Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση «Παλαιοκομματισμός και μεταμεσονύκτιες τροπολογίες»

«Παλαιοκομματισμός και μεταμεσονύκτιες τροπολογίες»

0
tsolakidis_3-web

Αυστηρό τόνο και επικριτικό ύφος η επιστολή Τσολακίδη προς Καλαφάτη για την μεταφορά της έδρας του Φορέα από το Πόρτο Λάγος

Νεώτερες πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται με ειδική ρύθμιση ν’ αναβαθμίσουν τον ενοποιημένο Φορέα αλλά η έδρα να παραμείνει στο Παρανέστι

Με ιδιαίτερα αυστηρό και επικριτικό ύφος ο δήμαρχος Αβδήρων απευθύνεται προς αν Υπουργό ΠΕΚΑ κ. Σταύρο Καλαφάτη διαμαρτυρόμενος για την τροπολογία σύμφωνα με την οποία μεταφέρεται η έδρα του ενοποιημένου Φορέα «Δέλτα Νέστου – Βίστονίδας – Ορεινής Ροδόπης» από το Πόρτο Λάγος στο Παρανέστι Δράμας. Ο κ. Τσολακίδης του καταλογίζει παλαιοκομματική τακτική αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Προφανώς δεν καταφέρατε να ξεφύγετε από την παλαιοκομματική λογική των μεταμεσονύκτιων τροπολογιών, γιατί τέτοιες αποφάσεις δεν αντέχουν το φως της μέρας, γι’ αυτό δεν το εισηγηθήκατε από την αρχή ούτε εσείς ούτε οι υπηρεσίες σας».  
Θ’ αναβαθμίσουν τον Φορέα αλλά η έδρα στο Παρανέστι
Να σημειώσουμε ότι η επιστολή κοινοποιήθηκε και στον υπουργό και υφυπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Μανιτάκη και Βολουδάκη αντίστοιχα καθώς επίσης και στους 3 βουλευτές του νομού. Εστάλη δε πριν τη συνάντηση που είχαν οι βουλευτές Κοντός – Σαλτούρος με τον κ. Καλαφάτη . Υπενθυμίζουμε ότι ο κ. Κοντός αναφερόμενος στο θέμα της συνάντησης με τον κ. Καλαφάτη στην εκδήλωση κοπής πίτας στο Επιμελητήριο είπε ότι έχει τη δέσμευσή του ότι θα δοθεί λύση υπέρ της Ξάνθης . Απέφυγε όμως να διευκρινίσει ποια θα είναι αυτή. Νεώτερες πληροφορίες κάνουν λόγο ότι πρόκειται να γίνει ειδική ρύθμιση όπου θ’ αναβαθμίζεται ο Φορέας «Δέλτα Νέστου – Βίστονίδας – Ορεινής Ροδόπης» αλλά αναφορικά με την έδρα μάλλον το θέμα έχει «κλειδώσει» στο Παρανέστι της Δράμας! Να σημειώσουμε ότι το θέμα σήκωσε θύελλα αντιδράσεων καθώς η μεταφορά της έδρας του Φορέα από το Πόρτο Λάγος έχει ενταχθεί μέσα στο πλαίσιο της γενικότερης αποψίλωσης της περιοχής μας από δομές, φορείς και υπηρεσίες. Επίσης ιδιαιτέρως επικρίθηκε η στάση του βουλευτής Δράμας κ. Κυριαζίδη και οι μεθοδεύσεις του, ο οποίος επιχαίρονταν τα επινίκια με τη φράση «κατόπιν δικών του προσπαθειών» και αυτή η σύγκρουση μεταξύ των νομών της ίδιας περιφέρειας είναι εις βάρος της ομογενοποίησης της περιφερειακής συνείδησης.  
Τάδε έφη Τσολακίδης στον Καλαφάτη για τον Φορέα και την τροπολογία του
«Θέμα: Μετακίνηση έδρας ενοποιημένου φορέα «Δέλτα Νέστου – Βιστονίδας – Ορεινής Ροδόπης»  
Κύριε Υπουργέ,
Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε ότι πέρα από κάθε λογική και ενώ όλα τα στοιχεία ήταν υπέρ του να μείνει έδρα του ενοποιημένου Φορέα «Δέλτα Νέστου – Βίστονίδας – Ορεινής Ροδόπης» το Πόρτο Λάγος, με τροπολογία μεταφέρατε την έδρα στο Παρανέστι του Ν. Δράμας, Πραγματικά είναι απορίας άξιο πως αποδεχτήκατε μια τέτοια πρόταση.
Κατ’ αρχάς, η γεωγραφική Θέση του Πόρτο Λάγος είναι περίπου στο κέντρο των τεσσάρων νομών με εύκολη πρόσβαση. Με αυτήν τη μεταφορά της έδρας θα ταλαιπωρείτε τους επενδυτές., τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και όποιον πραγματικά θέλει να έχει επικοινωνία με τον Φορέα. Για ποίο λόγο; Προφανώς δεν καταφέρατε να ξεφύγετε από την παλαιοκομματική λογική των μεταμεσονύκτιων τροπολογιών, γιατί τέτοιες αποφάσεις δεν αντέχουν το φως της μέρας, γι’ αυτό δεν το εισηγηθήκατε από την αρχή ούτε εσείς ούτε οι υπηρεσίες σας.
Είναι απορίας άξιο πως ενώ η χώρα βρίσκεται στα τάρταρα λειτουργώντας τόσα χρόνια με τέτοιες πρακτικές σε κάθε χωριό και κλειστό γυμναστήριο και σε κάθε κεφαλοχώρι κέντρο υγείας- διαπιστώνουμε ότι αυτό αντί να εκλείπει, συνεχίζεται.
Στο τέλος, μετά από χρόνια, αν βρεθείτε στην περιοχή μας και αφού έχετε αφυπηρετήσει της πολιτικής, εύχομαι να μην διαπιστώσετε ότι βάλατε ταφόπλακα και στους δύο φορείς,
Θα μπορούσα να σας αναφέρω πάρα πολλά επιχειρήματα γιατί πρέπει να είναι το Πόρτο Λάγος η έδρα του ενοποιημένου φορέα αλλά δεν θα το κάνω γιατί έχουν υπάρξει πάμπολλες ενημερώσεις από όλους τους εμπλεκόμενους (Αντιπεριφερειάρχη, Πρόεδρο φορέα και άλλους). Ίσως μέχρι να οριστικοποιηθεί η λειτουργία του ενοποιημένου φορέα και με μία επίσκεψή σας κατανοήσετε το λάθος σας.
Συγχωρήστε με για τον τόνο. Πιστεύω ότι μόνο μιλώντας στη γλώσσα της αλήθειας κάτι μπορεί να διορθωθεί σ’ αυτή τη δύσμοιρη χώρα μας και στην ευαίσθητη περιοχή της Θράκης.
Με εκτιμηση
Ο Δήμαρχος Αβδήρων
Βασίλειος Α. Τσολακίδης».    
Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εγκρίνεται το σχέδιο αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών από τον Δήμο Τοπείρου

Συνεδρίασε το Τ.Ε.Σ.Ο.Π.Π στο Δήμο Τοπείρου την Τετάρτη Η τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού…