Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τσίπρας για συνάντηση με Κασσελάκη: Εξέφρασε ανησυχία και ζήτησε πιστή τήρηση του καταστατικού

Τσίπρας για συνάντηση με Κασσελάκη: Εξέφρασε ανησυχία και ζήτησε πιστή τήρηση του καταστατικού

0

Υπενθυμίζεται ότι το βράδυ της Τρίτης ο Αλέξης Τσίπρας είχε συνάντηση και με τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη


Την ανησυχία του για τις τελευταίες εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ και τη συνεχόμενη ένταση στο εσωτερικό του κόμματος εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας στον Στέφανο Κασσελάκη, σύμφωνα με πηγές κοντά στον πρώην Πρωθυπουργό.

Παράλληλα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο κ. Τσίπρας τόνισε στον κ. Κασσελάκη ότι «ενότητα μπορεί να διαφυλαχθεί μόνο με την πιστή τήρηση του καταστατικού και τη χάραξη πολιτικού σχεδιασμού εξωστρέφειας από τα όργανα του κόμματος που πρέπει να λειτουργήσουν χωρίς αποκλεισμούς και με συμπεριληπτική για όλες τις απόψεις διάθεση»

«Ο Στέφανος Κασσελάκης τηλεφώνησε χθες στον Αλέξη Τσίπρα και του ζήτησε να συναντηθούν για να ανταλλάξουν σκέψεις. Ο Αλέξης Τσίπρας ανταποκρίθηκε θετικά και δέχθηκε χθες το απόγευμα τον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ στο πολιτικό του γραφείο. Στη συνάντηση που ήταν η πρώτη μετά την εθιμοτυπική της εκλογής του νέου Προέδρου, ο Αλέξης Τσίπρας είχε την ευκαιρία να εκφράσει την ανησυχία του για τη συνεχόμενη ένταση στο εσωτερικό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Τόνισε την μεγάλη σημασία που έχει η ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, τόσο για να ασκεί αξιόπιστη αντιπολίτευση απέναντι στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, όσο όμως και ενόψει των επικείμενων ευρωεκλογών. Ενότητα που μπορεί να διαφυλαχθεί μόνο με την πιστή τήρηση του καταστατικού και τη χάραξη πολιτικού σχεδιασμού εξωστρέφειας από τα όργανα του κόμματος που πρέπει να λειτουργήσουν χωρίς αποκλεισμούς και με συμπεριληπτική για όλες τις απόψεις διάθεση», σημειώνουν πηγές κοντά στον Αλέξη Τσίπρα.

Υπενθυμίζεται ότι το βράδυ της Τρίτης ο Αλέξης Τσίπρας είχε συνάντηση και με τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη ενώ λίγο νωρίτερα ο κ. Κασσελάκης είχε χαρακτηρίσει την επιλογή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ να αφήσει μαξιλάρι 37 δισ. ως «την πιο μνημονιακή πολιτική της τότε κυβέρνησης».

Κύκλοι Κασσελάκη: «Σε πολύ καλό κλίμα η συνάντηση»

Από την άλλη πλευρά, κύκλοι κοντά στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, σχολιάζουν για την χθεσινοβραδινή συνάντηση ότι αυτή πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα «όπως κάθε φορά».

Μάλιστα υπογραμμίζουν πως ο νυν και ο πρώην πρόεδρος επικοινωνούν τακτικά και προσθέτουν πως η συζήτηση έγινε εφ’ όλης της ύλης με επικέντρωση στην ανάγκη για την ενότητα στο κόμμα.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ι. Βεζυργιαννίδης: «Η αντιπολίτευση έχει αναγάγει τις ευρωεκλογές  σε δημοψήφισμα κατά της κυβέρνησης»

Ο Κομοτηναίος υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ μιλά στο «Ε» για το διακύβευμα των ευρωεκλογώ…