Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Αθλητικά Νέα «Π. Μελάς» Κουτσού: Το πίστευαν και τα κατάφεραν

«Π. Μελάς» Κουτσού: Το πίστευαν και τα κατάφεραν

0
gklavinis andreas
Από την αρχή της σεζόν είχε βάλει ως στόχο την κατάκτηση του κυπέλλου ο πρόεδρος της ομάδας Α. Γκλαβίνης
 
Δηλώσεις των πρωταγωνιστών του κυπελλούχου Ξάνθης 2013 στο «Ε»
 
Τον πρώτο τίτλο στην ιστορία του κατέκτησε το απόγευμα της Τετάρτης (27/03) ο «Π. Μελάς» Κουτσού καθώς αναδείχθηκε κυπελλούχος Ξάνθης 2013, μετά την επικράτηση του στον φετινό τελικό επί της Αναγέννησης Θαλασσιάς με σκορ 1-0 (11’ Τσαριτσάκης πεν.).
Την κατάκτηση του κυπέλλου μάλιστα, είχε προβλέψει και είχε βάλει ως στόχο από την αρχή της σεζόν ο πρόεδρος της ομάδας, Ανδρέας Γκλαβίνης, όπως δήλωσε ο ίδιος και επιβεβαίωσαν προπονητής και παίκτες του.
Φυσικό είναι οι πανηγυρισμοί να συνεχίζονται στο Κουτσό και τις τάξεις της ομάδας, ωστόσο οι παράγοντες της δεν εφησυχάζουν και βλέπουν τη συνέχεια.
Για την επιτυχία της κατάκτησης του κυπέλλου Ξάνθης μίλησαν στο «Ε» οι Ανδρέας Γκλαβίνης (πρόεδρος Π. Μελά Κουτσού), Δημήτρης Καρύδης (προπονητής) αλλά και οι ποδοσφαιριστές της ομάδας Γιάννης Τσαριτσάκης και Δημήτρης Τζουβάρας.
Αναλυτικά οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών στο «Ε»:
Γκλαβίνης Ανδρέας: «Το πίστευα από την πρώτη στιγμή, από την αρχή της χρονιάς είχα πει ότι είμαστε για πολλά πράγματα φέτος, βλέποντας φυσικά το δυναμικό της ομάδας μας και τη δουλειά που γίνεται. Πιστεύω ότι θα μπορούσαμε παράλληλα να διεκδικήσουμε ακόμη και το πρωτάθλημα της Α’ τοπικής κατηγορίας όμως κάποιες συγκυρίες και προβλήματα (τραυματισμοί, κάρτες, στρατιωτική θητεία παικτών, απουσίες κ.α.), όπως και το ότι χάσαμε από ατυχία κάποιους βαθμούς μας έκοψαν τη φόρα».
Με πολυετή παρουσία και εμπειρία στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο ο Ανδρέας Γκλαβίνης μίλησε για τη διοργάνωση του φετινού τελικού αλλά και τα τοπικά πρωταθλήματα τονίζοντας: «Είχαμε ζητήσει να μετατεθεί ο τελικός για ένα μήνα αργότερα ώστε να είναι καλύτερος ο καιρός, αλλά και να διεξαχθεί στο γήπεδο της Skoda Ξάνθη στα Πηγάδια. Έτσι θα είχαμε την ευκαιρία να διοργανώσουμε μία όμορφη ¨γιορτή¨ του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου. Η ομάδα της Θαλασσιάς όμως δεν δέχθηκε το αίτημα μας κι έτσι η διοργάνωση πιστεύω έγινε κάπως βιαστικά, ενώ λόγω της βροχής ήταν σε άσχημη κατάσταση και ο αγωνιστικός χώρος και δεν επέτρεψε να δούμε όμορφο θέαμα. Όσο για τα τοπικά πρωταθλήματα δεν μπορώ να πω ότι είμαι ικανοποιημένος καθώς αντί να βελτιώνονται κάθε χρόνο πηγαίνουν προς το χειρότερο. Γι’ αυτό βέβαια φταίει και η ΕΠΟ που χρωστάει ακόμη επιχορηγήσεις στα σωματεία, τα οποία αντιμετωπίζουν πολλά και σημαντικά οικονομικά προβλήματα».
Για τη συνέχεια ο Ανδρέας Γκλαβίνης δήλωσε: «Ο πρωταρχικός μου στόχος είναι να παραμείνει ο προπονητής και όλο το υλικό την επόμενη χρονιά. Όλοι μαζί, διοίκηση, προπονητικό επιτελείο και παίκτες είμαστε δεμένοι σαν μια γροθιά και αν συνεχίσουμε σε αυτό το δρόμο μπορούμε να πετύχουμε ακόμη περισσότερα πράγματα. Οι στόχοι μας είναι υψηλοί κάθε σεζόν κι έτσι και την επόμενη αγωνιστική περίοδο θα επιδιώξουμε τη διάκριση. Η προσπάθεια που γίνεται απ’ όλους μας πιστεύω ανταμείφθηκε φέτος με το κύπελλο και του χρόνου – γιατί όχι; – θα διεκδικήσουμε το πρωτάθλημα».
Τέλος ο κ. Γκλαβίνης αφιέρωσε τον τίτλο: «Πρώτα στην οικογένεια μου και τη γυναίκα μου που με στηρίζει όλα αυτά τα χρόνια. Επίσης στους παίκτες που έπαιξαν για τον εαυτό τους αλλά και για εμένα και τέλος στον προπονητή μας Δημήτρη Καρύδη και τον προηγούμενο προπονητή μας Απόστολο Κουτρουλό, στον οποίο ανήκει μεγάλο μερίδιο της επιτυχίας μας».
Δημήτρης Καρύδης (προπονητής): «Πιστεύω ότι ο τελικός κρίθηκε στη δύναμη και το πάθος, καθώς ο αγωνιστικός χώρος ήταν βαρύς από την έντονη βροχόπτωση. Θεωρώ ότι ήμασταν καλύτεροι σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού καθώς εκτός από το γκολ είχαμε και περισσότερες ευκαιρίες, ενώ η καλύτερη ευκαιρία της αντίπαλης ομάδας έγινε στις καθυστερήσεις του ματς».
Για το γεγονός ότι η πρώτη του παρουσία σε πάγκο ομάδας συνδυάστηκε με την κατάκτηση του τίτλου ο Δ. Καρύδης είπε: «Σίγουρα ένα τέτοιο ξεκίνημα είναι ότι καλύτερο. Ανέλαβα την ομάδα πριν ένα μήνα, αφού ολοκλήρωσα τη σχολή προπονητών και κατακτήσαμε έναν σημαντικό τίτλο. Η επιτυχία πάντως ήρθε μέσα από την πολύ δουλειά και τις προπονήσεις. Είμαι πολύ χαρούμενος και ευχαριστώ τον πρόεδρο που μου έδωσε την ευκαιρία να κοουτσάρω ένα μεγάλο σύλλογο».
Για τη συνέχεια: «Είναι νωρίς ακόμη να μιλάμε για τη συνέχεια. Ακόμη πανηγυρίζουμε όμως θα στρέψουμε την προσοχή μας στα παιχνίδια που απομένουν στο πρωτάθλημα της Α’ ΕΠΣ ώστε να ολοκληρώσουμε θετικά τη χρονιά. Δεν πρέπει να επαναπαυτούμε στην κατάκτηση του κυπέλλου και να συνεχίσουμε τη δουλειά».
Τέλος ο προπονητής του Κουτσού αφιέρωσε τον τίτλο: «Σε τρία άτομα που δεν θέλω να ονομάσω, ξέρουν ποιοι είναι και με στηρίζουν συνέχεια. Από εκεί κι έπειτα στη διοίκηση και τον πρόεδρο της ομάδας και όλους τους παίκτες μας».
Γιάννης Τσαριτσάκης(ποδοσφαιριστής Κουτσού): «Και οι δύο ομάδες έπαιξαν δυνατά και με πάθος καθώς ήθελαν τον τίτλο. Εμείς πιστεύω ήμασταν καλύτεροι και το ότι προηγηθήκαμε μας έδωσε κουράγιο ώστε να κρατήσουμε το προβάδισμα μέχρι το τέλος. Όσο για το γκολ που πέτυχα με το πέναλτι, δεν το σκέφτηκα και πολύ εκείνη την ώρα. Το πίστεψα, πήρα τη μπάλα και εκτέλεσα εύστοχα. Εξάλλου απέναντι μου είχα τον τερματοφύλακα Περπερή με τον οποίο υπήρξαμε συμπαίκτες και ήξερα κάποιες αδυναμίες του. Το κύπελλο θα ήθελα να το αφιερώσω στην οικογένεια μου και σε όλη την ομάδα του Π. Μελά Κουτσού».
Δημήτρης Τζουβάρας (ποδοσφαιριστής Κουτσού): Σίγουρα ήταν ένα αμφίρροπο και δύσκολο παιχνίδι όπως είναι όλοι οι τελικοί. Ευτυχώς προηγηθήκαμε νωρίς και στη συνέχεια κρατήσαμε το μηδέν στην άμυνα μέχρι το τέλος. Θα μπορούσαμε να κάνουμε καλύτερη εμφάνιση όμως ο βαρύς από τη βροχή αγωνιστικός χώρος δεν μας επέτρεψε να κάνουμε το παιχνίδι μας. Το κύπελλο θα ήθελα να το αφιερώσω στον πρόεδρο της ομάδας μας γιατί το πίστευε από την αρχή της σεζόν και στα πρόσωπα που είναι κοντά μου.
 
 
 
Δημήτρης Καλτέκης
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αθλητικά Νέα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η Ξάνθη υποδέχεται την Ολυμπιακή Φλόγα τη Δευτέρα

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης Την Δευτέρα 22 Απριλίου 2024, ο Δήμος Ξάνθης θα υποδεχθεί με λα…