Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ποδόσφαιρο «Σερίφης» ο Μαρκόφσκι!

«Σερίφης» ο Μαρκόφσκι!

0
markovski-web

Ολοκληρώθηκε η μεταγραφή του Σέρβου επιθετικού στη Σέριφ Τίρασπολ

Συνεχίζει την προετοιμασία της η Skoda Ξάνθη ενόψει του αγώνα με τη Βέροια        

Εδώ και αρκετό καιρό… ψηνόταν η μεταγραφή του Μάρκο Μαρκόφσκι στην μολδαβική Σέριφ Τίρασπολ και τελικά χθες η μετακίνηση του Σέρβου επιθετικού ολοκληρώθηκε, όπως ανακοίνωσε επίσημα η πλευρά της νέας ομάδας του παίκτη.
«Στη Σέριφ ο Μάρκο Μαρκόφσκι» ήταν ο τίτλος του χθεσινού δελτίου τύπου της ομάδας από τη Μολδαβία ενώ η ίδια ανακοίνωση ανέφερε:
«Στο σύλλογο της Σέριφ εντάχθηκε ο επιθετικός από τη Σερβία, Μάρκο Μαρκόφσκι. Ο εν λόγω παίκτης μετακόμισε στην ομάδα μας από τον ελληνικό σύλλογο Skoda Ξάνθη. Ευχόμαστε καλή τύχη στον Μάρκο και πολλά γκολ». Παράλληλα υπήρχε και αφιέρωμα με το βιογραφικό του παίκτη.  
Στην πρωταθλήτρια Μολδαβίας ο Μαρκόφσκι  
Να σημειώσουμε ότι ο ύψους 1.91μ. Σέρβος επιθετικός, μετά την παρουσία του στις ομάδες της πατρίδας του Μπάνατ, Μπόρατς, Ζέμουν και Παρτιζάν Βελιγραδίου, μετακόμισε για 1η φορά στην Ελλάδα το 2007 για λογαριασμό της Καλλιθέας. Εκεί έμεινε για δύο χρόνια (53 αγ./19 γκολ) και στη συνέχεια πήγε στη Δόξα Δράμας όπου έμεινε άλλες δύο σεζόν (68 αγ./33 γκολ). Το καλοκαίρι του 2011 αποκτήθηκε ως ελεύθερος από τη Skoda Ξάνθη υπογράφοντας τριετές συμβόλαιο, ενώ με τη φανέλα της ξανθιώτικης ομάδας την περσινή χρονιά αγωνίστηκε συνολικά σε 26 παιχνίδια σημειώνοντας 9 γκολ και φέτος σε 16 εμφανίσεις πέτυχε 3 γκολ.
Τα φετινά τρία γκολ πάντως σημειώθηκαν από τον Σέρβο στις πρώτες αγωνιστικές ενώ στη συνέχεια πέρασε μία περίοδο «αφλογιστίας», με αποτέλεσμα να μείνει εκτός βασικών επιλογών. Ο ίδιος ήθελε να αγωνίζεται ως βασικός κι έτσι ζήτησε να πάρει μεταγραφή σε άλλη ομάδα, αίτημα το οποίο έγινε δεκτό κι έτσι ο εκπρόσωπος του παίκτη άρχισε τις επαφές με συλλόγους ώστε να φέρει προτάσεις στη Skoda Ξάνθη. Τελικά σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες η πρόταση της Σέριφ Τίρασπολ (γύρω στις 150.000 Ευρώ) κρίθηκε ικανοποιητική με αποτέλεσμα να παραχωρηθεί στην ομάδα της Α’ κατηγορίας του πρωταθλήματος Μολδαβίας.
Ο – πρώην πια – παίκτης της Ξάνθης θα ταξιδέψει στην Τουρκία όπου πραγματοποιεί ¨μίνι προετοιμασία¨ ο νέος του σύλλογος για να ενσωματωθεί μιας και ακόμη δεν έχει ξεκινήσει ο β’ γύρος στο πρωτάθλημα Μολδαβίας. Η μετακίνηση του παίκτη θα γίνει άμεσα καθώς το μετεγγραφικό ¨παράθυρο¨ στο παραπάνω πρωτάθλημα είναι ακόμη ενεργό.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Σέριφ Τίρασπολ έχει κατακτήσει 11 πρωταθλήματα στο πρωτάθλημα Μολδαβίας που δημιουργήθηκε το 1992, ενώ ακολουθεί η μόνιμη αντίπαλος της στο παραπάνω πρωτάθλημα Ζίμπρου Σισινάου με 8.
Η Σέριφ την περίοδο 2009-2010 αποκλείστηκε στα προκριματικά του Champions League από τον Ολυμπιακό, ενώ στη συνέχεια συμμετείχε σε όμιλο του Europa League, όπου αποκλείστηκε.  
Συνέχισε την προετοιμασία της ενόψει Βέροιας η Skoda  
Με μοναδικό πρόβλημα αυτό του Μουκάνα Παΐτο που και χθες ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα, συνεχίστηκε την Τετάρτη η προετοιμασία της Skoda Ξάνθη. Ασκήσεις προθέρμανσης και τακτικής περιλάμβανε η χθεσινή απογευματινή προπόνηση με το τεχνικό επιτελείο να ζητά συγκεκριμένα πράγματα στους τομείς της αμυντικής και επιθετικής λειτουργίας. Η προετοιμασία για το σαββατιάτικο εντός έδρας παιχνίδι με τη Βέροια θα συνεχιστεί με απογευματινή προπόνηση σήμερα, ενώ την Παρασκευή θα υπάρξει το καθιερωμένο χαλάρωμα πριν τους αγώνες και θα ανακοινωθεί η αποστολή.
Να υπενθυμίσουμε ότι εκτός του Παΐτο που είναι αμφίβολος για το παιχνίδι απέναντι στην ομάδα της Ημαθίας, δεδομένη για το ίδιο ματς είναι η απουσία του Ντάνι (τιμωρημένος), ενώ αντίθετα επιστρέφουν από τις τιμωρίες τους οι Ντιέ και Κομεσίδης.        

SUPER LEAGUE  


23η αγωνιστική – το πρόγραμμα
Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013
17.15: Skoda Ξάνθη – Βέροια (Novasports 1)
17.15: Π.Α.Ο.Κ. – Κέρκυρα (Novasports 2)
19.30: Παναθηναϊκός – Ο.Φ.Η. (Novasports 2)
Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013
15.00: Αστέρας Τρίπολης – Λεβαδειακός (Novasports 3)
15.00: Ατρόμητος Αθ. – ΠΑΣ Γιάννινα (Novasports 1)
17.15: Πανιώνιος – Πανθρακικός (Novasports 1)
17.15: Πλατανιάς – Α.Ε.Κ. (Novasports 3)
19.30: Ολυμπιακός – Άρης (Novasports 1)  
Η βαθμολογία:
1. Ολυμπιακός 57
2. Αστέρας Τρίπολης 41
3. Π.Α.Ο.Κ. 40
4. Ατρόμητος Αθ. 37
5. ΠΑΣ Γιάννινα 31
6. Λεβαδειακός 29
7. Skoda Ξάνθη 28
8. Πανθρακικός 26
9. Ο.Φ.Η. 26
10. Παναθηναϊκός 26
11. A.E.K. 26
12. Πανιώνιος 25
13. Πλατανιάς 24
14. Άρης 22
15. Βέροια 20
16. Κέρκυρα 17
Δημήτρης Καλτέκης
dkaltekis@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Ποδόσφαιρο
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ήττες για τις δύο ομάδες της Ξάνθης στη Γ’ Εθνική

Συντριβή γνώρισε ο Άρης Πετεινού στην Κομοτηνή με 6-0 – Εξασφάλισε την παραμονή ο Ορέστης …