Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ποδόσφαιρο Skoda Ξάνθη: Σε «Θύρα Ευτύχιος Πατσούρας» θα μετονομαστεί η Θύρα Α1

Skoda Ξάνθη: Σε «Θύρα Ευτύχιος Πατσούρας» θα μετονομαστεί η Θύρα Α1

0
patsiouras_eytyxios-empros

Στη μνήμη του εκλιπόντος Ξανθιώτη φιλάθλου που «έφυγε» σε ηλικία 72 ετών

Συνεχίζεται η προετοιμασία για το σαββατιάτικο παιχνίδι με την Α.Ε.Κ.        

 
Σε «Θύρα Ευτύχιου Πατσιούρα» θα μετονομαστεί η Θύρα Α1 του γηπέδου της Skoda Ξάνθη. Με αυτό τον τρόπο η ξανθιώτικη ΠΑΕ θα τιμήσει τη μνήμη του φιλάθλου της Ευτύχιου Πατσιούρα ο οποίος απεβίωσε σε ηλικία 72 ετών τον Ιούνιο του 2011.
Ο Ευτύχιος Πατσιούρας ήταν ένας από τους πιο πιστούς φιλάθλους της Ξάνθης, ο οποίος αγάπησε και ακολούθησε την ομάδα τα περισσότερα χρόνια της ζωής του.
Έδινε το παρών σε κάθε εντός έδρας παιχνίδι, παρακολουθώντας τους αγώνες από τη Θύρα 3 παλαιότερα (στο γήπεδο του Α.Ο.Ξ.) και μετά τη μετακόμιση της ομάδας στο γήπεδο των Πηγαδίων η θέση του βρισκόταν στη Θύρα Α1, η οποία τελικά θα πάρει το όνομα του.
«Η ΠΑΕ Skoda Ξάνθη τιμώντας την μνήμη του φιλάθλου της Ευτύχιου Πατσιούρα, αποφάσισε να ονομάσει την Θύρα Α1, όπου βρισκόταν μέχρι την στιγμή που έφυγε από κοντά μας, σε Θύρα ¨ΕΥΤΥΧΙΟΥ ΠΑΤΣΙΟΥΡΑ¨.
Την Παρασκευή 31.08.2012 και ώρα 18.00’, παρουσία του ποδοσφαιρικού τμήματος, του Διοικητικού Συμβουλίου και όσων φιλάθλων θελήσουν να παρευρεθούν, θα τελεστεί τρισάγιο στην μνήμη των εκλιπόντων φιλάθλων μας Ευτύχιου Πατσιούρα, Ευάγγελου Γιαρίμογλου, Ευάγγελου Γιαννόπουλου, Σταμάτη Γεωργουδάκη και του αδικοχαμένου ποδοσφαιριστή μας Adefemi Οlubayo», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ.  
Με απογευματινή προπόνηση συνεχίστηκε η προετοιμασία  
Όσον αφορά την προετοιμασία της Skoda Ξάνθη ενόψει του σαββατιάτικου εντός έδρας αγώνα με την Α.Ε.Κ., συνεχίστηκε και χθες με απογευματινή προπόνηση. Ο Μαρίνος Ουζουνίδης δοκίμασε σχήματα και τακτικές, ενώ από το πρόγραμμα δεν έλειψαν οι ασκήσεις στα τελειώματα φάσεων, εκεί όπου η Ξάνθη έδειξε να υστερεί στο προηγούμενο ματς με τον Ο.Φ.Η.
Το ευχάριστο για τον Έλληνα τεχνικό είναι το ότι δεν προέκυψε κάποιο άλλο πρόβλημα κι έτσι μοναδική απουσία παραμένει αυτή του τραυματία Δημήτρη Κομεσίδη, ο οποίος θα μείνει και αυτή την εβδομάδα εκτός ομαδικών προπονήσεων ακολουθώντας ατομικό πρόγραμμα.
Εξάλλου όπως όλα δείχνουν και με τις περιορισμένες λύσεις που υπάρχουν στο ¨ρόστερ¨ σε ορισμένες θέσεις, τα πρόσωπα στην αρχική 11άδα της Skoda Ξάνθη δεν πρόκειται να αλλάξουν σε μεγάλο βαθμό. Ειδικότερα, ο Βιβιανί με την αμυντική τετράδα θα μείνουν όπως και στον αγώνα στο Ηράκλειο, με τους Μπέρτο – Βάλλα – Γκλέισον – Μπαξεβανίδη να θωρακίζουν τα «μετόπισθεν», ενώ οι Ντάνι – Βασιλακάκης – Μάνταλος (λίγες πιθανότητες για Ονουάτσι στη θέση του) θα είναι η τριάδα του κέντρου. Μαρσελίνιο – Πλατέλλας θα πάρουν θέση στα δύο άκρα της επίθεσης (αριστερά και δεξιά αντίστοιχα) ενώ ο Μαρκόφσκι θα παίξει ως προωθημένος επιθετικός.  
Ύστατη προσπάθεια για επιθετικό  
Η έλλειψη επιθετικών με εμπειρία, που θα μπορέσουν να αντικαταστήσουν τον Μαρκόφσκι σε περίπτωση απουσίας του προβληματίζει το Μαρίνο Ουζουνίδη και τους ιθύνοντες της Ξάνθης και γι’ αυτό το λόγο, τρεις ημέρες πριν την ολοκλήρωση της μετεγγραφικής περιόδου γίνονται ύστατες προσπάθειες για να βρεθεί κάποια λύση. Σύμφωνα με πληροφορίες η ξανθιώτικη ομάδα προσπάθησε να αποκτήσει τον 32χρονο Γάλλο επιθετικό Βαϊρουά, ο οποίος όμως κατέληξε στον Πανθρακικό. Γεγονός πάντως είναι ότι λόγω του ¨σφιχτού¨ μπάτζετ οι επιλογές δεν είναι πολλές κι έτσι εάν δεν βρεθεί κάποια εξαιρετική περίπτωση με χαμηλά οικονομικά ανταλλάγματα, η Skoda Ξάνθη δεν θα προχωρήσει σε κάποια επιπλέον μεταγραφή και θα πορευτεί με τους νεαρούς Αλτιπαρμακόφσκι και Ράνο οι οποίοι υπολογίζονται ως ¨ρεζέρβες¨ του Σέρβου στράικερ.  
Ενισχυμένη έρχεται η Α.Ε.Κ. στην Ξάνθη  
Με τα τρία νέα της μεταγραφικά αποκτήματα θα ταξιδέψει στην Ξάνθη η Α.Ε.Κ. για το παιχνίδι του ερχόμενου Σαββάτου. Πρόκειται για τους ταλαντούχους Έλληνες Κατσικοκέρη και Κατίδη και τον Ισπανό μέσο Κορδέρο, οι οποίοι μετά τις ανακοινώσεις των μεταγραφών τους μπήκαν στο πρόγραμμα του «δικέφαλου» και υπολογίζονται από τον Βαγγέλη Βλάχο για τον αγώνα που θα διεξαχθεί στο γήπεδο των Πηγαδίων.  
Η κρίση έφερε… ελληνοποίηση  
Τα οικονομικά προβλήματα, αλλά και η απαγόρευση μεταγραφών ανάγκασαν πολλές από τις ομάδες της Σούπερ Λίγκας να χρησιμοποιήσουν αρκετούς Έλληνες ποδοσφαιριστές στην πρώτη αγωνιστική του πρωταθλήματος.
Χαρακτηριστικό εξάλλου ήταν το ότι στον αγώνα Πανιώνιος – Άρης αγωνίστηκαν 22 Έλληνες συν πέντε από τις έξι αλλαγές.
Συγκεκριμένα στα οκτώ παιχνίδια της φετινής πρεμιέρας αγωνίστηκαν 15% περισσότεροι ημεδαποί παίκτες σε σχέση με την περσινή. Αυτό μεταφράζεται σε 148 Έλληνες και μόλις 76 ξένους ποδοσφαιριστές (ποσοστό 66%).
Την αντίστοιχη αγωνιστική περίοδο οι γηγενείς ξεπερνούσαν οριακά τους αλλοδαπούς (113 έναντι 108, ήτοι 51,1%).
Αν και πλέον οι αλλοδαποί αποτελούν μειοψηφία στη Σούπερ Λίγκα, τα σκήπτρα παραμένουν στα χέρια της Νοτίου Αμερικής. Συγκεκριμένα, από την Αργεντινή αγωνίστηκαν 11 παίκτες, ενώ ακολούθησαν η Ισπανία με εννέα εκπροσώπους και η Βραζιλία με οκτώ. Από πέντε είχαν η Γαλλία και η Πορτογαλία, ενώ υπάρχει και ο τυπικά Νεοζηλανδός Κώστας Μπαρμπαρούσης.

Το ποσοστό Ελλήνων παικτών που χρησιμοποίησαν οι ομάδες στους αγώνες της πρεμιέρας του ελληνικού πρωταθλήματος:
(σε παρένθεση Έλληνες/συνολικά)
Άρης (14/14)
Πανιώνιος (13/14)
Κέρκυρα (12/14)
ΑΕΚ (12/14)
ΟΦΗ (11/14)
ΠΑΟΚ (10/14)
Παναθηναϊκός (9/14)
Πλατανιάς (9/14)
Ατρόμητος (8/14)
Βέροια (8/14)
Λεβαδειακός (8/14)
Πανθρακικός (8/14)
ΠΑΣ Γιάννινα (8/14)
Skoda Ξάνθη (7/14)
Αστέρας Τρίπ. (6/14)
Ολυμπιακός (5/14)
ΣΥΝΟΛΟ 148/224        
Δημήτρης Καλτέκης
dkaltekis@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Ποδόσφαιρο
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ήττες για τις δύο ομάδες της Ξάνθης στη Γ’ Εθνική

Συντριβή γνώρισε ο Άρης Πετεινού στην Κομοτηνή με 6-0 – Εξασφάλισε την παραμονή ο Ορέστης …