Αρχική ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ Αστυνομικά Νέα Οργή λαού στα Κομνηνά

Οργή λαού στα Κομνηνά

0
komnina-empros

Κάτοικοι επεχείρησαν να λυντσάρουν τη Γεωργιανή μητέρα ενός εκ των 3 δραστών και τον φίλο της  

Τους έδιωξαν από το χωριό γιατί τους θεωρούν συμμέτοχους στο σχέδιο της ληστείας των δύο άτυχων αδελφών που βρήκαν τραγικό θάνατο
 
Δεν ικανοποιήθηκε το περί δίκαιου αίσθημα των κατοίκων των Κομνηνών και της ευρύτερης περιοχής της Σταυρούπολης με τη σύλληψη των τριών Γεωργιανών δραστών που με κίνητρο τη ληστεία δολοφόνησαν εν ψυχρώ τις δυο ηλικιωμένες αδελφές Ευτέρπη και Τατιάνα Κορκοτίδου κατοίκους Κομνηνών, ξημερώματα της Πέμπτης 10 Ιανουαρίου.  
Ήθελαν να τους λυντσάρουν…
Στην τοπική κοινωνία επικρατεί η άποψη ότι η μητέρα του ενός από τους τρεις δράστες που κατοικεί στη Σταυρούπολη παρέχοντας υπηρεσίες βοήθειας σε ηλικιωμένους καθώς και ο φίλος της Α.Χ. συνταξιούχος που κατοικεί στα Κομνηνά είχαν συμμετοχή στο σχεδιασμό της ληστείας παρέχοντας πληροφορίες στο γιο της Γεωργιανής για την οικονομική κατάσταση των δύο αδελφών και ότι υποβοήθησαν το σχέδιο που πήρε αυτές τις τραγικές διαστάσεις. Για το λόγο αυτό και 50 -60 περίπου κάτοικοι την Παρασκευή μετά την κηδεία των άτυχων αδελφών κινήθηκαν απειλητικά στο σπίτι του Α.Χ. συντρόφου της Γεωργιανής μητέρας του δράστη και απειλούσαν να τον λυντσάρουν. Συγκεκριμένα χτυπούσαν τα παντζούρια του σπιτιού του, τον έβριζαν και απαιτούσαν να φύγει από το χωριό. Ειδοποιήθηκε η αστυνομία η οποία και κατάφερε να αποφορτίσει την κατάσταση ενώ πήρε τον Α.Χ. στον αστυνομικό σταθμό Σταυρούπολης.  
Τους εξανάγκασαν να εγκαταλείψουν το χωριό
Το ίδιο σκηνικό με εξαγριωμένους κατοίκους επαναλήφθηκε και στο σπίτι της Γεωργιανής στη Σταυρούπολη αλλά και εκ νέου στο σπίτι του Α.Χ. την Κυριακή. Μπρος στην οργή του κόσμου που τους θεωρεί ανεπιθύμητους στο χωριό ο Α.Χ. και η 50χρονη Γεωργιανή φίλη του μητέρα του ενός εκ των τριών δραστών εγκατέλειψαν την περιοχή και σύμφωνα με μια πληροφορία κατευθύνθηκαν σε χωριό των Σερρών απ’ όπου και η καταγωγή του Α.Χ.  
Τους βοήθησαν να διαφύγουν;
Αυτές οι αντιδράσεις του κόσμου των Κομνηνών σχετίζονται και με την φήμη που κυκλοφορεί ότι ο Α.Χ. γνώριζε για το διπλό φονικό και ήταν αυτός που τους βοήθησε να διαφύγουν στην Θεσσαλονίκη εκείνο το βράδυ. Επίσης θεωρούν ότι και η μητέρα βοήθησε παρά το γεγονός ότι η αστυνομία δεν έχει στοιχειοθετήσει συμμετοχή τόσο της μητέρας όσο και του φίλου της Α.Χ. Σύμφωνα με νεώτερες πληροφορίες η ομολογία των 3 δραστών οδήγησε σε εξάρθρωση της συμμορίας που ήταν μέλη της και πραγματοποιήθηκαν 7 ακόμη συλλήψεις στη Θεσσαλονίκη. Να σημειώσουμε τέλος ότι ο Γεωργιανός που είχε σχέση με τα Κομνηνά διέμενε αρκετές φορές στο χωριό παρότι δεν κυκλοφορούσε πολύ επειδή δεν είχε άδεια παραμονής. Ομοίως και η μητέρα του που όμως παντρεύτηκε έναν άλλο ηλικιωμένο κάτοικο του χωριού τον οποίο όμως εγκατέλειψε μετά από λίγο αφού πήρε την ελληνική υπηκοότητα.  
Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αστυνομικά Νέα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Χειροπέδες σε δύο διακινητές επί της επαρχιακής οδού Ροδόπης

Οι άντρες επέβαιναν σε ΙΧ , το οποίο έφερε πινακίδες κυκλοφορίας άλλου οχήματος, ενώ ο οδη…