Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ποδόσφαιρο Βόλεϊ: Μία πετυχημένη χρονιά φτάνει στο τέλος για τον «Ερμογένη»

Βόλεϊ: Μία πετυχημένη χρονιά φτάνει στο τέλος για τον «Ερμογένη»

0
ermogenis andriko-empros
Το Σάββατο ολοκληρώνει τις υποχρεώσεις ο ξανθιώτικος σύλλογος με στόχο την κατάκτηση της 2ης θέσης
 
«Έχουμε ένα εξαιρετικό σύνολο» δηλώνουν στο «Ε» ο πρόεδρος Αρ. Τσότρας και ο προπονητής Δ. Παρασκευόπουλος
 
Τη μεγάλη ευκαιρία να βρεθεί πιο κοντά στην κατάκτηση της 2ης θέσης έχασε ο «Ερμογένης», καθώς γνώρισε την ήττα με 3-2 σετ στην εξ’ αναβολής αναμέτρηση στη Ν. Βύσσα. Η ξανθιώτικη ομάδα μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι και προηγήθηκε με 0-2 σετ, όμως οι γηπεδούχοι κατάφεραν κι έκαναν την ολική ανατροπή φτάνοντας στην επικράτηση με 3-2.
Η ήττα ωστόσο δεν κόστισε την οριστική απώλεια της 2ης θέσης για το ανδρικό τμήμα του «Ερμογένη», καθώς και ο συνδιεκδικητής «Έβρος Σουφλίου» γνώρισε επίσης την ήττα, με το ίδιο σκορ (3-2) από τον Πανδραμαϊκό στη Δράμα.
Πλέον για να τερματίσει 2ος ο «Ερμογένης», θα πρέπει να νικήσει στο τελευταίο (εξ’ αναβολής) παιχνίδι που έχει στο πρόγραμμα του (το ερχόμενο Σάββατο), στη Δράμα με τον Πανδραμαϊκό, με «καθαρό σκορ», δηλαδή 3-0 ή 3-1, ώστε να πάρει τρεις βαθμούς και να φτάσει στους 30, όσους έχει και ο Έβρος Σουφλίου, με την ξανθιώτικη ομάδα όμως να υπερτερεί στην ισοβαθμία λόγω των μεταξύ τους αποτελεσμάτων.
Μία επιτυχημένη χρονιά
Μία από τις πιο επιτυχημένες χρονιές της μακρόχρονης ιστορίας του διαγράφει φέτος ο «Ερμογένης». Ο ξανθιώτικος σύλλογος που ιδρύθηκε το 1971, πραγματοποιώντας εξαιρετικές εμφανίσεις και μία καταπληκτική πορεία έφτασε στο να διεκδικεί ακόμη και την πρωτιά και μαζί την άνοδο στην Α2 Εθνική Κατηγορία σε συγκεκριμένο χρονικό σημείο του πρωταθλήματος, ωστόσο ο «ΑΟ Σερρών» με μία πιο έμπειρη και καλή ομάδα κατάφερε να τερματίσει 1ος.
Παράγοντες, προπονητές και παίκτες του «Ερμογένη» όμως δεν σταμάτησαν τις προσπάθειες τους καθώς κυνήγησαν μέχρι το τέλος τη 2η θέση, η οποία μάλιστα υπό προϋποθέσεις μπορεί να δώσει το εισιτήριο ανόδου. Αυτό θα γίνει σε περίπτωση που ο ΑΟ Σερρών δεν δηλώσει συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Α2, καθώς πρέπει να έχει συγκεκριμένο αριθμό νεαρών παικτών στο ¨ρόστερ¨, κάτι που δεν συμβαίνει αυτή τη στιγμή.
Ο «Ερμογένης» από την πλευρά του διαθέτει μία από τις πιο νεανικές ομάδες της Περιφέρειας με Μ.Ο. παικτών τα 21 έτη κι έτσι, ακόμη κι αν δεν φτάσει φέτος στην άνοδο θα έχει μπροστά του τη νέα σεζόν για να τα καταφέρει.
Δ. Παρασκευόπουλος: «Έχουμε δημιουργήσει ένα εξαιρετικό σύνολο»
Για τη φετινή πορεία του «Ερμογένη» μίλησε στο «Ε» ο προπονητής της ομάδας, Δημήτρης Παρασκευόπουλος.
Δ.Π.: «Η καλή φετινή πορεία οφείλεται σε πολλές συγκυρίες. Επέστρεψαν μερικοί δικοί μας παλιοί παίκτες που ήταν φοιτητές και έπαιζαν σε μεγαλύτερες κατηγορίες, παράλληλα είχαμε στις τάξεις μας μικρά και ταλαντούχα παιδιά (αρκετοί βολεϊμπολίστες του Ερμογένη έχουν κληθεί και σε ¨μικρές¨ -ηλικιακά- Εθνικές Ομάδες), ενώ έχουμε και μερικούς φοιτητές πολύ καλούς παίκτες που μας βοηθούν. Σημαντικό βέβαια είναι το ότι δουλεύουμε πολύ στις προπονήσεις και γενικά υπάρχει ένα πολύ θετικό και ευχάριστο κλίμα. Έχουμε δημιουργήσει ένα εξαιρετικό σύνολο, ενώ μοναδικό μειονέκτημα για εμάς είναι η έλλειψη εμπειρίας από ορισμένους παίκτες, όμως με τους συνεχόμενους αγώνες ανεβαίνουν και σε αυτό το επίπεδο».
Ο κ. Παρασκευόπουλος αναγνωρίζει τη δυναμικότητα του ΑΟ Σερρών που, όπως σημειώνει, κατέκτησε δίκαια το πρωτάθλημα, ενώ ο ίδιος δεν βιάζεται για την άνοδο καθώς το νεανικό της ηλικίας των παικτών αφήνει πολλές υποσχέσεις και για τα επόμενα χρόνια.
Δ.Π.: «Ο ΑΟ Σερρών ήταν πιστεύω η καλύτερη ομάδα και δικαίως κατέκτησε την 1η θέση. Έχει έμπειρους και καλούς παίκτες όμως μεγάλους σε ηλικία και αυτό παράλληλα αποτελεί πρόβλημα για το σερραϊκό σύλλογο καθώς έτσι ίσως να μην έχουν δικαίωμα ανόδου στην Α2. Εάν καταφέρουν και βρουν τον απαραίτητο αριθμό νεαρών παικτών θα δηλώσουν συμμετοχή στην Α2, ενώ σε διαφορετική περίπτωση θα αποκτήσουμε εμείς το δικαίωμα. Είναι μία μεγάλη πρόκληση και, ανάλογα με το τι θα πράξουν οι Σέρρες θα πράξουμε κι εμείς. Ίσως και να μην είμαστε έτοιμοι για τη συμμετοχή στην Α2 όπου υπάρχει αρκετά μεγάλη διαφορά επιπέδου, όμως θεωρώ ότι με την ομάδα που έχουμε μπορούμε να σταθούμε επάξια και εκεί. Το σίγουρο είναι ότι αν δεν προβιβαστούμε φέτος, τις επόμενες σεζόν σίγουρα θα είμαστε σε θέση να διεκδικούμε με αξιώσεις πολύ περισσότερες διακρίσεις».
Α. Τσότρας: «Πολύ ικανοποιημένοι από τη φετινή πορεία»
Ούτε ο πρόεδρος του συλλόγου «Ερμογένης», Αριστοτέλης Τσότρας, δεν είναι αρνητικός στο ενδεχόμενο ανόδου στην Α2, καθώς δήλωσε χαρακτηριστικά: «Σε μία ούτως ή άλλως επιτυχημένη χρονιά με φανταστικούς αγώνες όπου κερδίζαμε το χειροκρότημα του κόσμου σε κάθε γήπεδο, μία ενδεχόμενη άνοδος θα ήταν το ¨κερασάκι στην τούρτα¨. Η άνοδος δεν ήταν ο πρωταρχικός μας στόχος στο ξεκίνημα της σεζόν, καθώς θέλαμε να αποκτήσουμε επιπλέον εμπειρίες, όμως βλέποντας τη δυναμική της ομάδας μας πιστεύω ότι ακόμη και στην Α2 θα μπορούσαμε να έχουμε μία θετική παρουσία.
Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι από τη φετινή πορεία. Η Ξάνθη φαίνεται ότι επιστρέφει στο προσκήνιο του βόλεϊ και, αν όχι φέτος, πιστεύω του χρόνου θα πρωταγωνιστήσουμε και πάλι και θα διεκδικήσουμε εκ νέου την άνοδο.
Έχουμε μία από τις πιο νεανικές και ταλαντούχες ομάδες της Περιφέρειας, ενώ τη νέα χρονιά τελειώνει τις σπουδές του στις Σέρρες και επιστρέφει κι ένας παλιός παίκτης μας, ο Νίκος Λόης (ύψος 1.96) ο οποίος σίγουρα θα μας βοηθήσει καθώς είναι εξαιρετικός βολεϊμπολίστας.
Προς το παρόν όμως έχουμε ακόμη ένα παιχνίδι μπροστά μας το οποίο πρέπει να κερδίσουμε και, ανάλογα με το τι θα πράξει ο πρωταθλητής ΑΟ Σερρών θα πορευτούμε κι εμείς».
ΦΩΤΟ: ermogenis andriko ΛΕΖ: Η ανδρική ομάδα του «Ερμογένη» ενώ αριστερά διακρίνεται ο προπονητής Δημήτρης Παρασκευόπουλος
 
Η βαθμολογία του ομίλου (σε 14 αγ.):
1. ΑΟ Σερρών 32β. (13 αγ.)
2. Έβρος Σουφλίου 30β.
3. ΑΕ Κομοτηνής 28β.
4. Ερμογένης 27β. (13 αγ.)
5. Καβάλα 15β.
6. Πανδραμαϊκός 8β. (13 αγ.)
7. Νέα Βύσσα 8β.
8. Αμυγδαλεώνας 5β. (13 αγ.)
* Αν ο Ερμογένης νικήσει μέσα στον Πανδραμαϊκό με ¨καθαρό σκορ¨ (3-0 ή 3-1 σετ) παίρνει 3 βαθμούς και φτάνει στη 2η θέση όπου υπερτερεί στην ισοβαθμία με τον Έβρο Σουφλίου λόγω των μεταξύ τους αποτελεσμάτων.
 
Το «ρόστερ» του Ερμογένη
Ηλίας Αϊβαζίδης – Πασαδόρος – 1.80μ.
Γιώργος Τερζόγλου Αθ. – Ακραίος – 1.87μ.
Αλέξανδρος Παντελούκας – Ακραίος/Διαγώνιος – 1.87μ.
Απόστολος Αβερκιάδης – Ακραίος/Διαγώνιος – 2.02μ.
Γιώργος Μασούρας – Κεντρικός – 1.87μ.
Αναστάσιος Ματθαίος – Πασαδόρος – 1.88μ.
Δημήτρης Μακρυνίτσας – Ακραίος – 1.85μ.
Αλέξης Κωστόπουλος – Κεντρικός – 1.91μ.
Βαγγέλης Σπύρου – Κεντρικός – 1.87μ.
Διονύσης Αναστασόπουλος – Κεντρικός – 1.91μ.
Κων/νος Κρουστάλης – Ακραίος/Κεντρικός – 1.92μ.
Παναγιώτης Τσότρας – Ακραίος – 1.97μ.
Γιώργος Τερζόγλου Τρ. – Πασαδόρος – 1.88μ.
Νίκος Λόης – Διαγώνιος – 1.96μ.
Προπονητής: Δημήτρης Παρασκευόπουλος
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Ποδόσφαιρο
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Γ’ Εθνική: Το πρόγραμμα και οι διαιτητές της σημερινής εμβόλιμης 33ης αγωνιστικής

Με την πρωταθλήτρια ΑΟ Καβάλας παίζει το Άβατο – Με Πανθρακικό εκτός ο Πετεινός Με τις ανα…