Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Η Νέα Αριστερά, η παρέμβαση Τσίπρα και ο Κασσελάκης

Η Νέα Αριστερά, η παρέμβαση Τσίπρα και ο Κασσελάκης

0

Οι πρώτες δηλώσεις Ηλιόπουλου


«Δεν είναι εύκολο να φεύγεις από ένα χώρο που έχεις υπηρετήσει επί 22 χρόνια, αλλά αισθάνομαι ότι δεν υπήρχε άλλος δρόμος». Αυτό δήλωσε ο Νάσος Ηλιόπουλος, μία ημέρα μετά την επίσημη «πρώτη» της νέας κοινοβουλευτικής ομάδας.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της νέας ΚΟ αποκάλυψε ότι είχε πέσει στο τραπέζι και το όνομα «Οικολογική Αριστερά», όμως προτιμήθηκε το «Νέα Αριστερά», ενώ επιλέχθηκε και το πράσινο στο λογότυπο για να δώσει το οικολογικό στίγμα.

Μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του Mega υπογράμμισε ότι «δεν θα είμαστε ούτε αντι-ΣΥΡΙΖΑ ούτε αντι-Κασσελάκης κόμμα», ενώ ανέδειξε τον προϋπολογισμό ως το πρωταρχικό πεδίο μάχης της νεοσύστατης ομάδας.

Απολύτως φυσιολογική η τοποθέτηση Τσίπρα

Ο Νάσος Ηλιόπουλος κλήθηκε να σχολιάσει και την χθεσινή παρέμβαση του πρώην προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην πρωθυπουργό επισημαίνοντας ότι «νομίζω ότι είναι απολύτως φυσιολογικό αυτό που λέει ο Αλέξης Τσίπρας. Δεν αποχωρήσαμε μόνο επειδή υπήρχαν πολιτικές διαφωνίες, αποχωρήσαμε γιατί στο τέλος της ημέρας δεν μπορούσε να υπάρξει συνύπαρξη με κάποιον που σε χαρακτηρίζει Πέμπτη Φάλαγγα ή εσωτερικό εχθρό».

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι σε κρίση και φθορά απαξίωσης

Ο βουλευτής της Νέας Αριστεράς, πάντως, δεν παρέλειψε να εκτοξεύσει σημαντικά βέλη προς την πλευρά Κασσελάκη δηλώνοντας «ο Αλέξης Τσίπρας δεν διανοήθηκε ποτέ να χαρακτηρίσει κάποιον Πέμπτη Φάλαγγα, όπως ο Στέφανος Κασσελάκης στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν θα είμαστε ούτε αντι-ΣΥΡΙΖΑ ούτε αντι-Κασσελάκης κόμμα. Αυτήν τη στιγμή ο Κυριάκος Μητσοτάκης παίζει μπάλα μόνος του, δεν υπάρχει αντιπολίτευση. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι σε κρίση και φθορά απαξίωσης, το ΠΑΣΟΚ είναι καθηλωμένο. Η φιλοδοξία μας είναι να ασκήσουμε σοβαρή, τεκμηριωμένη και μαχητική αντιπολίτευση στον Κυριάκο Μητσοτάκη».

«Τη μέρα που ανακοινώσαμε την αποχώρησή μας υπήρξε επίθεση ότι αποχωρούμε, γιατί το ζήτημα είναι οι καρέκλες, ενώ την ίδια στιγμή ο Στέφανος Κασσελάκης παραδέχτηκε ότι μας πρότεινε θέσεις και αξιώματα μέσα στην αξιωματική αντιπολίτευση που δεν δεχτήκαμε. Πέρα από τις θέσεις και τα αξιώματα υπάρχουν πρόγραμμα, θέσεις και αξίες», είπε σε άλλο σημείο της συνέντευξής του για να συμπληρώσει «όταν τη διαφορετική γνώμη, εκτίμηση και άποψη τη βαφτίζεις υπονόμευση και εσωτερικό εχθρό, τότε φοβάμαι ότι δεν έχει κλείσει ο κύκλος. Έχει φτιαχτεί μία μεθοδολογία αρένας που κάθε 15-20 μέρες ζητάει αίμα».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Βουλή: Σε ιδιώτες η διαχείριση των υδάτινων πόρων στη Θεσσαλία;

Ομαδικά πυρά εξαπέλυσε σύσσωμη η αντιπολίτευση στο νομοσχέδιο του ΥΠΕΝ Επιμέλεια: Παύλος Μ…