Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ποδόσφαιρο Ξεκίνησε χθες η προετοιμασία της Ξάνθης για το «Ελ Θράκικο»

Ξεκίνησε χθες η προετοιμασία της Ξάνθης για το «Ελ Θράκικο»

0
vasilakakis005-empros
Αμφίβολοι οι τραυματίες Γκλέισον, Βάλλας, Πρίττας – εκτός ο τιμωρημένος Ντάνι για το παιχνίδι με τον Πανθρακικό
 
Πέτρος Μάνταλος: «Θέλουμε βαθμούς για να εξασφαλίσουμε την παραμονή»
 
Με απογευματινή προπόνηση ξεκίνησε χθες η Skoda Ξάνθη την προετοιμασία της ενόψει του επερχόμενου εκτός έδρας αγώνα με τον Πανθρακικό, που θα διεξαχθεί την Κ. Δευτέρα 18 Μαρτίου στις 19:30.
Οι Ξανθιώτες ποδοσφαιριστές αφού πήραν τις απαραίτητες ανάσες και γέμισαν τις ¨μπαταρίες¨ τους στο ρεπό της Τρίτης, επέστρεψαν χθες το απόγευμα στο προπονητήριο των Πηγαδίων, όπου ακολούθησαν ασκήσεις μυϊκής ενδυνάμωσης, ασκήσεις ισορροπίας και αερόβιο διαλειμματικό τρέξιμο με και χωρίς μπάλα.
Σάκης Πρίττας και Σπύρος Βάλλας πραγματοποίησαν και χθες τα προγράμματα θεραπείας τους και είναι αμφίβολοι για το παιχνίδι στην Κομοτηνή ενώ δεδομένες είναι οι απουσίες του Ρικάρντο Ντάνι (τιμωρημένος) και του Γκλέισον (παραμένει κλινήρης).
Εν τω μεταξύ ο Θόδωρος Βασιλακάκης που την περασμένη Κυριακή συμπλήρωσε 7 κίτρινες κάρτες θα εκτίσει την ποινή του στα εκτός έδρας παιχνίδια με Αστέρα Τρίπολης (28η) και Πανιώνιο (29η).
Μάνταλος: «Να εξασφαλίσουμε την παραμονή»
Από τα βασικά στελέχη της φετινής πορείας της Skoda Ξάνθη (23 συμ. 1698 λεπτά συμ., 2 γκολ, 3 ασίστ) ο Πέτρος Μάνταλος δίνει τις δικές του απαντήσεις για την φετινή χρονιά της ξανθιώτικης ομάδας, μιλάει για το γειτονικό ντέρμπι με τον Πανθρακικό, και άλλα ενδιαφέροντα θέματα σε συνέντευξη του στην επίσημη ιστοσελίδα της ΠΑΕ (skodaxanthifc.gr). Αναλυτικά:
ΕΡ: Πέτρο εκτός έδρας η ομάδα τα πηγαίνει εξαιρετικά τελευταία, στο γήπεδο των Πηγαδίων όμως φαίνεται πως δυσκολεύεται…
Π.Μ.: «Από τα αποτελέσματα βλέπουμε πως ισχύει κάτι τέτοιο αλλά δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος λόγος. Χρειάζεται να αλλάξει αυτό και να βρούμε γρήγορα μία πιο ισορροπημένη λύση γιατί οι αγώνες που έμειναν είναι λίγοι και χρειαζόμαστε όσο γίνεται περισσότερους βαθμούς για να τελειώσουμε θετικά τη χρονιά».
ΕΡ: Που πιστεύεις ότι οφείλονται τα «σκαμπανεβάσματα» στην απόδοση της Skoda Ξάνθη και κατ’ επέκταση στα αποτελέσματα;
Π.Μ.: «Δεν υπάρχει κάποια εξήγηση γι’ αυτό. Κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό όπως και τα αποτελέσματα. Αυτό που μπορώ να πω σε σχέση με τα πιο πρόσφατα παιχνίδια σε Λιβαδειά και με τον ΠΑΣ Γιάννινα είναι πως στο εκτός έδρας οι ευκαιρίες μετατράπηκαν σε γκολ ενώ στην έδρα μας δεν καταφέραμε να σκοράρουμε παρά τις καλές στιγμές. Και στα δύο παιχνίδια είχαμε καλή παρουσία αλλά τα αποτελέσματα ήταν διαφορετικά».
ΕΡ: Το 0-1 από τον ΠΑΣ Γιάννινα «πλήγωσε» την ξανθιώτικη ομάδα καθώς σε περίπτωση νίκης οι ελπίδες για τα play off θα ήταν σαφώς περισσότερες…
Π.Μ.: «Νομίζω πως σε περίπτωση νίκης ο πρώτος στόχος της σωτηρίας θα είχε επιτευχθεί ενώ παράλληλα θα «άνοιγε» ένας άλλος, αυτός των play off. Αν γινόταν αυτό θα παίζαμε πιο ελεύθερα στην συνέχεια κι όλα θα ήταν πιθανά…».
ΕΡ: Παρ’ όλα αυτά εσείς, οι ποδοσφαιριστές της Skoda Ξάνθη, προχωρήσατε σε μία κίνηση που σχολιάστηκε θετικότατα από τους φιλάθλους της ομάδας. Αναφέρομαι στην ευχαριστήρια ανακοίνωση για την συμπεριφορά τους…
Π.Μ.: «Στο παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα – ιδιαίτερα – καταλάβαμε όλοι ότι ο κόσμος ήταν κοντά στην ομάδα. Ακόμη και μετά το 0-1 μας πίστευαν και ήθελαν να βοηθήσουν. Η ανακοίνωση που βγάλαμε ήταν μία κίνηση για να εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας. Είναι σημαντικό να είναι κοντά μας οι φίλαθλοι και να μας βοηθούν».
ΕΡ: Είναι γεγονός πως μόλις ο κόσμος αντιλήφθηκε ότι υπάρχει στόχος διάκρισης ήταν πιο εκδηλωτικός… Τι πιστεύεις εσύ προσωπικά ότι χρειάζεται για την διάκριση και αν θεωρείς ότι οι μεγάλοι στόχοι φέτος, έχουν χαθεί για την Skoda Ξάνθη…
Π.Μ.: «Οι ελπίδες για τα play off μπορεί να είναι λιγοστές αλλά μαθηματικά δεν έχουν χαθεί. Όμως αυτό που προέχει είναι να πάρουμε κάποιους βαθμούς για να τελειώνουμε γρήγορα με την παραμονή στην Superleague. Η εικόνα της βαθμολογίας εύκολα μπορεί να «εξαπατήσει». Με μία νίκη κοιτάζεις ψηλά και με μία ήττα κοιτάζεις να μην πέσεις. Για να είμαστε ειλικρινείς πάντως νομίζω πως έχουμε λιγοστές ελπίδες για τα play off. Στόχος μας είναι να μαζέψουμε γρήγορα τους βαθμούς εξασφαλίζοντας άνετα την παραμονή».
ΕΡ: Επόμενος αντίπαλος ο Πανθρακικός. Η αναμέτρηση έχει τον χαρακτήρα του γειτονικού ντέρμπι και τα 90 λεπτά του αγώνα αναμένεται να είναι έντονα. Πως αισθάνεστε εσείς οι ποδοσφαιριστές πριν από μία τέτοια αναμέτρηση και πως θα προσεγγίσει η Skoda το παιχνίδι;
Π.Μ.: «Σίγουρα πρόκειται για δύσκολο παιχνίδι. Είναι ένα γειτονικό ντέρμπι από το οποίο δεν θα λείψει ούτε η δύναμη, ούτε το πάθος ούτε και οι ιδιαιτερότητες ενός δυνατού αγώνα. Εμείς θα πάμε στην Κομοτηνή με μοναδικό σκοπό να συνεχίσουμε το εκτός έδρας καλό σερί μας».
ΕΡ: Ιδιαίτερο παιχνίδι για σένα μιας και κατάγεσαι από τους Υφαντές του γειτονικού Νομού Ροδόπης…
Π.Μ.: «Όντως κατάγομαι από την Κομοτηνή αλλά είμαι από τα 16 μου χρόνια στις Ακαδημίες της Skoda Ξάνθη. Έχω ξαναβρεθεί σ’ αυτή τη θέση και για μένα θα είναι ένα γειτονικό ντέρμπι όπως όλα τα άλλα».
ΕΡ: Τις προηγούμενες σαιζόν είχες σταδιακά περισσότερες συμμετοχές και πλέον μετράς 45 εμφανίσεις στην Superleague με την φανέλα της Ξάνθης. Φέτος είσαι από τα βασικά και αναντικατάστατα στελέχη. Πως αισθάνεσαι γι’ αυτό και ποιες είναι οι σκέψεις σου για το άμεσο μέλλον;
Π.Μ.: «Νιώθω πολύ ωραία που φέτος έχω πολλές συμμετοχές με τη φανέλα της Ξάνθης και για την εμπιστοσύνη που μου δείχνουν οι άνθρωποι της ομάδας. Αυτό που θέλω είναι να πετυχαίνουμε τους στόχους μας και να βοηθήσω κι εγώ από την μεριά όσο περισσότερο μπορώ. Το μέλλον κανείς δεν ξέρει τι του επιφυλάσσει, οπότε το μόνο που μπορώ να σκέφτομαι τώρα είναι η Skoda Ξάνθη».
ΕΡ: Το καλοκαίρι συμπληρώνεις έξι χρόνια παρουσίας στο ξανθιώτικο συγκρότημα έχοντας φορέσει παράλληλα τη φανέλα με το εθνόσημο σε Παίδων, Νέων και Ελπίδων. Τι πιστεύεις ότι χρειάζεται για μία κλήση και στην Εθνική Ανδρών;
Π.Μ.: «Χρειάζεται διάρκεια στις καλές εμφανίσεις. Ο κ. Σάντος έχει αποδείξει ότι η πόρτα της Εθνικής ομάδας είναι «ανοιχτή» για όλους κι αυτό είναι ένα έξτρα κίνητρο, όχι μόνο για μένα αλλά κάθε Έλληνα ποδοσφαιριστή. Σίγουρα ρόλο παίζει και η ομάδα καθώς όταν είναι στις ψηλές θέσεις της βαθμολογίας συγκεντρώνει πιο εύκολα τα φώτα της δημοσιότητας».
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Ποδόσφαιρο
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ήττες για τις δύο ομάδες της Ξάνθης στη Γ’ Εθνική

Συντριβή γνώρισε ο Άρης Πετεινού στην Κομοτηνή με 6-0 – Εξασφάλισε την παραμονή ο Ορέστης …