Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ποδόσφαιρο Πάει για… Κόφι η Skoda Ξάνθη;

Πάει για… Κόφι η Skoda Ξάνθη;

0
kofi_bekoe-empros

Βελγικά ΜΜΕ αναθέρμαναν χθες το ενδιαφέρον της Ξάνθης για τον Κόφι Μπεκόε

Για τον Γκανέζο μεσοεπιθετικό υπήρξε ενδιαφέρον και τον περασμένο Νοέμβριο        

Το ενδιαφέρον της Ξάνθης για την απόκτηση του Κόφι Μπεκόε αναθέρμαναν χθες τα βελγικά ΜΜΕ, καθώς στην ιστοσελίδα «voetbalnieuws.be» υπήρξε ρεπορτάζ με δηλώσεις του μάνατζερ του παίκτη, ο οποίος ανέφερε ότι: «Η Ξάνθη, ο Π.Α.Ο.Κ., η Σιένα και άλλες ομάδες ενδιαφέρονται ακόμη για τον παίκτη και οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε εξέλιξη».
Να υπενθυμίσουμε ότι το όνομα του Κόφι Μπεκόε «έπαιξε» και τον περασμένο Νοέμβριο ως υποψήφιου μεταγραφικού στόχου της Skoda Ξάνθη, όταν και τότε υπήρξαν δημοσιεύματα από το Βέλγιο που αναφερόταν στο φημολογούμενο ενδιαφέρον. Ο εν λόγω Γκανέζος μεσοεπιθετικός πάντως που ανήκει στη Λιρς παρέμεινε στο σύλλογο του απ’ όπου βρίσκεται από το 2011, ενώ το συμβόλαιο του λήγει τον ερχόμενο Ιούνιο. «Η Λιρς πρέπει μέχρι το τέλος του Ιανουαρίου να προχωρήσει σε μεταγραφή του παίκτη αν θέλει να αποκομίσει χρήματα, διαφορετικά ο παίκτης θα μετακινηθεί ως ελεύθερος σε όποια ομάδα επιθυμεί στη συνέχεια» ανέφερε το χθεσινό δημοσίευμα.
Ο 24χρονος σήμερα Γκανέζος (γεν. 16/03/1988) ξεκίνησε την καριέρα του στην ομάδα Νάνια της πατρίδας του ενώ στη συνέχεια αγωνίστηκε στην Τρίπολη (Λίβανος) για να επιστρέψει στην Τέμα Γιουθ της Γκάνας και στη συνέχεια να μεταγραφεί μετά από μία σεζόν στην Κουάλα Λουμπούρ της Μαλαισίας. Ακολούθησε ένα σύντομο πέρασμα από την Πετροτζέτ Αιγύπτου έως το 2011 όταν και αποκτήθηκε από τη βελγική Λιρς. Στις τρεις τελευταίες ομάδες σημείωσε 38 συμμετοχές στις οποίες πέτυχε 13 γκολ.
Ο βραχύσωμος (ύψος 1.68 μ.) ποδοσφαιριστής αγωνίζεται στα δύο άκρα της μεσαίας γραμμής ενώ μπορεί να παίξει και ως επιθετικός. Επίσης έχει 2 συμμετοχές με την Εθνική Γκάνας.
Αξίζει τέλος να σημειώσουμε ότι τον περασμένο Νοέμβριο στο ¨κυνήγι¨ του Μπεκόε βρέθηκαν – σύμφωνα πάντα με τα βελγικά ΜΜΕ – εκτός της Ξάνθης και του Π.Α.Ο.Κ. ήταν και οι ουκρανικές Μέταλιστ και Ντνιέπρ τις οποίες σαφώς δεν μπορούν να ανταγωνιστούν οι ελληνικές ομάδες, ενώ πλέον το φημολογούμενο ενδιαφέρον υπάρχει από τις δύο ελληνικές ομάδες και την ιταλική Σιένα. Απομένει να δούμε εάν όντως ισχύουν τα παραπάνω δημοσιεύματα από το Βέλγιο ή αν πρόκειται απλώς για «παιχνίδια» των μάνατζερ, φαινόμενο που συναντάται συχνά στις μετεγγραφικές περιόδους…  
Χωρίς νέα προβλήματα η προετοιμασία ενόψει Α.Ε.Κ.  
Χωρίς να προκύψει κάποιο νέο αγωνιστικό πρόβλημα συνεχίστηκε χθες η προετοιμασία της Skoda Ξάνθη ενόψει του σαββατιάτικου εκτός έδρας αγώνα με την Α.Ε.Κ.
Όπως έχει γίνει γνωστό, στο επερχόμενο παιχνίδι που θα γίνει στο Ο.Α.Κ.Α. θα εκτίσουν τις τιμωρίες τους (λόγω συμπλήρωσης κίτρινων καρτών) οι Σπύρος Βάλλας, Πέτρος Μάνταλος και Μαρσελίνιο Λέιτε, με τον Μαρίνο Ουζουνίδη να μη θέλει ούτε καν να σκέφτεται το ενδεχόμενο κάποιας επιπλέον απουσίας.
Ο τεχνικός της Ξάνθης εξάλλου ήδη έχει αρχίσει να καταστρώνει τα πλάνα του για το παιχνίδι της 17ης αγωνιστικής υπολογίζοντας στις απουσίες και έχοντας κατά νου τους παίκτες που θα καλύψουν τις κενές θέσεις. Για την άμυνα, το πιθανότερο είναι να μετατοπιστεί ο Κομεσίδης στο κέντρο της ως ¨παρτενέρ¨ του Δημήτρη Γούτα, ενώ στα δύο άκρα θα παραταχθούν οι Μπέρτος – Μπαξεβανίδης. Στη μεσαία γραμμή την απουσία του Μάνταλου θα καλύψει πιθανότατα ο Βασιλακάκης, με τον Σάκη Πρίττα (ή τον Φλίσκα) να παίρνει θέση στα χαφ μαζί με τον Ντάνι, ενώ στα άκρα της επίθεσης θα ξεκινήσουν οι Μαρίν και Πλατέλλας με τον Ονουάτσι να παραμένει στην κορυφή αυτής. Τις επόμενες ημέρες πάντως θα δοκιμαστούν κι άλλοι παίκτες σε διάφορες θέσεις έτσι ώστε ο Ουζουνίδης να επιλέξει τους πιο ¨ετοιμοπόλεμους¨ για το παιχνίδι με τον «δικέφαλο». Πιθανότητες συμμετοχής συγκεντρώνουν και οι νεοαποκτηθέντες Ράιαν Σμιθ αλλά και ο Μαρτίνιο Παΐτο.
Στη χθεσινή προπόνηση, μετά τις ασκήσεις προθέρμανσης, οι παίκτες δούλεψαν πάνω στην κατοχή μπάλας και σε συγκεκριμένους τομείς της τακτικής, ενώ ξεχωριστή ημέρα ήταν για τον Σάκη Πρίττα που είχε τα γενέθλιά του και δέχθηκε τις ευχές συμπαικτών και προσωπικού της ΠΑΕ, για τη συμπλήρωση των 34 ετών του (γεν. 09/01/1979).
Όσον αφορά τα νέα από τον επόμενο αντίπαλο της Skoda Ξάνθη, στην Α.Ε.Κ. – σύμφωνα με τα ρεπορτάζ της «Ένωσης» – ο Έβαλντ Λίνεν προσανατολίζεται στο να χρησιμοποιήσει σύστημα 4-4-2 με τους Κωνσταντόπουλο κάτω από τα δοκάρια, τους Βλάχο (δεξιά) – Τσουμάγκα (αριστερά) και Μπουγαΐδη – Φέτση στην άμυνα, τους Μητρόπουλο – Ρίκα – Κορδέρο – Γκερέιρο στη μεσαία γραμμή σε σχήμα «ρόμβου» και τους Πετρόπουλο – Φούντα στην επίθεση.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Ποδόσφαιρο
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ήττες για τις δύο ομάδες της Ξάνθης στη Γ’ Εθνική

Συντριβή γνώρισε ο Άρης Πετεινού στην Κομοτηνή με 6-0 – Εξασφάλισε την παραμονή ο Ορέστης …