Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση Βιοκλιματική, η Πλατεία Ελευθερίας

Βιοκλιματική, η Πλατεία Ελευθερίας

0
plateia 1-empros
«Πράσινο φως» από την περιφέρεια ΑΜΘ για το έργο ανάπλασης της Πλατείας και της ευρύτερης περιοχής, ύψους 2 εκ. ευρώ
 
Ξύλινες κατασκευές, ποδηλατόδρομος και πεζοδρόμια. 500.000 επιπλέον για την αναμόρφωση του χώρου της Δημοτικής Αγοράς
 
 
Μεγάλα σχέδια έχει ο δήμος Ξάνθης για την Πλατεία Ελευθερίας την Πλατεία Ηρώων αλλά και την ευρύτερη περιοχή που περικλείεται από τις οδούς 40 Εκκλησιών, Αν. Δημητρίου, Ηρώων από το ύψος της Τσιμισκή μέχρι το Εργατικό Κέντρο και την είσοδο της Δημοτικής Αγοράς έως και την Μπρωκούμη. Συγκεκριμένα έχει αποφασίσει την ανάπλαση όλης αυτής της περιοχής μ’ ένα έργο που ξεπερνά τα 2 εκ. ευρώ και ουσιαστικά δημιουργεί ένα άλλο κέντρο πριν από το κέντρο της πόλης που συνδέονται μεταξύ τους με δύο πλατείες.
 
«Πράσινο φως» από την περιφέρεια για το έργο της Πλ. Ελευθερίας
Το έργο της ανάπλασης της Πλατείας Ελευθερίας και της γύρω περιοχής τέθηκε σε τροχιά υλοποίησης μετά και την έγκριση και ένταξη στο ΕΣΠΑ όπως διαβεβαίωσε ο περιφερειάρχης κ. Άρης Γιαννακίδης τον δήμαρχο Ξάνθης στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη στο γραφείο του δημάρχου παρόντος και του αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης κ. Καραλίδη, του προέδρου της ΔΕΥΑΞ κ. Τσέπελη αλλά και του προϊστάμενου της Διαχειριστικής Αρχής που είχε ως αντικείμενο συζήτησης την πορεία υλοποίησης των έργων του ΕΣΠΑ.
Μιλώντας ο δήμαρχος Ξάνθης κ.. Στυλιανίδης στο «Ε» εξέφρασε την ικανοποίησή του από το γεγονός ότι η περιφέρεια προωθεί έργα του δήμου Ξάνθης που αποτελεί και ένδειξη αγαστής συνεργασίας δήμου και περιφέρειας.
 
Μια πλατεία βιοκλιματική
Ειδικότερα σ’ ότι αφορά το έργο της ανάπλασης της Πλατείας Ελευθερίας πρόκειται για ένα έργο βιοκλιματικών προδιαγραφών καθώς θα χρησιμοποιηθούν ψυχρά υλικά που δεν απορροφούν και δεν εκλύουν θερμότητα όπως προβλέπει το πρόγραμμα χρηματοδότησης μεγάλο μέρος της πλατεία θα καλύπτεται από ξύλινες κατασκευές. Στην μελέτη επίσης υπάρχει ποδηλατόδρομος και διαμόρφωση πεζοδρομίων. Να σημειώσουμε ότι το έργο θα συνδυαστεί με την ανάπλαση των οδών που προαναφέρθηκαν ενώ επιπλέον των 2 εκ. εγκρίθηκε ένα κονδύλι 500.000 ευρώ για την αναμόρφωση του ευρύτερου χώρου της Δημοτικής Αγοράς Ξάνθης.
 
Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εγκρίνεται το σχέδιο αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών από τον Δήμο Τοπείρου

Συνεδρίασε το Τ.Ε.Σ.Ο.Π.Π στο Δήμο Τοπείρου την Τετάρτη Η τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού…