Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ποδόσφαιρο Ψάχνει για τον προπονητή νούμερο… 25!

Ψάχνει για τον προπονητή νούμερο… 25!

0
panopoulos_533_355

Αναστασιάδης και Κωστένογλου οι δύο «επικρατέστεροι» για τον πάγκο της Ξάνθης

Πήρε τη νίκη, θέλει και Βασιλακάκη ο Π.Α.Ο.Κ.!      

Τον… 25ο προπονητή στην ιστορία της στην Α’ Εθνική (μετέπειτα Super League) ψάχνει από το βράδυ του περασμένου Σαββάτου η Skoda Ξάνθη. Η παραίτηση του Μαρίνου Ουζουνίδη άνοιξε την πόρτα της… διαδοχής, με την τεχνική ηγεσία να καλύπτεται προσωρινά από τον Βασίλη Δανιήλ καθώς η αναζήτηση του «εκλεκτού» συνεχίζεται από τον Χρ. Πανόπουλο.
Να σημειώσουμε ότι στα 21 χρόνια που ηγείται της ΠΑΕ ο Χρήστος Πανόπουλος, έχει συνεργαστεί με 24 διαφορετικούς προπονητές, συμπεριλαμβανομένων και των υπηρεσιακών (π.χ. Ισπυρλίδης) οι οποίοι πέρασαν άλλος για λιγότερα και άλλος για περισσότερα… φεγγάρια από τον πάγκο της ομάδας .
Το περίεργο στην όλη ιστορία είναι πως ο μεγαλομέτοχος της ξανθιώτικης ομάδας μπορεί να αρέσκεται να αλλάζει τους προπονητές, όμως δεν διστάζει κάποιους να τους ξαναφέρνει πίσω και να τους δίνει μία δεύτερη, τρίτη και τέταρτη ευκαιρία!
Για παράδειγμα, ο Γιάννης Ματζουράκης έχει αναλάβει τέσσερις φορές (!) καθήκοντα προπονητή στην Ξάνθη. Μάλιστα τη μία εξ αυτών (σεζόν 2008-09) δεν πρόλαβε να κάνει «σεφτέ» σε επίσημο αγώνα, αφού απομακρύνθηκε μόλις μία εβδομάδα πριν από την έναρξη του πρωταθλήματος.
Ανάλογες περιπτώσεις είναι και αυτές των Δανιήλ, Νίκου Καραγεωργίου, Νίκου Κεχαγιά και Γιώργου Παράσχου.  
Αναστασιάδης και Κωστένογλου το προβάδισμα  
Τα ονόματα των Νίκου Κωστένογλου και Άγγελου Αναστασιάδη ήταν αυτά που ακούστηκαν από την πρώτη στιγμή ως επικρατέστεροι προπονητές για να αντικαταστήσουν τον Μαρίνο Ουζουνίδη.
Οι δύο Έλληνες τεχνικοί βρέθηκαν και στο παρελθόν στα «υπ’ όψιν» του Χρ. Πανόπουλου ενώ και για τους δύο ο μεγαλομέτοχος της Skoda Ξάνθη έχει ιδιαίτερη συμπάθεια και εκτίμηση.
Ο πρώην τεχνικός της ΑΕΚ, Νίκος Κωστένογλου, έχει φορέσει την φανέλα της ομάδας όταν ήταν ποδοσφαιριστής και έχει αρκετές συμπάθειες στον σύλλογο. Η διοίκηση της Ξάνθης σκέφτεται σοβαρά το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον Κωστένογλου αφού θεωρούν πως αποτελεί μιας πρώτης τάξεως λύση για τον πάγκο της ομάδας.
Ωστόσο, άλλο ένα «φαβορί» για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας φαίνεται πως είναι ο Άγγελος Αναστασιάδης. Ο Έλληνας προπονητής μπορεί να μην συμφώνησε να συνεχίσει στον ΠΑΣ Γιάννινα, με τον οποίο τα πήγε αρκετά καλά στο περσινό πρωτάθλημα, όμως δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να εργαστεί σε άλλη ελληνική ομάδα, γεγονός που έκανε τους ανθρώπους της ξανθιώτικης ΠΑΕ να επικοινωνήσουν μαζί του γι’ αυτό το ενδεχόμενο. Δεν αποκλείεται πάντως ο «εκλεκτός» να είναι κάποιος άλλος καθώς από τη φημολογία και τις συζητήσεις μέχρι να επέλθει συμφωνία με κάποιον υπάρχει μεγάλη διαφορά
Μέχρι να βρεθεί ο 25ος προπονητής πάντως, τον πάγκο της Ξάνθης θα κοσμεί ο μεγαλύτερος σε ηλικία (74 χρ.) τεχνικός της κατηγορίας και με εμπειρία δεκαετιών Βασίλης Δανιήλ.  
Θέλει Βασιλακάκη ο Π.Α.Ο.Κ.  
Δεν ενδιέφερε μόνο η νίκη τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ στην Ξάνθη, αλλά τα μάτια τους ήταν στραμμένα και στον Θοδωρή Βασιλακάκη, το νεαρό μέσο της ξανθιώτικης ομάδας που βρίσκεται στη μεταγραφική λίστα τους.
Αυτό αναφέρουν τα ρεπορτάζ του ΠΑΟΚ την επόμενη ημέρα της εμφατικής νίκης του «δικέφαλου του Βορρά» στα Πηγάδια.
Το ενδιαφέρον της ομάδας από τη Θεσσαλονίκη για τον 24χρονο μέσο ¨κυοφορείται¨ από πέρσι, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι το συμβόλαιο του Βασιλακάκη με την Ξάνθη ολοκληρώνεται το καλοκαίρι του 2014 κι έτσι ο ΠΑΟΚ, αν θέλει, μπορεί να πληρώσει ένα ποσό στην Ξάνθη για να τον αποκτήσει.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Ποδόσφαιρο
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ήττες για τις δύο ομάδες της Ξάνθης στη Γ’ Εθνική

Συντριβή γνώρισε ο Άρης Πετεινού στην Κομοτηνή με 6-0 – Εξασφάλισε την παραμονή ο Ορέστης …