Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα «Άγριο» κυνήγι…

«Άγριο» κυνήγι…

0

Ομάδα κυνηγών σκότωσε δυο μικρά αγριογούρουνα

Αρνήθηκαν το έλεγχο από τον θηροφύλακα. Παρενέβη η αστυνομία και ο εισαγγελέας

Η ειδοποιός διαφορά που διαφοροποιεί τον κυνηγό με «ελαφρές» αξίες και έλλειψη ευσυνειδησίας από τον λαθροκυνηγό δεν απέχει όπως φαίνεται πολύ και καταδεικνύεται από την ακόλουθοι περίπτωση. Ομάδα κυνηγών και μάλιστα μέλη κυνηγετικού συλλόγου «άλλου μη αναγνωρισμένου και συνεργαζόμενου με το Υπουργείο Περιβάλλοντος», όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Κυνηγετικός Σύλλογος Ξάνθης, υπέπεσαν σε παράνομη πράξη σκοτώνοντας δύο μικρά αγριογούρουνα. Σημειώνεται ότι σύμφωνα με την ρυθμιστική εγκύκλιο το μεν κυνήγι των αγριογούρουνων επιτρέπεται αλλά όχι των μικρών που φέρουν ραβδώσεις. Στην προσπάθεια τους να διαφύγουν και να αποκρύψουν την παράνομη πράξη τους υπέπεσαν και  σε δεύτερο παράπτωμα αρνούμενοι τον έλεγχο από τους
θηροφύλακες που τους σταμάτησαν. Το αποτέλεσμα ήταν να αναλάβει δράση η αστυνομία και η υπόθεση να καταλήξει στο εισαγγελέα.

Σκότωσαν δυο μικρά αγριογούρουνα και αρνήθηκαν έλεγχο από  το θηροφύλακα
Η ανακοίνωση του Κυνηγετικού Συλλόγου Ξάνθης είναι λεπτομερής και άκρως αποσαφηνιστική για το συμβάν: «Το Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου ο Ομοσπονδιακός Θηροφύλακας Πυλαρινός Ιωάννης βρισκόμενος σε εντεταλμένη υπηρεσία στην ορεινή περιοχή του Εράνου – Ξάνθης, επιχείρησε να κάνει έλεγχο σε 2 οχήματα, ένα μοτοποδήλατο και ένα όχημα αγροτικό με 5 συνολικά άτομα. Aφού τους ενημέρωσε για την ιδιότητα του, όταν τους ζητήθηκε να διενεργήσει έλεγχο στο όχημα, στις άδειες θήρας και στα όπλα τους, ο ένας από τους επιβαίνοντες στο όχημα, ο οποίος κατέχει αξίωμα σε Δ.Σ. μη αναγνωρισμένου και συνεργαζόμενου με το Υπουργείο Περιβάλλοντος κυνηγετικού συλλόγου, αρνήθηκε τον έλεγχο, λέγοντας πως δεν έχει κανένα δικαίωμα να το πράξει. Ο θηροφύλακας τους εξήγησε τις ανακριτικές αρμοδιότητες που έχει αλλά εκείνος επέμενε στην άρνηση. Στη συνέχεια ο θηροφύλακας κάλεσε την Αστυνομία και έφθασε σε λίγα λεπτά ένα περιπολικό με 2 άνδρες στο σημείο του συμβάντος, πραγματοποιήθηκε έλεγχος στο όχημα και βρέθηκαν 2 νεογέννητα  αγριογούρουνα χτυπημένα με τις χαρακτηριστικές ραβδώσεις στο σώμα τους. Άμεσα μεταφέρθηκαν στην Αστυνομική Διεύθυνση Ξάνθης όπου κατέφθασαν και οι θηροφύλακες του Κυνηγετικού Συλλόγου Ξάνθης Μαυρίδης Δημήτριος και Βασίλας Παναγιώτης καθώς και ο υπεύθυνος θήρας του Δασαρχείου Ξάνθης κ. Βαφείδης Παναγιώτης, εκεί κατατέθηκε μήνυση για άρνηση ελέγχου, απείθεια και για παράνομη θήρα αγριόχοιρων που φέρουν ραβδώσεις, συνελήφθησαν και κατασχέθηκαν οι άδειες θήρας, τα όπλα τους και τα παρανόμως θηρευθέντα θηράματα. Σημειωτέον ότι και δεύτερο άτομο από τους ανωτέρω  κατέχει αξίωμα σε Δ.Σ. άλλου μη αναγνωρισμένου και συνεργαζόμενου με το Υπουργείο Περιβάλλοντος κυνηγετικού συλλόγου».

Τέτοιες συμπεριφορές αμαυρώνουν το χώρο
Όπως μας πληροφορεί ο πρόεδρος του Κυνηγητικού συλλόγου Ξάνθης κ. Αθανάσιος Καραγιάννης ο σύλλογος έχει 4 θηροφύλακες , 2 ομοσπονδιακούς και δύο του συλλόγου (μισθοδοτούνται από το σύλλογο) , οι οποίοι και κάνουν σε καθημερινή βάση περιπολίες για την πάταξη του φαινομένου της λαθροθηρίας. Ο ίδιος σημειώνει ότι δεν είναι πολύ συχνό το φαινόμενο να σκοτώνουν μικρά τη στιγμή μάλιστα που επιτρέπεται το κυνήγι των μεγάλων αγριογούρουνων. Ιδιαίτερα δε όταν αυτό το έκαναν μέλη ενός κυνηγετικού συλλόγου που επιπλέον αρνήθηκαν τον έλεγχο ως συμπεριφορά αμαυρώνει το χώρο. Να σημειώσουμε ότι μετά την παρέμβαση της αστυνομίας και τις μηνύσεις που κατατέθηκαν έχει επιληφθεί ο εισαγγελέας και ορίστηκε τακτική δικάσιμος.  
Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Κύμα πλειστηριασμών σαρώνει και την Θράκη

Χιλιάδες νοικοκυριά χάνουν τα σπίτια τους  – Ανυπεράσπιστοι οι  δανειολήπτες απέναντ…