Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ποδόσφαιρο Skoda Ξάνθη: Λύθηκε το συμβόλαιο του Γκλέισον Σάντος

Skoda Ξάνθη: Λύθηκε το συμβόλαιο του Γκλέισον Σάντος

0
gleison santos
Συμφώνησαν από κοινού ο Βραζιλιάνος αμυντικός με την ΠΑΕ για την αποδέσμευσή του
 
Όλα στο «μηδέν» στην αναμέτρηση με τον Ατρόμητο Αθηνών
 
Δύο… απώλειες μέτρησε το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε η Skoda Ξάνθη, καθώς εκτός από τους δύο χαμένους βαθμούς στο ισόπαλο 0-0 με τον Ατρόμητο Αθηνών στην έδρα της, έμεινε και με έναν παίκτη λιγότερο, μιας και λύθηκε το συμβόλαιο του Γκλέισον Σάντος ο οποίος θα επιστρέψει στην πατρίδα του.
Λύθηκε το συμβόλαιο του Γκλέισον
Ο Γκλέισον βρέθηκε τη σεζόν 2010-2011 στη Skoda Ξάνθη όπου αγωνίστηκε σε 18 παιχνίδια σημειώνοντας ένα γκολ, όμως μετά την ολοκλήρωση εκείνου του πρωταθλήματος αποχώρησε λόγω οικογενειακών προβλημάτων και βρισκόταν μεταξύ Ιταλίας, Βραζιλίας και… προπονήσεων για ένα χρόνο με την ιταλική Ρετζίνα, η οποία ήταν και η προηγούμενη ομάδα του.
Το καλοκαίρι του 2012 ο Γκλέισον επέστρεψε για 2η φορά στη Skoda και αγωνίστηκε σε πέντε παιχνίδια σημειώνοντας ένα γκολ στο παιχνίδι Πλατανιάς – Skoda Ξάνθη 3-2, στις 30 Σεπτεμβρίου 2012. Κάπου εκεί άρχισε η… ατυχία του καθώς στο ίδιο ματς ο Βραζιλιάνος πέτυχε και αυτογκόλ, ενώ λίγο πριν τη λήξη τραυματίστηκε σοβαρά (κάταγμα στο πόδι) με αποτέλεσμα να παραμείνει εκτός δράσης για πέντε μήνες.
Μετά την επιστροφή του σε αγωνιστική δράση, που έγινε τον περασμένο Ιανουάριο κι ενώ ο Γκλέισον είχε αρχίσει να ανεβάζει ρυθμούς, δέχθηκε το 2ο ¨κύμα ατυχίας¨ το οποίο μάλιστα ήταν… σαρωτικό. Στις αρχές του Μαρτίου ο Βραζιλιάνος υπέστη ουρολοίμωξη η οποία τον επηρέασε και στο στομάχι (λοίμωξη), με αποτέλεσμα να παραμείνει ένα μήνα εκτός προπονήσεων, ενώ η χθεσινή εξέλιξη ήταν και αυτή που… λύτρωσε κατά κάποιο τρόπο τον 32χρονο (γεν. 18/08/1981) παίκτη, καθώς ο ίδιος δέχθηκε την αποδέσμευση ώστε να μπορέσει να επιστρέψει στην ιδιαίτερη πατρίδα του και να βρεθεί με την οικογένεια του έως ότου ξεπεράσει πλήρως τον τραυματισμό του. Η χθεσινή ανακοίνωση της ΠΑΕ ανέφερε:
«Η συνεργασία της Π.Α.Ε. Skoda Ξάνθη με τον Σάντος Γκλέισον ολοκληρώθηκε. Το συμβόλαιο του έμπειρου παίκτη έληγε τον Ιούνιο και οι δύο πλευρές θεώρησαν πως είναι καλύτερο η συνεργασία τους να τερματιστεί αυτή τη χρονική στιγμή.
Ο Βραζιλιάνος αμυντικός που αντιμετώπισε προβλήματα υγείας, πλέον θα μπορεί να βρίσκεται κοντά στην οικογένεια του στην ιδιαίτερη του πατρίδα.
H Π.Α.Ε. Skoda Ξάνθη και στο παρελθόν έχει δείξει την ευαισθησία της σε παρόμοια θέματα και συναίνεσε στην λύση του συμβολαίου».
Όλα στο «μηδέν» στην αναμέτρηση Skoda Ξάνθη – Ατρόμητος Αθηνών
Οι τρεις βαθμοί της νίκης ήταν το ζητούμενο για Ξάνθη και Ατρόμητο στα Πηγάδια, για ένα ακόμα βήμα προς την επίτευξη του στόχου των πλέι οφ. Το 0-0, ωστόσο, «σφράγισε» τις προσπάθειες των δύο ομάδων, στην αναμέτρηση της 27ης αγωνιστικής.
Μια ισοπαλία δίκαιη με βάση την εικόνα του αγώνα και τις ελάχιστες ευκαιρίες που δημιουργήθηκαν, σε ένα παιχνίδι πολύ κακό και χωρίς φάσεις στο πρώτο ημίχρονο και βελτιωμένο στη συνέχεια, χωρίς, πάντως, να κινηθεί σε υψηλά επίπεδα ποιότητας.
Η ισοπαλία εδραιώνει τον Ατρόμητο στην 4η θέση με 42 βαθμούς, τέσσερις περισσότερους από τον 5ο ΠΑΣ Γιάννινα, ενώ η Ξάνθη «έπιασε» τον Παναθηναϊκό στην 6η θέση με 35 βαθμούς, χωρίς να αξιοποιήσει πλήρως την ήττα των «πράσινων».
Η Ξάνθη παρέμεινε χωρίς εντός έδρας νίκη από τις 2 Φεβρουαρίου (2-0 τον Πλατανιά, 3 ήττες και μία ισοπαλία, πλέον, ο από τότε απολογισμός), ενώ ο Ατρόμητος έμεινε χωρίς νίκη για 3ο σερί ματς (είχαν προηγηθεί δύο ήττες).
Οι συνθέσεις:
Skoda Ξάνθη (Ουζουνίδης): Λοντίγκιν, Κομεσίδης, Παΐτο, Γούτας, Βάλλας, Φλίσκας, Ντιέ, Σολτάνι (86′ Ράνος), Μαρσελίνιο, Μάνταλος (68′ Ντάνι), Ονουάτσι (60′ Πλατέλλας).
Ατρόμητος Αθ. (Αναστόπουλος): Ράντμαν, Σκόνδρας, Γιαννούλης, Φυτανίδης, Λαζαρίδης, Ιγκλέσιας, Μπρίτο (90’+2 Πίτου Γκαρσία), Ουντότζι (65′ Δημούτσος), Ναπολεόνι, Σουμπίνιο (83′ Καραγκούνης), Μάντζιος.
Διαιτητής: Θάνος (Γρεβενών)
Δηλώσεις προπονητών
Νίκος Αναστόπουλος: «Ήταν ένας θετικός πόντος στην προσπάθεια που κάνουμε κι αφορά την είσοδό μας στα play off. Είμαστε ευχαριστημένοι μόνο όταν κερδίζουμε. Όταν δεν κερδίζουμε δεν θέλουμε να χάνουμε. Στο α’ μέρος δεν μπορούσαμε να κρατήσουμε την μπάλα με αποτέλεσμα η Ξάνθη να είχε την κατοχή. Στο β’ μέρος βελτιωθήκαμε και μας μένει μία πίκρα όσο αφορά τις χαμένες ευκαιρίες μας. Προχωράμε και κοιτάζουμε το επόμενο δύσκολο παιχνίδι με τον Άρη».
Μαρίνος Ουζουνίδης: «Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι και για τις δύο ομάδες μιας και ο Ατρόμητος λόγω πρόσφατων αποτελεσμάτων αλλά κι εμείς λόγω των εντός έδρας ηττών, οπότε ήμασταν πολύ προσεκτικοί. Αν κερδίζαμε στα προηγούμενα παιχνίδια όλα θα ήταν διαφορετικά μετά από αυτό το αποτέλεσμα. Είμαι ευχαριστημένος από την συγκέντρωση και την πειθαρχία όχι όμως και από τις ευκαιρίες που δημιουργήσαμε. Όποιος πετύχαινε το γκολ σε ένα τέτοιο παιχνίδι θα κέρδιζε. Σε γενικές γραμμές ήταν ένα δίκαιο αποτέλεσμα. Έχουμε ήδη πάρει 20 βαθμούς στον δεύτερο γύρο και στα τελευταία παιχνίδια θα διεκδικήσουμε ότι καλύτερο μπορούμε».
Εισιτήρια: 1091
Εισπράξεις: 6.576 Ευρώ
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Ποδόσφαιρο
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ήττες για τις δύο ομάδες της Ξάνθης στη Γ’ Εθνική

Συντριβή γνώρισε ο Άρης Πετεινού στην Κομοτηνή με 6-0 – Εξασφάλισε την παραμονή ο Ορέστης …