Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Εργασία Εργασιακό 23-01-2013

Εργασιακό 23-01-2013

0

Θέμα 1ο
Μία θέση Ειδικού Συνεργάτη στο δήμο Αβδήρων
Έναν ή μια ειδικό συνεργάτη σε θέματα αρχαιολογίας, πολιτισμού και πολιτιστικών θεμάτων, προτίθεται να προσλάβει ο δήμος Αβδήρων
Προσόντα
· Να είναι κάτοχοι πτυχίου κλασικής φιλολογίας ΑΕΙ της ημεδαπής ή
ισότιμου πτυχίου ή διπλώματος της αλλοδαπής.
· Να διαθέτουν πτυχίο γνώσης ξένης γλώσσας (αγγλικής)
· Να έχουν άριστη γνώση χρήσης ηλεκτρονικού υπολογιστή
· Να είναι κάτοχοι διπλώματος οδήγησης  
Οι αιτήσεις και θα κατατίθενται εντός δέκα (10) ημερών από τη δημοσίευση της προκήρυξης στα Γραφεία του Δήμου (αρμόδια υπάλληλος κα. Ε.
Καραναστασιάδου τηλ. 2541352517) κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.            
Θέμα 2ο
70 προσλήψεις σε νοσοκομεία της 4ης Υ.ΠΕ  
777 προσλήψεις επικουρικών εκτός ΑΣΕΠ    
Εκτός διαδικασιών ΑΣΕΠ θα διενεργηθούν τελικά οι 777 προσλήψεις επικουρικού προσωπικού σια νοσοκομεία όλης της χώρας, παρότι ο υπουργός Υγείας είχε ανακοινώσει τον περασμένο Σεπτέμβριο πως οι σχετικοί διαγωνισμοί θα πραγματοποιηθούν μέσω ms Ανεξάρτητης Aρχής.
Η αιφνίδια αλλαγή στη διαδικασία πρόσληψη έγινε στο “παρά πέντε” της έναρξης υποβολής των αιτήσεων, χωρίς ωστόσο να έχει προηγηθεί η έκδοση των σχετικών προκηρύξεων από τις αρμόδιες υγειονομικές περιφέρειες. Η εξέλιξη αυτή, σε συνδυασμό με την εξαίρεση του ΑΣΕΠ από όλα τα στάδια της επιλογή των υποψηφίων, γεννά ερωτηματικά ως προς το αδιάβλητο της διαδικασίας των προσλήψεων.
Η κατανομή του νέου επικουρικού προσωπικού στα νοσοκομεία με συμβάσεις οκτάμηνης διάρκειας (ιδιωτικού δικαίου) αφορά 220 θέσεις νοσηλευτικού προσωπικού, 110 θέσεις προσωπικού της ΜΕΘ, 220 θέσεις παραϊατρικού προσωπικού και 227 θέσεις βοηθητικού προσωπικού.
Από το σύνολο των θέσεων, τη μερίδα του λέοντος θα λάβει η 1η Υγειονομική Περιφέρεια (ΥΠΕ), στην Αττική, με 200 θέσεις, ενώ από 150 θέσεις θα μοιραστούν η 6η ΥΠΕ και η 2η ΥΠΕ (βλ. πίνακα).
Οι υποψήφιοι που δεν είναι εγγεγραμμένοι στις λίστες επικουρικού προσωπικού θα πρέπει να υποβάλουν τις αιτήσεις τους άμεσα, καθώς η σχετική διαδικασία έχει ξεκινήσει από χθες. Οι ειδικότητες που απαρτίζουν τους σχετικούς πίνακες είναι οι εξής:
•           ΠΕ και ΤΕ Νοσηλευτών
•           ΔΕ Αδελφών Νοσοκόμων
•           ΥΕ Τραυματιοφορέων
•           ΤΕ Ιατρικών Εργαστηρίων
•           ΤΕ Ραδιολογία Ακτινολογία
•           ΔΕ Βοηθών Ιατρικών και Βιολογικών Εργαστηρίων
•           ΔΕ Χειριστών Εμφανιστών
•           ΔΕ Πληρώματος Ασθενοφόρου
•           ΤΕ Φυσιοθεραπείας
•           ΠΕ ή ΤΕ Λογοθεραπείας
•           ΠΕ ή ΤΕ Εργοθεραπείας
•           ΠΕ Ειδικών Παιδαγωγών
•           ΤΕ Kοινωνικής Εργασίας
•           ΤΕ ή ΔΕ Θεραπευτών Παιδαγωγών
•           ΠΕ Φαρμακοποιών ΕΣΥ
•           ΠΕ Βιοχημικών
•           ΠΕ Βιολόγων
•           ΠΕ Ψυχολόγων
•           ΔΕ Βοηθών Φαρμακείου
•           ΠΕ ή ΤΕ Πληροφορικής
•           ΠΕ ή ΤΕ Διαιτολόγων
•           ΠΕ Ακτινοφυσικών
•           ΤΕ Μαιών-Μαιευτών
•           ΔΕ Βρεφονηπιοκόμων
•           ΠΕ Kοινωνικής Εργασίας
•           ΠΕ, ΤΕ και ΔΕ Διοικητικού Λογιστικού
•           ΤΕ Λογιστικής
•           ΤΕ Διοίκησα Μονάδων Υγείας και Πρόνοιας
•           ΔΕ Διοικητικών Γραμματέων
•           ΔΕ Προσωπικού Η/Υ
•           ΠΕ και ΤΕ Μηχανικών
•           ΔΕ Τεχνικού διαφόρων ειδικοτήτων.          
ΘΕΣΕΙΣ ΑΝΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

Υ.ΠΕ. ΣΥΝΟΛΟ ΘΕΣΕΩΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΜΕΘ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΠΑΡΑΪΑΤΡΙKΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΛΟΙΠΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ
           
1η Υ.ΠΕ. 200 28 28 57 58
2η Υ.ΠΕ. 150 43 21 42 44
3η Υ.ΠΕ. 70 20 10 20 20
4η Υ.ΠΕ. 70 20 20 10 20
5η Υ.ΠΕ. 70 20 20 10 20
6η Υ.ΠΕ. 150 43 21 42 44
7η Υ.ΠΕ. 67 19 9 19 20
ΣΥΝΟΛΟ 777 220 110 220 227
           

 
Θέμα 3ο


12 θέσεις στην ΛΑ΄ΕΠΚΑ Ξάνθης  
Εγκρίσεις ΑΣΕΠ για προσλήψεις στον τομέα του Πολιτισμού (18/1/2013)

Τις προσλήψεις διενεργούν, για λογαριασμό του δημόσιου φορέα, οι λεγόμενοι “ενδιάμεσοι φορείς”, με βάση τα ειδικά προσόντα των υποψηφίων (τίτλοι σπουδών, άδεια ασκήσεως επαγγέλματος κ.λπ.) και με τα ακόλουθα κατά σειρά κοινωνικά κριτήρια: ανεργία, οικογενειακή κατάσταση, οικογενειακό εισόδημα, αναπηρία, εντοπιότητα. Η υποβολή των δικαιολογητικών διαρκεί δέκα ημέρες και γίνεται στον αντίστοιχο ενδιάμεσο φορέα, ο οποίος έχει και την ευθύνη της διαδικασίας επιλογής.
Οι ενδιαφερόμενοι για πληροφορίες θα πρέπει να απευθύνονται στον ενδιάμεσο φορέα, ο οποίος οφείλει να δημοσιεύει σχετική πρόσκληση. Στον δικτυακό τόπο του ΑΣΕΠ www.asep.gr θα βρείτε πληροφορίες γι’ αυτό το είδος προσλήψεων, που ενέκυψε πρόσφατα, καθώς και αιτήσεις.  

ΙΔΡΥΜΑ ΘΡΑΚΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ – ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ
ΛΑ’ ΕΠΚΑ ΞΑΝΘΗΣ

ΠΕ ΜΟΥΣΕΙΟΛΟΓΟΣ / ΜΟΥΣΕΙΟΠΑΙΔΑΓΩΓΟΣ 1
ΠΕ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟΣ 1
ΥΕ ΕΡΓΑΤΕΣ/ ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΕΣ 4
ΔΕ ΝΥΧΤΟΦΥΛΑΚΑΣ 1
ΔΕ ΗΜΕΡΗΣΙΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ 3
ΔΕ ΗΜΕΡΗΣΙΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ 2

           
Θέμα 4ο


9 θέσεις στο Εφετείο Θράκης
Προκήρυξη διαγωνισμού Συμβολαιογράφων    

Διαγωνισμό για την πλήρωση κενών θέσεων Συμβολαιογράφων της περιφέρειας κάθε Εφετείου, στις έδρες των Εφετείων Αθηνών και Θεσσαλονίκης, με ημερομηνία έναρξης (δηλαδή ελέγχου των δικαιολογητικών από τις αρμόδιες Οργανωτικές Επιτροπές) στις 27 Φεβρουαρίου 2013 και κατάθεση δικαιολογητικών μέχρι 22 Φεβρουαρίου 2013, προκηρύσσει το υπουργείο Δικαιοσύνης.  
Ο διαγωνισμός διενεργείται:
Α. Στην έδρα του Εφετείου Αθηνών για τους υποψηφίους για τις έδρες Ειρηνοδικείων που υπάγονται στις περιφέρειες των Εφετείων Αθηνών, Εύβοιας, Πειραιά, Πάτρας, Δυτικής Στερεάς Ελλάδας, Ναυπλίου, Κρήτης, Ανατολικής Κρήτης, Αιγαίου, Βορείου Αιγαίου, Δωδεκανήσου, Λαμίας και Καλαμάτας.
Β. Στην έδρα του Εφετείου Θεσσαλονίκης για τους υποψηφίους για τις έδρες Ειρηνοδικείων που υπάγονται στις περιφέρειες των Εφετείων Θεσσαλονίκης, Ιωαννίνων, Κερκύρας, Λάρισας, Δυτικής Μακεδονίας και Θράκης.    

ΙΚ. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΕΦΕΤΕΙΟΥ ΘΡΑΚΗΣ

Ειρηνοδικείο Κομοτηνής 1
Ειρηνοδικείο Δράμας 1
Ειρηνοδικείο Δράμας (Νευροκόπι) (κατά τόπον αρμοδιότητα πρώην Ειρηνοδικείου Νευροκοπίου) 1
Ειρηνοδικείο Αλεξανδρούπολης 1
Ειρηνοδικείο Αλεξανδρούπολης (Σαμοθράκη) (κατά τόπον αρμοδιότητα πρώην Ειρηνοδικείου Σαμοθράκης) 1
Ειρηνοδικείο Αλεξανδρούπολης (Σουφλί) (κατά τόπον αρμοδιότητα πρώην Ειρηνοδικείου Σουφλίου) 1
Ειρηνοδικείο Καβάλας 1
Ειρηνοδικείο Ορεστιάδας 1
Ειρηνοδικείο Διδυμοτείχου 1

         
6 προσλήψεις στο Θεραπευτήριο Δράμας


«Τρέχουν» οι προθεσμίες για έξι νοσοκόμες και φροντιστές

Στην πρόσληψη έξι εποχικών υπαλλήλων προχωρά το Θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων Δράμας, το οποίο θα δέχεται αιτήσεις από τους υποψηφίους έως την ερχόμενη Δευτέρα, 21 Ιανουαρίου.
Τις θέσεις θα καταλάβουν υποψήφιοι Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, οι οποίοι θα επιλεγούν από τις ακόλουθες τρεις ειδικότητες:
-ΔΕ Αδελφών Νοσοκόμων, τρεις θέσεις,
-ΔΕ Κοινωνικών Φροντιστών ή Επιμελητών Πρόνοιας, δύο θέσεις, και
-ΔΕ Οδηγού, μία θέση.
Οι επιτυχόντες θα προσληφθούν με συμβάσεις ορισμένου χρόνου διάρκειας δώδεκα μηνών, ενώ για την πρόσληψή τους λαμβάνεται υπόψη ο χρόνος ανεργίας σε ποσοστό 40% και η εμπειρία σε ποσοστό 60%. Η προτεραιότητα μεταξύ των ανέργων καθορίζεται από τη σειρά εγγραφής τους στα μητρώα επιδοτούμενων ανέργων του ΟΑΕΔ. Αιτήσεις υποβάλλονται αυτοπροσώπως ή ταχυδρομικώς με συστημένη επιστολή στη διεύθυνση: Θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων Δράμας, Διογένους 1, Τ.Κ. 661 00, Δράμα. Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται στα τηλέφωνα 25213 50819 και 25213 50820.  

19 θέσεις στην Καβάλα


ΑΜΚΕ «Αρωγή»
12η ΕΒΑ

ΥΕ Εργατοτεχνιτών 2
ΔΕ Φυλάκων 4

ΙΗ ΕΠΚΑ

ΔΕ Ημερήσιων Φυλάκων 4  
ΔΕ Νυχτοφυλάκων 4  
ΠΕ Αρχαιολόγων 1  
ΥΕ Εργατών/Εργατοτεχνιτών   3
ΥΕ Καθαριστών 1  

 
Θέμα 5ο


Επιδοτούμενες θέσεις εργασίας σε δήμους για 50.000 νέους άνεργους  


Επιδοτούμενες θέσεις εργασίας σε δημοτικές υπηρεσίες, κοινωνικές δομές, παιδικούς σταθμούς, δημοτικές βιβλιοθήκες, κέντρα νεότητας, δημοτικά μουσεία, δημοτικές αθλητικές εγκαταστάσεις, σχολεία κ.λπ. «ανοίγει» για 50.000 νέους ηλικίας έως 27 ετών ευρωπαϊκό πρόγραμμα.
Το πρόγραμμα παρουσίασε χθες ο γενικός γραμματέας του συμβουλίου των δήμων και των περιφερειών της Ευρώπης Frederic Valuer στον υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Γιάννη Βρούτση παρουσία του προέδρου της ΚΕΔΕ Κώστα Ασκούνη. Η χρηματοδότηση θα προέρχεται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και θα δίνει ευκαιρία κατάρτισης και απασχόλησης σε νέους για ένα χρόνο με δυνατότητα παράτασης για ακόμη ένα χρόνο. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε νέους μεταξύ 18 και 26 ετών που είναι άνεργοι. Ρεαλιστικός στόχος θεωρείται να υποστηριχτούν 1 εκατομμύριο νέοι σε όλες τις χώρες μέλη, ενώ για τη χώρα μας μπορούν να καλυφθούν 50.000 νέοι για ένα χρόνο με δυνατότητα παράτασης για ένα χρόνο ακόμη. Η χρηματοδότηση είναι εξ ολοκλήρου από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Tαμείο. Οι τομείς που θα μπορούν να απασχοληθούν είναι δημοτικές υπηρεσίες, κοινωνικές δομές, παιδικοί σταθμοί, δημοτικές βιβλιοθήκες, κέντρα νεότητας, δημοτικά μουσεία, δημοτικές αθλητικές εγκαταστάσεις, σχολεία κ.λπ. Στόχος είναι η βελτίωση των παρεχομένων υπηρεσιών από αυτούς τους φορείς. Οι νέοι θα αναλάβουν την παροχή συμπληρωματικών υπηρεσιών χωρίς να αντικαταστήσουν το ήδη υπάρχον εργατικό δυναμικό.    

Θέμα 6ο  


Έως 300.000 ευρώ σε 500 επαγγέλματα
Στήριξη μικρομεσαίων επιχειρήσεων από το ΕΣΠΑ
Η υποβολή των αιτήσεων ξεκινά 25 Φεβρουαρίου  

Ανοίγει ο επαγγελματικός ορίζοντας για 500 κατηγορίες μικρομεσαίων επιχειρηματιών. Μπορούν να διεκδικήσουν ενισχύσεις μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ, συνολικού ύψους 456 εκατ. ευρώ. Κοινοτικές ενισχύσεις για περίπου 500 επαγγελματικές και επιχειρηματικές δραστηριότητες των κλάδων της μεταποίησης, του τουρισμού, του εμπορίου και των υπηρεσιών φέρνει πρόγραμμα του ΕΣΠΑ για τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες συνολικού ύψους 456 εκατ. ευρώ.    
Η υποβολή αιτήσεων για το πρόγραμμα ξεκινά στις 25 Φεβρουαρίου.
Επιχειρηματίες που ήδη δραστηριοποιούνται στους προαναφερόμενους τομείς ή και όσοι θέλουν να ασκήσουν ένα από τα 500 επαγγέλματα, μπορούν να διεκδικήσουν ενισχύσεις ύψους 40% έως 60% επί του συνολικού κόστους του επενδυτικού τους σχεδίου.      

Θέμα 7ο  


15 προγράμματα από τον ΟΑΕΔ  

Συνολικά 15 προγράμματα απασχόλησης και κατάρτισης που απευθύνονται σε εργοδότες, εργαζόμενους και ανέργους είναι ανοικτά αυτή την περίοδο, σύμφωνα με τον δικτυακό τόπο του ΟΑΕΔ. Τα περισσότερα από τα προγράμματα αυτά προκηρύχθηκαν το 2012 ή και παλαιότερα αλλά εξακολουθούν να ισχύουν και να δέχονται αιτήσεις από τους ενδιαφερόμενους. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται και προγράμματα κατάρτισης απολυμένων από επιχειρήσεις που διέκοψαν την λειτουργία τους.
Περισσότερα στο: www.oaed.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εργασία
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εργασιακό, Τετάρτη 17 Απριλίου 2024

Δύο προσλήψεις στον δήμο Ξάνθης Δίμηνες συμβάσεις για το Τμήμα Πρασίνου Ο Δήμος Ξάνθης ανα…