Σχόλια 04-01-2013

0

Πώς θα κόβονται φέτος οι βασιλόπιτες: Του Αι Βασίλη, του Χριστού, του φτωχού, του φτωχού, του φτωχού…

Βουλγάρικα – τούρκικα κέρματα  


Προσοχή μεγάλη και ιδιαίτερη χρειάζεται για να μην μας δίνουν σαν ρέστα αντί για κέρματα του 1 και 2 ευρώ, κέρματα Τουρκίας και Βουλγαρίας! Τα οποία είναι στις ίδιες διαστάσεις, έχουν αρκετή ομοιότητα κι αν τα δει κανείς επιπόλαια, ξεγελιέται εύκολα.
Κάποιοι πέφτουν θύματα λάθους, υπάρχουν όμως και άλλοι που το κάνουν σκόπιμα, διότι τόσο τα βουλγάρικα νομίσματα όσο και τα τούρκικα, είναι πολύ χαμηλότερης ονομαστικής αξίας. Γι’ αυτό τους συμφέρει να πλασάρουν αντί για ευρώ λέβα ή λίρες Τουρκίας.
Μάλιστα, λόγω της εύκολης επικοινωνίας μεταξύ των χωρών, το πλασάρισμα τέτοιων νομισμάτων γίνεται ακόμη πιο εύκολο.
Γι’ αυτό προσοχή στα ρέστα που σας δίνουν. Κυρίως στα κέρματα.
«Ε»      

Απατεώνες!  


Μέχρι στιγμής σαράντα πέντε χιλιάδες συνταξιούχοι εμφανίζονται να μην έχουν απογραφεί στον ΟΑΕΕ! Νούμερο πολύ υψηλό, εάν αναλογιστεί κανείς ότι οι συνταξιούχοι του Ταμείου αυτού φθάνουν τους 350.000. Κι επειδή η διαφορά με τους μη απογεγραμμένους είναι μεγάλη, δόθηκε παράταση μέχρι την Παρασκευή. Μετά, θα χάσουν τη σύνταξή τους όσοι δεν απογράφηκαν.
Τι σημαίνουν όλα τα παραπάνω; Ότι οι παράνομες συντάξεις ήταν καθεστώς στη χώρα μας. Σε όλα τα ασφαλιστικά Ταμεία, μηδενός εξαιρουμένου! Είναι απατεώνες όλοι αυτοί που έπαιρναν τις παράνομες συντάξεις; Βεβαίως ναι. Όμως έχουν μια δικαιολογία. Βρήκαν ένα διεφθαρμένο κράτος, μια αναξιόπιστη δημόσια διοίκηση και το έκαναν. Χρόνια τώρα.
Μάλιστα, σύμφωνα με εκτιμήσεις ειδικών, οι συντάξεις μαϊμού την τελευταία δεκαετία φθάνουν τα πέντε (5) δις ευρώ!!
Δηλαδή φθάσαμε να χρωστάμε, να παίρνουμε δανεικά γιατί ως κράτος, ως Πολιτεία δεν μπορούσαμε να κάνουμε μια στοιχειώδη διαχείριση, να μην υποκύπτουν οι πολιτικοί στις πιέσεις και την παρανομία.
Έτσι, οι παράνομες συντάξεις όλων των Ταμείων, υποχρέωσαν να ψαλιδιστούν οι νόμιμες!
-Τέτοια ξεφτίλα…
«Ε»    

Στη Μόσχα αδέρφια, στη Μόσχα…  


Τη Ρωσική υπηκοότητα πήρε ο γνωστός Γάλλος ηθοποιός Ζεράρ Ντεπαρντιέ, για ν’ αποφύγει τη φορολόγηση του 75% που έχει επιβληθεί στους πολύ πλούσιους της χώρας του.
Ποιος θα το’ λεγε πριν μερικά χρόνια ότι οι πλούσιοι της Ευρώπης θα κατέφευγαν στη Ρωσία κυνηγημένοι από το σοσιαλισμό; Σύντροφοι, μήπως είναι καιρός να ενημερωθεί και η Αλέκα για τις εξελίξεις;  

Ελληνοτουρκική λύση  


Το 2013, μάλιστα στις αρχές αυτού του έτους, όλα δείχνουν ότι θα λυθεί το θέμα της καπνοβιομηχανίας ΣΕΚΑΠ.
Η λύση θα είναι ελληνοτουρκική και όπως λέγεται, σύντομα θα γίνει και η επίσημη ανακοίνωση για τους δύο εταίρους που θ’ αποκτήσουν την εταιρεία. Πρόκειται, όπως είναι ήδη γνωστό, για την τουρκική SEBA και την ελληνική ΕΛΓΕΚΑ.
Με την σύμπραξη αυτή που είναι ιδιαίτερα ισχυρή, η ΣΕΚΑΠ θα συνεχίσει να λειτουργεί μεν αλλά με ιδιωτικά κριτήρια, μπαίνοντας δυναμικά στις αγορές της Ασίας.
Έτσι, μετά από μια μεγάλη περίοδο αμφιταλαντεύσεων και πισωγυρισμάτων, η υπόθεση της ΣΕΚΑΠ θα κλείσει με θετικό τρόπο.
«Ε»    

Τσιγγάνοι διακινητές  


Δεν είναι μυστικό και το γνωρίζουν όλοι: ότι τη διακίνηση ναρκωτικών προς τους χρήστες, σε μεγάλο ποσοστό, το υλοποιούν Τσιγγάνοι.
Αυτοί κατέχουν τα πρωτεία με μεγάλη διαφορά στον τομέα του χασίς (κάνναβη). Κι αυτή η διακίνηση δεν γίνεται μόνον από Δροσερίτες, αλλά και από Τσιγγάνους άλλων περιοχών της χώρας.
Ως «βαποράκια» χρησιμοποιούνται αγόρια και κορίτσια, άντρες και γυναίκες, χωρίς καμία αναστολή. Για τους περισσότερους, εάν όχι όλους, η διακίνηση ναρκωτικών είναι οικονομικό έσοδο που τους επιτρέπει να ζουν χωρίς να δουλεύουν.
Μάλιστα η προσφορά νέων μελών είναι μεγαλύτερη από τη ζήτηση κι έτσι το κύκλωμα συνεχίζει το έργο του χωρίς να επηρεάζεται από τις κατά καιρούς συλλήψεις.
«Ε»  

Οι Τούρκοι τουρίστες  


Καβάλα, Θάσος, Θεσσαλονίκη, Αλεξανδρούπολη, κυρίως, είναι οι βασικοί προορισμοί για τους Τούρκους τουρίστες και λιγότερο οι νομοί Ξάνθης και Ροδόπης.
Το γιατί αυτή η προτίμηση, άγνωστο. Ίσως γιατί έγιναν διαφημιστικές ενημερώσεις από τις πόλεις αυτές που δεν έκαναν Ξάνθη και Κομοτηνή.
Πάντως, όπως έχουμε ξαναπεί, η γειτονική τουριστική αγορά θα πρέπει ν’ αξιοποιηθεί από τους Ξανθιώτες, διότι έναντι άλλων πόλεων διαθέτουμε συγκριτικά πλεονεκτήματα.
Χρειάζεται όμως φαντασία και δουλειά οργανωμένη και μεθοδική. Και σ’ έναν βαθμό αυτό μπορούν να κάνουν συντονισμένα το ΕΒΕ, η Ομοσπονδία και ο Εμπορικός Σύλλογος.
«Ε»

Κοντός ψαλμός Αλληλούια…


Αίσθηση έκανε χθεσινό ρεπορτάζ του «Ε» με τις τελευταίες πληροφορίες για τους αντιδημάρχους που φεύγουν, που μένουν και τους νέους που έρχονται….Κάποιοι μάλιστα άρχισαν το μέτρημα για το πόσοι τελικά θα είναι οι άμισθοι και πόσοι με μισθό. Για να ξεκαθαριστούν λοιπόν πλήρως τα πράγματα αυτοί που φεύγουν είναι οι: Ταρενίδης, Μούρκας, Τσεγγελίδης, αυτοί που μένουν είναι οι: Μπένης, Παπαδόπουλος και αυτοί που έρχονται είναι οι Θεοδωρίδης, Σπυριδόπουλος. Άγνωστες οι βουλές του δημάρχου για τον κ. Κυριακίδη μετά την συγχώνευση των δυο υπηρεσιών δηλαδή της υπηρεσίας Καθαριότητας και της υπηρεσίας Πρασίνου σε μια, την Διεύθυνση Περιβάλλοντος όπως ορίζει και το νέο Οργανόγραμμα εσωτερικής διοίκησης. Ενώ επίσης άγνωστο παραμένει αν θα αντικατασταθεί ο κ. Τσεγγελίδης ή η αρμοδιότητά του θα εκχωρηθεί από το δήμαρχο σε κάποιον άλλο αντιδήμαρχο (π.χ. στον Μπένη για παράδειγμα). Όμως κοντός ψαλμός Αλληλούια θα τα μάθουμε όλα μετά τη σύσκεψη του δημάρχου με τους δικούς του!
Μ.Ξ.

Και η πίτα ολόκληρη και ο σκύλος χορτάτος δεν γίνεται…


Είπαμε να μην εξοργιστούμε μέρες που είναι όμως κάποιοι δεν σ’ αφήνουν ν’ αγιάσεις. Βγήκαν και μετράνε τους ρύπους οι επιστήμονες και οι πανταχού ειδήμονες και κινδυνολογούν ότι ρυπαίνεται η ατμόσφαιρα από την καύση των ξύλων…Δηλαδή τι θα πρέπει να κάνει ο κοσμάκης; Να τουρτουρίζει όλο το χειμώνα για να είναι καθαρή η ατμόσφαιρα; Αν θέλουν την ατμόσφαιρα καθαρή ας μειώσουν τον φόρο στο πετρέλαιο και για να ξαναγυρίσει ο κόσμος στα καλοριφέρ…Από ανάγκη γύρισαν στις σόμπες και στα τζάκια…
Και η πίτα ολόκληρη και ο σκύλος χορτάτος δεν γίνεται…
Μ.Ξ.      

Θα απαντήσει ο μουφτής στις καταδίκες;  


Έντονα ενοχλημένος αλλά και προβληματισμένος φαίνεται να είναι ο μουφτής της Ξάνθης από τον τρόπο που διαχειρίζεται η ελληνική Δικαιοσύνη τα ζητήματα που υποπίπτουν στη δικαιοδοσία του ιεροδίκη, με αφορμή τις καταδίκες που έχει υποστεί το τελευταίο διάστημα με κύριες κατηγορίες την παράβαση καθήκοντος και την ψευδή βεβαίωση.
Σύμφωνα με πληροφορίες η μουφτεία συσκέπτεται να αντιδράσει ενεργά και με κάποιο τρόπο να ζητήσει από την Ελληνική Πολιτεία να δείξει την πρόθεσή της όσον αφορά στην προστασία και διατήρηση του θεσμού. Αν πράγματι το πράξει θα είναι ενδιαφέρον να δούμε τις τάσεις που θα διαμορφωθούν και ίσως έτσι να πυροδοτηθούν και οι εξελίξεις, ώστε επιτέλους να ασχοληθεί το κράτος σοβαρά με το ζήτημα.
Ε.Δ.  

Αντευχόμαστε σε όλες τις ηλεκτρονικές και παραδοσιακές ευχές  


Για άλλη μια χρονιά το «Ε» ευχαριστεί όλους όσους απέστειλαν τις ευχές τους για τις γιορτές και τη νέα χρονιά και αντεύχεται για ένα δημιουργικό 2013 με υγεία, δύναμη και αλλαγές που θα φέρουν ένα καλύτερο μέλλον για όσους ζουν, υπομένουν και επιμένουν σε αυτή τη χώρα. Οι περισσότεροι επέλεξαν, όπως η εποχή επιτάσσει, τις ηλεκτρονικές ευχές, ωστόσο κάποιοι προτίμησαν για ακόμη μια φορά τις παραδοσιακές ευχετήριες κάρτες, χειροποίητες ή και χειρόγραφες, μια κίνηση που εισπράττουμε με ιδιαίτερη ευχαρίστηση, αφού η ευχετήρια κάρτα συνεχίζει να αποτελεί έναν πιο προσωπικό τρόπο για την αποστολή των ευχών.
Εμείς τους ευχαριστούμε όλους και ανταποδίδουμε!
Ε.Δ.  

Μετεωρολογικός σταθμός  


Το δραστήριο τμήμα Μηχανικών περιβάλλοντος που έχει διακριθεί για το ερευνητικό του έργο προετοιμάζει άλλη μία πρωτοβουλία που θα φέρει εξαιρετικά σημαντικά αποτελέσματα για το νομό. Πρόκειται για το μετεωρολογικό σταθμό που θα εγκατασταθεί στην Φωνή της Αμερικής και το οποίο αναμένεται να λειτουργήσει μέσα στο 2013. Περισσότερα προσεχώς.
Ε.Δ.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Παρασκευή 26 Απριλίου 2024

Απόφαση- σταθμός Όταν οι θεσμοί της Πολιτείας λειτουργούν σωστά, τότε η Δημοκρατία υπάρχει…