Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση Έρχονται εποχικές προσλήψεις στο δήμο Ξάνθης

Έρχονται εποχικές προσλήψεις στο δήμο Ξάνθης

0
dimotiko 1-empros
Απόφαση για νέο Κανονισμό λειτουργίας της Δημοτικής Αγοράς. Θα επιτρέπεται η λειτουργία καφέ μπαρ και ταβερνών και θα γίνει αναβάθμιση των υποδομών
 
Λεφτά του δήμου πάνε στη ΔΕΥΑΞ – Ο δήμαρχος παραδέχτηκε ότι τα χρέη της ΔΕΥΑΞ είναι περίπου 5 εκ. ευρώ
 
 
Η έγκριση του προγραμματισμού για προσλήψεις εποχικού προσωπικού από το δήμο Ξάνθης, για την κάλυψη πρόσκαιρων ή περιοδικών αναγκών για το έτος του 2013, η σύναψη συμβάσεων έργου με φυσικά πρόσωπα καθώς και η απόφαση για αλλαγή του Κανονισμού Λειτουργίας της Δημοτικής Αγοράς Ξάνθης, ήταν τα δύο θέματα που κυριάρχησαν στην τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου Ξάνθης που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 27 Μαρτίου στις 6 το απόγευμα.  
 
Εγκρίθηκε ο προγραμματισμός για εποχικές προσλήψεις
«Όλες οι θέσεις που θέλουμε να προκηρύξουμε είναι απαραίτητες για τις ανάγκες του δήμου», ανέφερε ο δήμαρχος Ξάνθης Μιχάλης Στυλιανίδης ενημερώνοντας το δημοτικό συμβούλιο ότι το προσωπικό του δήμου και μετά την μεταφορά εργαζομένων από την Νομαρχία και άλλες υπηρεσίες ανέρχεται σε 360 άτομα, αριθμός που δεν επαρκεί για την κάλυψη των περιοδικών ή πρόσκαιρων αναγκών. «Θα στείλουμε την εισήγησή μας στο Υπουργείο και θα πιέσουμε ώστε να καλυφθούν όσο το δυνατόν περισσότερες αν όχι όλες», σημείωσε αιτιολογώντας την αναγκαιότητα για εποχικές προσλήψεις διαφόρων ειδικοτήτων που σύμφωνα με τον προγραμματισμό που εισηγήθηκε θα κατανεμηθούν σε υπηρεσίες, νομικά πρόσωπα και δομές του δήμου όπως το Κέντρο Φροντίδας Οικογένειας και Παιδιού στο Δροσερό Ξάνθης για το οποίο προβλέπονται 3 θέσεις, έναν μεγάλο αριθμό καθαριστριών για τα σχολεία της Δευτεροβάθμιας και Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης, καθώς και 20 άτομα για τις αθλητικές εγκαταστάσεις του δήμου και την περιοχή της Σταυρούπολης. Σημειώνεται ότι σ’ ότι αφορά τις 20 προσλήψεις, αφορά την ειδικότητα ΥΕ εργάτες γενικών καθηκόντων και θα κατανεμηθούν 10 στη Δημοτική Κοινότητα της Σταυρούπολης και 10 στην Ξάνθη ενώ πρόκειται για εργασία 5 ημερών το μήνα. Οι προσλήψεις αυτές δεν γίνονται μέσω ΑΣΕΠ και ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Χ. Πούλιος επεσήμανε ότι πρέπει να γίνουν με αξιοκρατικά κριτήρια και να ληφθεί υπ’ όψιν η εντοπιότητα. Σ’ ότι αφορά τον προγραμματισμό για τις εποχιακές προσλήψεις 8μηνης διάρκειας μετά την ομόφωνη έγκρισή του από το Δ.Σ. θα αποσταλούν στο υπουργείου και αφού εγκριθούν θα γίνουν μέσω ΑΣΕΠ. Ο δήμαρχος επίσης διευκρίνισε ότι «ανάλογα με τις εγκρίσεις και την κατηγορία, υπάρχει και σύμφωνα με τον νόμο το αντίστοιχο μισθολόγιο», απαντώντας σε σχετική ερώτηση του κ. Γιώργου Κολλάρου.
Καφέ – μπαρ και ταβέρνες στη Δημοτική Αγορά – Απόφαση για νέο Κανονισμό
Το «πράσινο φως» έδωσε συμπολίτευση και αντιπολίτευση για ένα νέο Κανονισμό λειτουργίας της Δημοτικής Αγοράς ο οποίος θα προβλέπει και την λειτουργία καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος σ’ αυτή. Όπως επεσήμανε ο δήμαρχος στόχο του δήμου είναι να αυξηθεί το ενδιαφέρον των επαγγελματιών που έχει μειωθεί λόγω και της κρίσης και να γίνει πιο ελκυστικός χώρος. Ανέφερε δε ότι ολοκληρώνεται η μελέτη που προβλέπει ενεργειακή αναβάθμιση των υποδομών της και ανάπλαση όλου του χώρου. Η κα Πατσίδου από τους «Πολίτες για την Αλλαγή» έθεσε θέμα υγιεινής σημειώνοντας ότι πρέπει να γίνουν βελτιώσεις στ’ αυτό το επίπεδο καθώς υπάρχει πρόβλημα και από την έντονη δυσοσμία και πρότεινε να συσταθεί μια επιτροπή που θα καταρτίσει τον νέο Κανονισμό Λειτουργίας όπου θα προβλέπεται η ανάπτυξη και καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος. Ο δήμαρχος έκανε αποδεκτή την πρόταση για τη σύσταση επιτροπής επισημαίνοντας πως «πρέπει να φέρει η αρμόδια υπηρεσία μια εισήγηση, ώστε να φτιάξουμε έναν νέο κανονισμό λειτουργίας ώστε να γίνει η δημοτική αγορά ένας πόλος έλξης, και δεν πρέπει να φοβούνται οι επιχειρηματίες το να μπει και μια άλλη δραστηριότητα εκεί γιατί θα είναι υπέρ της τόνωσης της κίνησης στην αγορά».
Ο Χρίστος Πούλιος προχώρησε ένα βήμα παραπάνω επαναφέροντας την πρότασή του για μεταφορά της Δημοτικής Αστυνομίας από την περιοχή«Πρέπει να αλλάξει μορφή η δημοτική αγορά, γιατί πεθαίνει. Δεν υπάρχει ενδιαφέρον από πλευράς των επιχειρηματιών, μόλις αδειάσει ένα κατάστημα δεν υπάρχει ενδιαφέρον για την μίσθωσή του. Πρέπει να φύγει η δημοτική αστυνομία από το καλύτερο τμήμα της δημοτικής αγοράς. Να δώσουμε πρώτοι το παράδειγμα και να δώσουμε κίνητρα σε μαγαζιά ώστε να εγκατασταθούν εκεί».
Λεφτά του δήμου πάνε στη ΔΕΥΑΞ
«Σκάλωσε στην αντίδραση των Πολιτών για την Αλλαγή το θέμα της αναμόρφωσης του προϋπολογισμού του 2013 που γίνεται για να μεταφερθούν κάποια χρήματα που προέκυψαν από την ρύθμιση του δανείου από το Παρακαταθηκών και Δανείων στη ΔΕΥΑΞ. Ο Χ. Πούλιος εξέφρασε την ένστασή του σημειώνοντας ότι: «Παίρνουμε 600.000 ευρώ από το αποθεματικό του δήμου και τα δίνουμε στη ΔΕΥΑΞ γιατί αυτή δεν μπορεί να πληρώσει τα δάνειά της». Ο δήμαρχος είπε ότι αυτό θα γίνει μόνο για φέτος και ότι αυτό δεν σημαίνει ότι ο δήμος δεν θα τα διεκδικήσει από τη ΔΕΥΑΞ. Μάλιστα είπε ότι η ΔΕΥΑΞ ετησίως είναι θετική και ανέφερε ότι οι υποχρεώσεις της είναι κάτω από 5 εκ. ευρώ. Από εκεί «πιάστηκε» ο Δ. Βορίδης ο οποίος άσκησε κριτική στη δημοτική αρχή γιατί καλύπτει συνεχώς τις «τρύπες» της ΔΕΥΑΞ.
 
Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Συνεδρίασε η Επιτροπή Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Κρίσης της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος

Προέδρευσε ο Χριστόδουλος Τοψίδης –  «Βάρος» στην πρόληψη Η πρώτη συνεδρίαση της Επι…