Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Αθλητικά Νέα Ένα Ξανθιώτης στο… «Ράλι των Θεών»

Ένα Ξανθιώτης στο… «Ράλι των Θεών»

0
amaxi-web

Για 2η συνεχόμενη χρονιά στο «Ακρόπολις» ο Γιώργος Ξενόκωστας

 

Θα αγωνιστεί στο εθνικό πρωτάθλημα Ελλήνων οδηγών

 

Για 2η συνεχόμενη χρονιά η Ξάνθη θα εκπροσωπηθεί σε μία από τις μεγαλύτερες διοργανώσεις που αφορά τον μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Η διοργάνωση δεν είναι άλλη από το «Rally Acropolis», με τον Ξανθιώτη οδηγό Γιώργο Ξενόκωστα, μετά την περσινή 7η θέση στο πρωτάθλημα Ελλήνων οδηγών, να κατεβαίνει εκ νέου στο παγκοσμίου φήμης ράλι για να συμμετάσχει και να ζήσει στιγμές έντονης δράσης.

Ο 46χρονος οδηγός θα πάρει μέρος με Mitsubishi Lancer Evo3 και με πλήρωμα (συνοδηγό) τον Μανώλη Κατσαρέλια από την Αθήνα.

Συνολικά στο εθνικό πρωτάθλημα θα πάρουν μέρος 26 πληρώματα, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι ο Γιώργος Ξενόκωστας θα είναι ο μοναδικός οδηγός από τη Β. Ελλάδα, καθώς οι περισσότεροι από τους υπόλοιπους προέρχονται από Αττική, Λαμία, Πάτρα κ.α.

Το 59ο ράλι Ακρόπολις που φέτος έχει ονομαστεί σε «Rally of Gods» (Ράλι των Θεών), ξεκινά την Παρασκευή με την εκκίνηση στις 17:00 το απόγευμα από το Ζάππειο και στη συνέχεια την ίδια μέρα περιλαμβάνει δύο ειδικές διαδρομές στην Κινέττα (μία βραδινή).

Για το Σάββατο είναι προγραμματισμένες οι ειδικές διαδρομές στην Πελοπόννησο και την Κυριακή οι αντίστοιχες ειδικές στο Λουτράκι και περιοχές στη Στερεά Ελλάδα.

«Ξεχωριστή εμπειρία»

Ο Γ. Ξενόκωστας, μίλησε στο «Ε» λίγα 24ωρα πριν την έναρξη σχετικά με τη διοργάνωση: «Στο ράλι «Ακρόπολις» πηγαίνω σαν θεατής από 14 ετών. Πέρσι συμμετείχα για 1η φορά και παρά τις – οικονομικές κυρίως – δυσκολίες αποφάσισα να το επαναλάβω και φέτος», είπε αρχικά ο Ξανθιώτης οδηγός για να συνεχίσει:

Γ.Ξ.: «Η περσινή εμπειρία ήταν φανταστική. Ελπίζω να ζήσω και φέτος ανάλογες στιγμές και να πάνε όλα καλά στο τέλος. Οι διαδρομές είναι απαιτητικές και δύσκολες, όμως παράλληλα όμορφες και συναρπαστικές, ενώ είναι ξεχωριστή εμπειρία να βλέπεις από κοντά τους κορυφαίους οδηγούς παγκόσμιου επιπέδου (Οζιέ, Λεμπ, Χιρβόνεν, Όστμπεργκ,. Λατβάλα κ.α.), την προετοιμασία τους, την οδηγητική συμπεριφορά κλπ.».

Ο κ. Ξενόκωστας είχε αρκετούς ενδοιασμούς στο αν θα μπορέσει να πάρει μέρος όμως τελικά οι χορηγοί του τον στήριξαν ζητώντας του σε ορισμένες περιπτώσεις προσωπικά να αγωνιστεί. «Ήλθα σε επικοινωνία με τους χορηγούς μου με ένα ακόμη χαμηλότερο μπάτζετ απ’ ότι πέρσι ώστε να μπορέσουμε να συγκεντρώσουμε τα χρήματα για τη συμμετοχή (περ. 1200 Ευρώ) και τα υπόλοιπα (μηχανολογικά, ανταλλακτικά κλπ.) που είναι περισσότερα. Όλοι τους με στήριξαν κι έτσι καταφέραμε να δηλώσουμε συμμετοχή. Είναι μεγάλη χαρά και τιμή για εμένα να αγωνίζομαι απέναντι σε πολύ καλούς και επίσης έμπειρους οδηγούς απ’ όλη την Ελλάδα. Ελπίζω να ολοκληρώσουμε τον αγώνα πάνω απ’ όλα χωρίς να υπάρξει κάποιο πρόβλημα ή απρόοπτο και από εκεί κι έπειτα, στοχεύω σε μία καλή κατάταξη», συμπλήρωσε.

Να σημειώσουμε ότι το «Rally Acropolis» διαρκεί τρεις ημέρες (φέτος 31/05-02/06) και πολλές φορές στο παρελθόν έχει χαρακτηριστεί από του κορυφαίους οδηγούς «WRC» ως το δυσκολότερο του πρωταθλήματος!

Δημήτρης Καλτέκης

dkaltekis@empros.gr

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αθλητικά Νέα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Λεύκιππος: Πάλεψε αλλά δεν τα κατάφερε στη Θεσσαλονίκη απέναντι στη ΧΑΝΘ

Αποκλείστηκε από τον  μεγάλο τελικό αλλά τερμάτισε 3ος στον 3ο Όμιλο της National League 1…