Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ποδόσφαιρο Επίτιμη προσκεκλημένη η Ομάδα Νέων της Skoda Ξάνθη στη Γερμανία

Επίτιμη προσκεκλημένη η Ομάδα Νέων της Skoda Ξάνθη στη Γερμανία

0
anamnistik_omada_neoni-empros

Στο τουρνουά του Λάουπχαϊμ το οποίο έχει κατακτήσει τρεις ¨σερί¨ χρονιές

Επετειακό χαρακτήρα για τη συμπλήρωση 50 ετών θα έχει η φετινή διοργάνωση που θα γίνει τον Ιούλιο          

Επίτιμη προσκεκλημένη θα είναι η Ομάδα Νέων της Skoda Ξάνθη στο φετινό ποδοσφαιρικό τουρνουά του Λάουπχαϊμ.
Το τουρνουά θα διεξαχθεί τον ερχόμενο Ιούλιο στη γερμανική πόλη και αναμένεται να συμμετέχει όλη η «αφρόκρεμα» των ομάδων Κ-19 (Under 19) απ’ όλη την Ευρώπη και όχι μόνο.
Φέτος το τουρνουά του Λάουπχαϊμ συμπληρώνει 50 χρόνια ζωής και οι διοργανωτές του θέλουν να δώσουν έναν πανηγυρικό τόνο στις εκδηλώσεις που θα συνδυαστούν με αυτό το γεγονός. Η διοργάνωση που είναι μία από τις πιο γνωστές σε επίπεδο ακαδημιών ανά την Ευρώπη αναμένεται να προσελκύσει και φέτος χιλιάδες θεατές αλλά και… σκάουτερς και μάνατζερς διαφόρων ομάδων.  
Το φετινό θα είναι «τουρνουά πρωταθλητών»  
Σύμφωνα με δηλώσεις του υπεύθυνου της διοργάνωσης Χέρμαν Σχικ στην ιστοσελίδα «schwabische.de» το διήμερο 27-28 Ιουλίου, το Λάουπχαϊμ θα ζήσει μεγάλες στιγμές. «Για την 50η επέτειο θέλουμε να κάνουμε ένα τουρνουά πρωταθλητών. Ως εκ τούτου έχουμε ήδη στείλει προσκλήσεις σε όλα τα σωματεία που έχουν κερδίσει το τουρνουά από τρεις φορές».
Να σημειώσουμε ότι ανάμεσα στις ομάδες που έχουν φτάσει στο επίτευγμα των τριών κατακτήσεων βρίσκεται η Ομάδα Νέων της Skoda Ξάνθη που σημείωσε τρεις ¨σερί¨ κατακτήσεις το 2008, 2009, και 2010.
«Από τις ομάδες που προσκλήθηκαν οι απαντήσεις ήταν καταφατικές σε μεγάλο βαθμό», δήλωσε ο Σχικ για να προσθέσει: «Η Άστον Βίλα και η Νόριτς από την Αγγλία, η Skoda Ξάνθη από την Ελλάδα και η Στουτγάρδη από τη Γερμανία βρίσκονται ανάμεσα σε αυτές που είπαν το «ναι» στην πρόταση συμμετοχής, όπως και η Φορτούνα Ντίσελντορφ που θα υπερασπιστεί τον περσινό τίτλο της. Επίσης είχαν προσκληθεί και οι Λεβερκούζεν και Μπάγερν Μονάχου όμως δεν μπορούσαν να πάρουν μέρος επειδή είχαν δηλώσει συμμετοχή σε άλλα τουρνουά. Έτσι με τη συμμετοχή της διοργανώτριας Ολύμπια Λάουπχαϊμ και τις Ομάδες Νέων των Άστον Βίλα, Νόριτς, Ξάνθη, Στουτγάρδη, Φορτούνα Ντίσελντορφ θα σχηματιστούν οι δύο όμιλοι των «κορυφαίων», ενώ παράλληλα θα συμμετέχουν κι άλλες ομάδες σε άλλους ομίλους».
Κάνοντας μία αναδρομή στις κατακτήσεις και τις ομάδες που πρόσθεσαν το τρόπαιο στη συλλογή τους, η Νόριτς ήταν η 1η ομάδα με τρεις κατακτήσεις στη σειρά το διάστημα 1978-1980, ακολούθησε η Μπάγερ Λεβερκούζεν (1985-1986-1990), ενώ η Στουτγάρδη έχει έξι κατακτήσεις (1988, 1994, 1995, 1996, 1997, 1999). Επόμενο ¨σερί¨ τριών κατακτήσεων σημειώθηκε από την Άστον Βίλα (2000, 2002, 2003) και τελευταία – χρονικά – ομάδα που το κατάφερε ήταν η Skoda Ξάνθη (2008, 2009, 2010).  
Επετειακό χαρακτήρα θα έχει φέτος η διοργάνωση  
Πέρα από το αγωνιστικό μέρος θα υπάρξουν κι άλλες εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο των 50 χρόνων του τουρνουά. Η έναρξη έχει οριστεί για τις 11 Ιουλίου με έκθεση που θα υπάρχει έως τις 27 Ιουλίου (λήξη τουρνουά), ενώ την Παρασκευή 26 Ιουλίου στο Πολιτιστικό Κέντρο του Λάουπχαϊμ θα υπάρξει δείπνο για τους προσκεκλημένους.
Εκτός από τους εκπροσώπους όλων των συλλόγων οι διοργανωτές φέτος ελπίζουν να προσελκύσουν κάποια διάσημα ονόματα όπως τον πρώην διαιτητή της FIFA Χάιντζ Άλτινγκερ και ποδοσφαιριστές που έχουν αναδειχθεί μέσα από το τουρνουά.
Στο συγκεκριμένο τουρνουά έχουν αγωνιστεί με μεγάλη επιτυχία με την ξανθιώτικη Ομάδα Νέων την τριετία 2008-2010 (υπό την καθοδήγηση των προπονητών Θ. Σαββίδη, Κ. Μπεδρελή) μεταξύ άλλων οι Γιούρι Λοντίγκιν, Πέτρος Μάνταλος, Δημήτρης Γούτας, Δήμος Μπαξεβανίδης, Μανώλης Μπέρτος, Δημήτρης Κομεσίδης, Μιχάλης Ζαρόπουλος, Γιώργος Λαζαρίδης, κ.α., αλλά και οι Αμβρόσιος Παπαδόπουλος, Θανάσης Ντίνας, Αντώνης Χαριτίδης, Παύλος Ευθυμιάδης, Δημήτρης Γαλάνης και άλλοι που έχουν αποχωρήσει από το ξανθιώτικο συγκρότημα.
Τέλος να σημειώσουμε ότι το βαρύτιμο τρόπαιο του πρωταθλητή συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο ύψους 20.000 Ευρώ!
* Το πρόγραμμα της 16ης αγωνιστικής της Super League, τα τελευταία νέα από την προετοιμασία της Skoda Ξάνθη και πληροφορίες για την επικείμενη μεταγραφή του Σερζ Ντιέ στην ξανθιώτικη ομάδα στη σελ. 18.                  

Η τωρινή Ομάδα Νέων της Skoda Ξάνθη  


Τερματοφύλακες
Αναστασιάδης Στέλιος
Γιδόπουλος Νικόλαος
Ζλατίνης Γιώργος
Αμυντικοί
Αποστολάκης Γιώργος
Κάλφας Γιώργος
Κολλαράς Αριστείδης
Κούτρας Νίκος
Κριεζής Γιώργος
Λάσπατζης Στέλιος
Παρασκευάς Ιωάννης
Φραγκούλης Αναστάσιος
Μέσοι
Γούλας Γιώργος
Ελληνίδης Βάιος
Καρυπιάδης Σάββας
Κούτρας Αλέξανδρος
Πασχαλάκης Χρήστος
Στεπανιάν Βασίλης
Χελιδώνης Αντώνης
Ψύρρας Δημήτρης
Επιθετικοί
Βαλαβανόπουλος Νίκος
Μπαρέττας Αργύρης
Ορφανίδης Λάζαρος
Ορφανίδης Πέτρος
Παπαδημητρίου Ιάσωνας
Προπονητής: Νίκος Κεχαγιάς
Προπονητής τερματοφυλάκων: Μανώλης Μουστάκης
* Μέχρι την έναρξη του τουρνουά τον ερχόμενο Ιούλιο πιθανόν να υπάρξουν ορισμένες αλλαγές αλλά και να προστεθούν παίκτες από μικρότερα ηλικιακά τμήματα.      

Δημήτρης Καλτέκης
dkaltekis@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Ποδόσφαιρο
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ήττες για τις δύο ομάδες της Ξάνθης στη Γ’ Εθνική

Συντριβή γνώρισε ο Άρης Πετεινού στην Κομοτηνή με 6-0 – Εξασφάλισε την παραμονή ο Ορέστης …