Σχόλια 13-03-2013

0
Όπως οι καρδινάλιοι, και ο Στουρνάρας με τους τροϊκανούς πρέπει να κλειστούν στο υπουργείο μέχρι να βρουν λύση για τις δόσεις…
 
Εθελοτυφλούντες


 Η κακή διαχείριση, ο κομματισμός, η λανθασμένη επιλογή προσώπων, οδήγησαν την Αναπτυξιακή Ξάνθης στην απαξίωση και εν τέλει στο κλείσιμό της.
Κλασική περίπτωση, το έργο το έχουμε ξαναδεί στην περιοχή μας. Το τραγικό με την Αναπτυξιακή είναι ότι δεν έχουν κάποιοι τη δύναμη να βάλουν την ταφόπλακα.
Και ελπίζουν μήπως ο Λάζαρος αναστηθεί. Αυτό έγινε μια φορά πριν 2013 χρόνια περίπου…
Ότι για το κατάντημα υπάρχουν ευθύνες αυτό είναι δεδομένο. Όπως δεδομένο είναι ότι θα πρέπει ν’ αποδοθούν και επιμεριστούν. Οι καθυστερήσεις δεν έχουν πλέον κανένα νόημα και δεν οδηγούν σε λύση. Ας κάνουν το τρισάγιο κι ας θάψουν την Αναπτυξιακή για να τελειώσει αυτή η ιστορία που αρκετούς έθρεψε, άλλους έκανε μάγκες (ψευτόμαγκες) κι άλλους πλούσιους.
Το τέλος είναι εδώ και οι εθελοτυφλούντες δεν βοηθούν στην υπόθεση.
«Ε»
 
Μας κοροϊδεύουν


 Δεν έχει όρια η υποκρισία και κοροϊδία των κομμάτων και των πολιτικών ως προς το θέμα της δήθεν άμεσης απόλυσης 7.000 επίορκων υπαλλήλων!
Κοροϊδεύουν το λαό, τον μεροκαματιάρη, τον άνεργο του ιδιωτικού τομέα, όλους! Χωρίς ντροπή μάλιστα. Κι αυτό γιατί, τελικά, δεν θέλουν να γίνουν απολύσεις. Διότι όλους αυτούς οι πολιτικοί μας, τα κόμματα τους διόρισαν.
Δεν πάει ν’ απαιτεί η τρόικα απολύσεις. Αυτοί εκεί. Βρίσκουν αφορμές και δικαιολογίες διάφορες που καταντούν γελοίες πλέον.
Όμως, όλοι αυτοί ξεχνούν πως με τέτοια τερτίπια, ρίχνουν νερό στο μύλο των άκρων και βέβαια χάνουν την όποια αξιοπιστία τους έχει απομείνει.
-Έχουν δε μεταβληθεί οι πολιτικοί μας επίορκοι επίσης έναντι του όρκου τους! Θλίψη και μόνο θλίψη…
«Ε»
 
Στη Θράκη, στη Θράκη!…


 Την αρχή έκανε ο Καμμένος, ακολούθησε η Παπαρήγα, την ακολούθησε ο Τσίπρας. Μένει να δούμε εδώ στη Θράκη τους επόμενους, όπως Μιχαλολιάκο, Κουβέλη και Βενιζέλο, για να κλείσει ο κύκλος του «ενδιαφέροντος»των πολιτικών αρχηγών για τη Θράκη μας.
Βέβαια έρχονται όταν υπάρχει κάποιο θέμα ή κάποιο πρόβλημα. Και τότε όμως μένουν στα λόγια συνήθως. Γιατί για να δώσεις λύσεις χρειάζονται πολύ περισσότερα από υποσχέσεις. Ενώ για να καταστρέψεις ή να σταματήσεις κάτι είναι εύκολο…
«Ε»
 
Τηλεφωνική επικοινωνία Μπορίσοφ – Σαμαρά


 Τα βουλγαρικά μέσα ενημέρωσης έδωσαν ευρεία δημοσιότητα στην ανακοίνωση της κυβερνητικής υπηρεσίας Τύπου, σύμφωνα με την οποία o απερχόμενος Βούλγαρος πρωθυπουργός, Μπόικο Μπορίσοφ, είχε εχθές τηλεφωνική συνομιλία με τον Έλληνα πρωθυπουργό.
Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας ο κ. Σαμαράς δεσμεύθηκε να κάνει το κατά δύναμη ώστε να περατωθεί το ελληνικό τμήμα της συνοριακής διάβασης Μακάζα, τμήμα του δρόμου Κομοτηνή – Κίρτζαλι, εντός δύο μηνών, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση. Επίσης, ο κ. Σαμαράς ζήτησε να ενημερωθεί για την κατάσταση της υγείας του Βούλγαρου ομολόγου του και του ευχήθηκε γρήγορη ανάρρωση, όπως και επιτυχία στις επικείμενες πρόωρες κοινοβουλευτικές εκλογές στη χώρα.
Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας οι κ.κ. Μπορίσοφ και Σαμαράς επιβεβαίωσαν άλλη μία φορά τις φιλικές σχέσεις και την καλή συνεργασία μεταξύ Βουλγαρίας και Ελλάδας, προστίθεται στην ανακοίνωση.
 
Σκότωσαν το δήμαρχο Παγγαίου αλλά παίρνουν ακόμα το μισθό τους!


 Το πάρτι της διαφθοράς στο Δημόσιο καλά κρατεί και όπως φαίνεται δεν μπορεί να θεραπευτεί αφού οι προκλήσεις που έρχονται στο φως της δημοσιότητας προκαλούν γέλια και κλάματα. Αποκαλύφθηκε τελευταία ότι οι δύο φυλακισμένοι ταμίες -δημοτικοί υπάλληλοι- καταδικασμένοι σε ισόβια και 17 χρόνια κάθειρξης αντίστοιχα για τη δολοφονία του δημάρχου Παγγαίου, συνεχίζουν να πληρώνονται.
Το δευτεροβάθμιο πειθαρχικό συμβούλιο δεν έχει ακόμα συνεδριάσει προκειμένου οι δύο υπάλληλοι να απολυθούν, παρά το γεγονός ότι έχουν περάσει τρία χρόνια που οι δύο υπάλληλοι καταδικάστηκαν για την εν ψυχρώ δολοφονία του δημάρχου Παγγαίου Καβάλας, Τριαντάφυλλου Κακούδη, για να του φορτώσουν τη μαύρη τρύπα των 710.000€ στο ταμείο του Δήμου. Και συνεχίζουν να παίρνουν το 50% του μισθού τους στη φυλακή!
Το θράσος τους μάλιστα ήταν απίστευτο αφού έφτασαν στο σημείο να μηνύσουν τον αντικαταστάτη του δολοφονημένου δημάρχου, ο οποίος με την προφυλάκισή τους έδωσε εντολή για τη διακοπή της μισθοδοσίας τους, ωστόσο έξι μήνες μετά υποχρεώθηκε να την αποδεσμεύσει, αλλιώς κινδύνευε να συρθεί εκείνος στα δικαστήρια για παράβαση καθήκοντος.
Και η ακραία αυτή περίπτωση δεν είναι η μοναδική. Παράδειγμα η περίπτωση του δημάρχου Τοπείρου, Στέλιου Χατζηευαγγέλου, ο οποίος έπαυσε τον υπάλληλο που καταδικάστηκε πρωτόδικα αλλά στη συνέχεια αναγκάστηκε να αναιρέσει την απόφασή του γιατί δεν είχε τελεσιδικήσει η υπόθεση και απειλήθηκε με αγωγή από τον υπάλληλο. Η τελεσίδικη απόφαση δεν έφτασε ποτέ στα χέρια του δημάρχου, ο υπάλληλος συνέχισε να αμείβεται και ο δήμαρχος βρέθηκε καταδικασμένος για παράβαση καθήκοντος!
 
Γιούνκερ: Ανοιχτό το ενδεχόμενο πολέμου στην Ευρωζώνη


 Αίσθηση προκαλεί η συνέντευξη που έδωσε στο γερμανικό Der Spiegel ο πρωθυπουργός του Λουβεμβούργου και πρώην πρόεδρος του Eurogroup, λέγοντας ότι η κρίση στην Ευρωζώνη μπορεί να οδηγήσει ακόμη και σε νέο ευρωπαϊκό πόλεμο.
Συγκεκριμένα δήλωσε ο Mr Euro: «Όποιος πιστεύει ότι δεν τίθεται πλέον το αιώνιο ερώτημα περί ειρήνης και πολέμου στην Ευρώπη, μπορεί να πλανάται οικτρά. Οι δαίμονες δεν έχουν φύγει, απλά κοιμούνται, όπως φάνηκε και από τον πόλεμο στο Κόσοβο και τη Βοσνία».
Αναφέρθηκε και στην Ελλάδα λέγοντας ότι ο τρόπος με τον οποίο ορισμένοι από τη γερμανική πολιτική επιτέθηκαν στην χώρα, όταν αυτή εισήλθε στην κρίση, της έχει αφήσει βαθιές πληγές. «Εξίσου με τρόμαξαν τα πανό των διαδηλωτών στην Αθήνα με την καγκελάριο Μέρκελ να φορά ναζιστική στολή. Ξαφνικά ήλθαν στην επιφάνεια εχθρικά συναισθήματα, που κανείς θα πίστευε ότι είχαν εκλείψει οριστικά. Επιπλέον, και ο ιταλικός προεκλογικός αγώνας ήταν σε μεγάλο βαθμό αντιγερμανικός και ως εκ τούτου αντιευρωπαϊκός». Στο πλαίσιο αυτό τονίζει ότι «η ενωμένη Ευρώπη αποτελεί τη μοναδική ευκαιρία για την ήπειρο».
 
Τις ίδιες κορώνες …


 …περί ακηδεμόνευτου συνδικαλισμού, περί ενότητας και περί αναγκαιότητας ενδυνάμωσης του συνδικαλιστικού κινήματος, ακούσαμε για μια ακόμη φορά στις εκλογές του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης. Μόνοι τους τα λένε μόνοι τους τα πιστεύουν όπως φαίνεται γιατί οι εργαζόμενοι δεν τους ακολουθούν και αυτό φαίνεται από τη συμμετοχή στις κινητοποιήσεις. Το συνδικαλιστικό κίνημα έχει πάθει ανεπανόρθωτο κακό καθώς οι συνδικαλιστές και οι εργατοπατέρες έχουν μπει στο ίδιο κάδρο με τους πολιτικούς και εισπράττουν την ίδια απαξίωση!
Και όχι άδικα βέβαια….Κάτι άλλο χρειάζεται για να αναστραφεί αυτό το κλίμα και να τους εμπιστευτεί ο κόσμος και όχι λόγια βέβαια…
Μ.Ξ.
 
Περί νομιμότητας και ηθικής


 5 μήνες φυλάκιση για υπεξαίρεση χρημάτων επέβαλε πρωτόδικα το δικαστήριο στον κ. Χατζηγκενέ Ιρφάν. Την πληροφορία επιβεβαίωσε και ο ίδιος υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για υπόθεση με ακάλυπτη επιταγή και όχι για υπεξαίρεση χρημάτων. Μάλιστα σημείωσε ότι έχει τα χρήματα τα οποία θα τα δώσει στην ασφαλιστική εταιρεία, με την οποία αντιδικεί, μέσω δικαστηρίου και ότι άσκησε έφεση. «Για ιδιωτική υπόθεση που δεν αφορά το ΕΒΕ», έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΕΒΕ κ. Στέλιος Μωραϊτης, ενώ ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης κ. Τσιακίρογλου επιφυλάχθηκε ως προς το νομικό μέρος έως ότου τελεσιδικήσει η απόφαση. Όμως έντονος είναι ο προβληματισμός της αντιπολίτευσης ως προς το ηθικό μέρος της υπόθεσης. Μην ξεχνάμε πόσο το Επιμελητήριο της Ξάνθης έχει ταλαιπωρηθεί από υπόθεση υπεξαίρεσης και ακόμη και αν αυτή δεν το αγγίζει δεν παύει να αφορά ένα μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του φορέα.
Μ.Ξ.
 
Βάλτε λίγη «νότα» γιορτής


Αρνητικά σχολιάστηκε η εικόνα «σιγής» στην πόλη την Κυριακή, λίγες μόλις ημέρες πριν την κορύφωση του καρναβαλιού. Γονείς που βγήκαν βόλτα με τα καρναβαλάκια τους έψαχναν λίγη μουσική στην κεντρική πλατεία, όπου υπήρχαν πολλά παιδιά που έπαιζαν, καθώς και επισκέπτες, όπως μας λένε. «Παλιά», λένε, όχι και τόσο μεγάλοι στην ηλικία συμπολίτες, «νιώθαμε δύο εβδομάδες το καρναβάλι». Εντάξει κρίση έχουμε, αλλά βάλτε λίγη μουσική, δεν είναι κακό, αφού τον πληρώνουμε που τον πληρώνουμε τον ήχο με ετήσιο «πακέτο».
Ε.Δ.
 
Τοπικές επιτροπές βάζει η ΔΕΗ


Τη σύσταση τοπικών επιτροπών στις περιφέρειες σχεδιάζει να ζητήσει η ΔΕΗ προκειμένου να βάλει μία τάξη στο ζήτημα των ανεξόφλητων λογαριασμών, το ύψος των οποίων αυξάνεται δραματικά. Οι επιτροπές αυτές, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΔΕΗ, θα αποφαίνονται αν οι ανεξόφλητοι λογαριασμοί της ΔΕΗ οφείλονται σε πραγματική οικονομική αδυναμία και ανέχεια ή αν οφείλονται σε κακή τακτική καταναλωτών.
Η σκέψη για αρχή είναι καλή, αφού θα βγάλει και από τη δύσκολη θέση τα στελέχη των τοπικών καταστημάτων και θα εξασφαλιστεί μία «κοινωνική» απόφαση για κάθε περίπτωση. Βέβαια, δεν ξεκαθαρίστηκε, αλλά είναι σημαντικό, από ποιους θα απαρτίζεται και κατά πόσο μπορεί να λειτουργήσει αυτό σε επίπεδο περιφέρειας και όχι δήμου ή έστω αντιπεριφέρειας.
Μακάρι, οι τοπικοί άρχοντες, που «κόπτονται» για την κοινωνική αλληλεγγύη, να είχαν ήδη προβεί σε μια αντίστοιχη πρωτοβουλία, μόνο με συντονισμό και χωρίς κόστος, ώστε να συνδράμουν στο καθημερινό δράμα οικογενειών αναξιοπαθούντων.
Ε.Δ.
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Παρασκευή 26 Απριλίου 2024

Απόφαση- σταθμός Όταν οι θεσμοί της Πολιτείας λειτουργούν σωστά, τότε η Δημοκρατία υπάρχει…