μία άτονη και συνηθισμένη κομματική συγκέντρωση.
Απέτυχε κι αυτή τη φορά η επανάσταση του Αλέξη. Για να δεχθεί από πάνω και τα φίλια πυρά του βουλευτή Καστοριάς (του γνωστού αναρχικού Διαμαντόπουλου) που του έγραψε: «Αλέξη δεν είσαι έτοιμος να κυβερνήσεις»(!!!), κατηγορώντας τον για την κακή οργάνωση της συγκέντρωσης.
Πού είναι οι 1,5 εκ. άνεργοι αναρωτιόνται ακόμα στο ΣΥΡΙΖΑ; Γιατί δεν ακολουθούν τους ταγούς της επανάστασης; Μα στα σπίτια τους είναι και προσπαθούν να καταπνίξουν την οργή τους για την επιλεκτική ευαισθησία προς τους απολυμένους της ΕΡΤ.
Δεν του βγαίνει του Αλέξη, όσο και να προσπαθεί. Μέχρι και το όνομα του Γκεβάρα δίνει στο γιο του (Ορφέας – Ερνέστος Τσίπρας!), για να καταφέρει να εγείρει τα «επαναστατικά» αισθήματα των Ελλήνων, μπας και ξεκολλήσουν λιγάκι τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ…
 
Αναλύσεις «ειδικών»
 Βαρέθηκα να διαβάζω τάχαμου αναλύσεις «έγκριτων» αρθρογράφων για τα πραγματικά κίνητρα πίσω από το «λουκέτο» στην Κρατική Ραδιοτηλεόραση.
Μετά από μια βδομάδα σχεδόν που έχω διαβάσει τα πάντα, καταλήγω στο συμπέρασμα ότι η επιχείρηση διείσδυσης «στο μυαλό του Αντώνη Σαμαρά» αποτελεί από μόνη της μια υπερεκτίμηση του ίδιου του πρωθυπουργού και των τυχάρπαστων που τον περιστοιχίζουν.
Ν.Ε.
 
Ο Τράγκας, θεέ μου!
 Και από την άλλη, έχουμε και τον Τράγκα να λέει ότι θα συγκυβερνήσουν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ με πρωθυπουργό τον… Αβραμόπουλο!
To γεγονός ότι πρόκειται για ένα κείμενο γνώμης αναρτημένο στο facebook χωρίς καμία μα καμία τεκμηρίωση ή, έστω, προσπάθεια διασύνδεσης των όσων υποστηρίζονται σε αυτό με κάποιες έγκυρες πηγές, δεν απέτρεψε τους συνομωσιολόγους του διαδικτύου να το «βαπτίσουν» ως… αποκάλυψη!
Έπαιξε πολύ πάντως ο Τράγκας στο internet τα τελευταία 24ωρα, όπως έπαιξε και αυτή η ξινή η Αρβελέρ η οποία είχε πει κάποτε στον Θεοδωράκη ότι «κάποιος ιδιαίτερα σημαντικός ξένος, δε σας λέω ποιος» της είπε ότι «έχουμε Κράτος μέχρι το Σεπτέμβριο του 2013, μέχρι τις γερμανικές εκλογές». Κι ύστερα;
Κι ύστερα, ύστερα, μα δεν υπάρχει ύστερα… θα τραγουδούσε, αν μπορούσε, η Καθηγήτρια και αμέσως σπεύσαν όλοι οι ψεκασμένοι να συνδέσουν τα τότε λεγόμενά της με τις σημερινές εξελίξεις στην ΕΡΤ!
Ν.Ε.
 
 
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Παρασκευή 26 Απριλίου 2024

Απόφαση- σταθμός Όταν οι θεσμοί της Πολιτείας λειτουργούν σωστά, τότε η Δημοκρατία υπάρχει…