Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Πολιτική Επικαιρότητα Στο ‘μικροσκόπιο’ του ΣΔΟΕ ο Μ. Τσέπελης με άλλους 105 αυτοδιοικητικούς

Στο ‘μικροσκόπιο’ του ΣΔΟΕ ο Μ. Τσέπελης με άλλους 105 αυτοδιοικητικούς

0
Tsepelis_5_-empros

Ύποπτη η διαρροή με ατεκμηρίωτες καταγγελίες, αναφέρει γραπτή δήλωση του ιδίου

«Υποδηλώνει ότι αποβλέπει στην ανέξοδη και αβασάνιστη κατασυκοφάντηση μου προς εξυπηρέτηση συμφερόντων άλλων προσώπων»      

Ο Μανόλης Τσέπελης έχει τεθεί στο «μικροσκόπιο» του ΣΔΟΕ, σύμφωνα με δημοσίευμα του Έθνους, που δημοσιεύει λίστα 105 αυτοδιοικητικών, δημάρχων, νομαρχών και συμβούλων που ελέγχονται από το ΣΔΟΕ για πιθανές υποθέσεις ατασθαλιών σε Δήμους και πρώην Νομαρχίες. Βάσει του δημοσιεύματος δεν αποδίδονται συγκεκριμένες κατηγορίες στα ελεγχόμενα πρόσωπα ούτε έχουν προκύψει τελικά πορίσματα, αλλά ερευνώνται οι δραστηριότητές τους σχετικά με απευθείας αναθέσεις, κατατμήσεις έργων, υπεξαίρεση, εκμετάλλευση δημοτικής περιουσίας ή παράνομο πλουτισμό.
Άμεση ήταν η απάντηση του Μανόλη Τσέπελη σχετικά με την εμπλοκή του ονόματός του στην εν λόγω λίστα, ο οποίος με γραπτή του δήλωση τονίζει ότι η δημοσιοποίηση δεν συνοδεύεται από συγκεκριμένες καταγγελίες και εκφράζει τις υποψίες του για το σκοπό που εξυπηρετεί η εν λόγω διαρροή, αλλά και τον τρόπο και το χρόνο αυτής της δημοσιοποίησης. Παράλληλα εκφράζει την ενόχλησή του για το γεγονός ότι η κατασυκοφάντησή των προσώπων που προκύπτει από τη δημοσιοποίηση της λίστα του σχετικού ελέγχου, όπως αναφέρει, «ξεκίνησε στην βάση μιας ατεκμηρίωτης και ανεξακρίβωτης καταγγελίας ως αφορμή να σπιλώνονται πολιτικά πρόσωπα επειδή απλά η περίοδος προσφέρεται για ανθρωποθυσίες πολιτικών».  
Επιφυλάσσεται να διερευνήσει και να αντιδράσει αναλόγως ο Μανόλης Τσέπελης. Τι αναφέρει στη γραπτή του δήλωση
«Πληροφορήθηκα το συγκεκριμένο δημοσίευμα, το οποίο μου προξένησε κατάπληξη και προβληματισμό δεδομένου ότι μέχρι σήμερα δεν έχω δεχτεί κάποια όχληση από οιαδήποτε Υπηρεσία Ελέγχου.
Ιδιαίτερα μου προξενεί εντύπωση το γεγονός ότι διέρρευσαν ονόματα αυτοδιοικητικών στον Τύπο, ως δήθεν ελεγχόμενα για παράνομο πλουτισμό και οικονομικές ατασθαλίες χωρίς καμία συγκεκριμένη και εξατομικευμένη κατηγορία αλλά με μόνο στοιχείο, τον έλεγχο συγκεκριμένων περιφερειών και ΟΤΑ, στα πλαίσια – εικάζω- απλών και κακόβουλων καταγγελιών όπως προκύπτει από τα σχετικά δημοσιευθέντα έγγραφα.
Επειδή θεωρώ ότι ο έλεγχος οποιουδήποτε ασχολείται με τα κοινά είναι επιβεβλημένος αλλά απέχει πολύ από το να χαρακτηρίζεται εξ αρχής κάποιος ως υπόδικος πριν ολοκληρωθεί οποιοσδήποτε έλεγχος , θεωρώ αδιανόητο να χρησιμοποιείται ένα αυστηρά υπηρεσιακό διαβιβαστικό έγγραφο μιας ελεγκτικής υπηρεσίας που ξεκίνησε στην βάση μιας ατεκμηρίωτης και ανεξακρίβωτης καταγγελίας ως αφορμή να σπιλώνονται πολιτικά πρόσωπα επειδή απλά η περίοδος προσφέρεται για ανθρωποθυσίες πολιτικών.
Επιφυλάσσομαι να διερευνήσω τους λόγους που επιλέχθηκε η δημοσιοποίηση ενός τέτοιου υπηρεσιακού εγγράφου πριν ακόμη ολοκληρωθεί οποιαδήποτε διαδικασία για να εμπλακεί σκοπίμως το όνομα σε μια καταρχήν γενική έρευνα χωρίς να υπάρχει κανένα στοιχείο που να αποδεικνύει προσωπική μου εμπλοκή.
Το δόγμα ότι κανείς δεν μπορεί να λειτουργεί υπεράνω των νόμων και χωρίς έλεγχο ισχύει και για τους δημοσιογράφους. Στο μέτρο που στο εν λόγω δημοσίευμα όπως παρουσιάζεται, δεν μου αποδίδεται κάποια συγκεκριμένη κατηγορία παρά μόνο η πιθανότητα κάποιος να με έχει καταγγείλει – για τους δικούς του λόγους- στην βάση μιας γενικής άποψης για παράτυπες πρακτικές της Αυτοδιοίκησης, χωρίς στοιχεία και αποδείξεις, θα αξιολογηθεί από εμένα και τον δικηγόρο μου και αναλόγως θα απαντήσω.
Η δική μου παρουσία σε όλη την διαδρομή μου στην Αυτοδιοίκηση είναι ξεκάθαρη και δεν υπάρχει τίποτε να μου αποδοθεί.
Αντίθετα, η συγκεκριμένη δημοσίευση είναι τουλάχιστον αντιδεοντολογική εως ύποπτη και ουσιαστικά υποδηλώνει ότι αποβλέπει στην ανέξοδη και αβασάνιστη κατασυκοφάντηση μου προς εξυπηρέτηση συμφερόντων άλλων προσώπων που εύχομαι να μην προέρχονται από την πολιτική σκηνή της πόλης και του νομού μας».  
Ποιοι άλλοι είναι στη λίστα από την ΑΜΘ
Από την Περιφέρεια ΑΜΘ αναφέρονται στο δημοσίευμα οι εξής: Σταυρόπουλος Στέργιος, πρώην Νομάρχης Ν. Ροδόπης, Αλεξανδρής Γεώργιος πρώην Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, Παπανικολάου Χρήστος, πρώην Δήμαρχος Μαρώνειας και νυν δημοτικός σύμβουλος Σαπών, Αραμπατζής Αθανάσιος πρώην αντιδήμαρχος Μαρωνείας, Κουτσογιάννης Χρήστος πρώην Αντιδήμαρχος Μαρωνείας και νυν δημοτικός σύμβουλος Σαπών, Τσέπελης Εμμανουήλ πρώην Αντιδήμαρχος Ξάνθης, δημοτικός σύμβουλος Δήμου Ξάνθης.  
Ελένη Διαφωνίδου
ediafonidou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Πολιτική Επικαιρότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αν. Τσελεπή: «Με την ψήφο μας σε αυτές τις εκλογές πρέπει να πούμε ένα ηχηρό ΟΧΙ στην τρομακτική άνοδο της ακροδεξιάς»

Η Τοπική Οργάνωση της Νέας Αριστεράς παρουσίασε την υποψήφια ευρωβουλεύτρια, Αννέτα Τσελεπ…