Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ποδόσφαιρο Skoda Ξάνθη: Στρέφει την προσοχή της στον αγώνα με τον Πλατανιά

Skoda Ξάνθη: Στρέφει την προσοχή της στον αγώνα με τον Πλατανιά

0
marselinio_003-empros

Δύο επιστροφές και τρεις απουσίες στη χθεσινή προπόνηση

Τέλος στις διαπραγματεύσεις με την Τορίνο για τη μεταγραφή Μαρσελίνιο        

Σκυθρωπά πρόσωπα και απογοήτευση κυριαρχούσαν στη χθεσινή προπόνηση της Skoda Ξάνθη. Μία ημέρα μετά τον αποκλεισμό από τους «16» του κυπέλλου Ελλάδος με δύο ήττες από τη Βέροια, η ξανθιώτικη ομάδα επέστρεψε στις προπονήσεις καθώς μπροστά της έχει άλλο ένα δύσκολο παιχνίδι, αυτή τη φορά για το πρωτάθλημα με αντίπαλο τον Πλατανιά Χανίων.
Η επερχόμενη αναμέτρηση με τους κρητικούς έχει έντονο βαθμολογικό ενδιαφέρον καθώς και οι δύο ομάδες «καίγονται» για βαθμούς ώστε να ξεφύγουν από τις «αγχωτικές» θέσεις του βαθμολογικού πίνακα κι έτσι η νίκη είναι μονόδρομος για την Ξάνθη.
Το χθεσινό πρόγραμμα ήταν χωρισμένο για τους παίκτες που αγωνίστηκαν στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα κυπέλλου και στους υπόλοιπους. Οι πρώτοι ακολούθησαν πρόγραμμα αποκατάστασης ενώ οι δεύτεροι ασκήσεις τακτικής.  
Δύο επιστροφές και τρεις απουσίες  
Ευχάριστα αλλά και… δυσάρεστα νέα περίμεναν τον Μαρίνο Ουζουνίδη από το ιατρικό επιτελείο. Ο τεχνικός της Ξάνθης από τη μία είδε τους Ρικάρντο Ντάνι και Ράιαν Σμιθ να συμμετέχουν στην ομαδική προπόνηση καθώς ξεπέρασαν τους τραυματισμούς τους, την ίδια στιγμή όμως οι Θοδωρής Βασιλακάκης και Νικολά Μαρίν που αποχώρησαν τραυματίες από τον αγώνα κυπέλλου της Τετάρτης έμειναν χθες εκτός προπόνησης και ακολούθησαν θεραπεία. Ατομικό πρόγραμμα έκανε και ο Κώστας Φλίσκας που είχε αποχωρήσει τραυματίας από τον προηγούμενο αγώνα πρωταθλήματος στο γήπεδο της Τούμπας.
Η κατάσταση των Βασιλακάκη, Μαρίν και Φλίσκα θα επανεκτιμηθεί σήμερα ώστε ο προπονητής τους να διαπιστώσει την αγωνιστική τους ετοιμότητα, όμως αν και δεν έχουν κάτι σοβαρό δύσκολα θα ρισκάρουν τη συμμετοχή τους στο αυριανό ματς για την αποφυγή επιπλέον επιβάρυνσης.  
Δεν προχώρησε η μεταγραφή Μαρσελίνιο στην Τορίνο  
Εν τω μεταξύ δεν είχαν αίσιο τέλος οι συζητήσεις της Τορίνο με την Ξάνθη για την απόκτηση του Μαρσελίνιο. Σύμφωνα με τα ιταλικά ΜΜΕ οι αξιώσεις της ξανθιώτικης ομάδας για την παραχώρηση του 25χρονου Βραζιλιάνου μεσοεπιθετικού κρίθηκαν υπερβολικές από την Τορίνο, η οποία απέσυρε το ενδιαφέρον της, ενώ δεν αποκλείεται να επανέλθει το καλοκαίρι. Όπως όλα δείχνουν, ο Μαρσελίνιο θα συνεχίσει να αγωνίζεται στην Ξάνθη, τουλάχιστον ως το τέλος της σεζόν.  
Συγκλονιστικό ματς στο εφηβικό ανάμεσα σε Ξάνθη και ΠΑΟΚ  
Σε ένα συγκλονιστικό παιχνίδι που δικαιολόγησε απόλυτα τον χαρακτήρα του ντέρμπι, οι εφηβικές ομάδες της Skoda Ξάνθη και του ΠΑΟΚ ήρθαν ισόπαλες με σκορ 3-3. Η αναμέτρηση που έγινε το μεσημέρι της Τετάρτης στο Αθλητικό Κέντρο Πηγαδίων και την οποία παρακολούθησε ο μεγαλομέτοχος της ξανθιώτικς ΠΑΕ, Χρ. Πανόπουλος, αφορούσε εξ’ αναβολής παιχνίδι για το εφηβικό πρωτάθλημα.
Οι φιλοξενούμενοι στο πρώτο ημίχρονο πήραν προβάδισμα νίκης με 0-2 χάρη στα τέρματα των Κουλούρη στο 16’ και Δημητριάδη στο 20’ όμως οι γηπεδούχοι αφού απείλησαν με δοκάρι του Λαζαρίδη στο 30’, μείωσαν το σκορ στις καθυστερήσεις του α’ μέρους με εύστοχο πέναλτι του Φασίδη.
Στην επανάληψη οι νεαροί Ξανθιώτες παίκτες έφτασαν στην ολική ανατροπή με το πλασέ του Λαζαρίδη (56’) και το σουτ του Φασίδη (69’) όμως ο ΠΑΟΚ – που από το 68’ έπαιζε με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Κασαπίδη με 2η κίτρινη – ισοφάρισε στο τελικό 3-3 στις καθυστερήσεις με τον Κουλούρη.
Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Παναγιώτης Παπαγγελής (Τσιαβδαρίδης – Ραΐφ) της ΕΠΣ Θράκης που απέβαλε και τον Τουμανίδη του ΠΑΟΚ στις καθυστερήσεις κι ενώ ο παίκτης των φιλοξενούμενων βρισκόταν στον πάγκο της ομάδας του.
Οι συνθέσεις:
Εφηβικό Skoda Ξάνθη: Σταθάκης, Χατζηλαζαρίδης, Κιαχίδης (46’ Ζώτος), Προύντζος, Χατζητερζόγλου, Δελής (75’ Μήττας), Φασίδης, Κούτρας Αλ., Ορφανίδης Π. (82’ Δόντσος), Μελισσόπουλος (88’ Κωνσταντάρας), Λαζαρίδης (76’ Ψεμματάς).
Εφηβικό ΠΑΟΚ: Σοϊλεμεζόγλου, Κασαπίδης, Παντεκίδης (80’ Κώστας), Βασαΐτης, Επίσηςίδης, Πατράλης, Πουφλής (60’ Τσολακίδης), Τουμανίδης (70’ Κάκο), Κουλούρης, Δημητριάδης (80’ Παναγιωτίδης), Πόζογλου (70’ Κοτεντζής).
* Η βαθμολογία στον 2ο όμιλο του εφηβικού πρωταθλήματος: Π.Α.Ο.Κ. 41, Skoda Ξάνθη 34, Άρης 25, ΠΑΣ Γιάννινα 13, Πανθρακικός 11, Βέροια 10, Κέρκυρα 8. Οι ομάδες που θα τερματίσουν στις δύο πρώτες θέσεις της βαθμολογίας (σίγουρα ο ΠΑΟΚ και πιθανότατα η Ξάνθη) θα προκριθούν στην τελική φάση του πρωταθλήματος Εφήβων που θα γίνει στην Ξάνθη.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Ποδόσφαιρο
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ήττες για τις δύο ομάδες της Ξάνθης στη Γ’ Εθνική

Συντριβή γνώρισε ο Άρης Πετεινού στην Κομοτηνή με 6-0 – Εξασφάλισε την παραμονή ο Ορέστης …