Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Αθλητικά Νέα ΕΠΣ Ξάνθης: Κάθε πέρσι και… καλύτερα

ΕΠΣ Ξάνθης: Κάθε πέρσι και… καλύτερα

0
sizitisi-empros

Μειωμένα κατά εννιά σε σχέση με πέρσι τα σωματεία που θα πάρουν μέρος στα τοπικά

Πραγματοποιήθηκαν οι κληρώσεις για ερασιτεχνικά πρωταθλήματα – κύπελλο ΕΠΣ Ξάνθης          

Δεν ξεκίνησε με τους ευνοϊκότερους οιωνούς η φετινή αγωνιστική περίοδος στα τοπικά πρωταθλήματα της Ε.Π.Σ. Ξάνθης.
Απόρροια των οικονομικών – και όχι μόνο – προβλημάτων, ήταν η μείωση του αριθμού των ομάδων που θα πάρουν μέρος φέτος στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα του Νομού.
Συγκεκριμένα, με εννιά ομάδες λιγότερες από πέρσι θα διεξαχθούν τα φετινά πρωταθλήματα της Ε.Π.Σ. Ξάνθης, γεγονός που προβλημάτισε και σχολιάστηκε έντονα από τους παρευρισκόμενους που βρέθηκαν στην κλήρωση που έγινε το βράδυ της Τρίτης.
Η κλήρωση των ξανθιώτικων πρωταθλημάτων για τη νέα χρονιά έγινε μετά την οριστικοποίηση και τις δηλώσεις συμμετοχής για τις τοπικές κατηγορίες, ενώ παράλληλα έγινε και η κλήρωση για την Α’ φάση του Κυπέλλου Ξάνθης, εκεί όπου επίσης οι συμμετοχές είναι λιγότερες σε σχέση με τις περασμένες σεζόν.
Στην κλήρωση παρευρέθηκαν τα μέλη του Δ.Σ. της Ε.Π.Σ. Ξάνθης, ο ταμίας της ΕΠΟ Γιώργος Γκιρτζίκης, το μέλος της επιτροπής διαιτησίας του ΣΔΠ Ξάνθης, Μιχάλης Ντάκος και εκπρόσωποι από τις 45 τοπικές ομάδες που σε λίγο καιρό θα ριχτούν στις… μάχες των τοπικών πρωταθλημάτων.
Η εκδήλωση άρχισε με τον χαιρετισμό του προέδρου της ΕΠΣ Ξάνθης κ. Νίκου Σπυριδόπουλου ο οποίος αναφέρθηκε στη μείωση των ομάδων την οποία στη γενικότερη οικονομική κατάσταση, ενώ ευχήθηκε να ολοκληρωθούν τα πρωταθλήματα χωρίς περαιτέρω προβλήματα. Χαιρετισμό και ευχές απηύθυνε και ο κ. Γιώργος Γκιρτζίκης.  
«Αλαλούμ» με τη Β’ τοπική κατηγορία  
Οι αλλεπάλληλες αναδιαρθρώσεις των κατηγοριών τα τελευταία χρόνια, με τον αριθμό ομάδων που συμμετέχουν σε αυτές να έχουν μπερδέψει όσους ασχολούνται με το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, έκαναν και πάλι την εμφάνιση τους.
Μάλιστα αυτή τη φορά υπήρξε σύγχυση και αντιδράσεις από τους παράγοντες των σωματείων που θα απαρτίζουν τη «νεοσυσταθείσα» Β’ Ε.Π.Σ., καθώς ενώ αρχικά είχε προκηρυχθεί πρωτάθλημα 22 ομάδων οι οποίες θα χωριζόταν σε δύο ομίλους, λόγω της αδρανοποίησης σωματείων στην κατηγορία έμειναν 18, οι οποίες χωρίστηκαν σε δύο ομίλους των 9. Οι παράγοντες των σωματείων αντέδρασαν έντονα σε αυτή την εξέλιξη καθώς διαμαρτυρήθηκαν ότι τα πρωταθλήματα θα τελειώσουν πολύ νωρίς και οι παίκτες θα μείνουν άπραγοι για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Η απάντηση της Ε.Π.Σ. Ξάνθης, η οποία όμως δεν ικανοποίησε τους… διαμαρτυρόμενους προέδρους, ήταν ότι η προκήρυξη του πρωταθλήματος ανέφερε τον αρχικό αριθμό των ομάδων και το διαχωρισμό τους σε δύο ομίλους, όμως δεν περίμεναν την τόσο μεγάλη αποχή σωματείων.
Λόγω του ότι τα σωματεία βρήκαν… πρόχειρο το σκεπτικό να γίνει ο διαχωρισμός σε δύο ομίλους των 9 ομάδων, εκπρόσωπος της Κεσσάνης Ερασμίου ζήτησε να μην πραγματοποιηθεί η κλήρωση αλλά αυτή να αναβληθεί, έως ότου βρεθεί λύση στο ζήτημα και δημιουργηθεί είτε ένας όμιλος με 18 ομάδες, είτε να ενσωματωθούν αυτές της Γ’ κατηγορίας στη Β’ και στη συνέχεια να δημιουργηθούν δύο όμιλοι με 14 ομάδες στον καθένα.
Η Ένωση ζήτησε από τα σωματεία να δημιουργήσουν επιτροπή που θα συγκεντρώσει τις υπογραφές των εκπροσώπων όλων των ομάδων, για να γίνουν δεκτές οι προτάσεις. Για να συμβεί όμως αυτό θα πρέπει να συμφωνήσουν και οι 18 ομάδες της Β’ Ε.Π.Σ., κάτι που θεωρείται δύσκολο καθώς υπάρχουν και σωματεία τα οποία είναι σύμφωνα με τους ομίλους των 9 ομάδων ώστε να γλυτώσουν από τα έξοδα διαιτησίας, μιας και θα υπάρχουν από 8 εντός έδρας αγώνες στους οποίους θα πρέπει να καταβάλλουν από 120 Ευρώ για τους διαιτητές (σύνολο 960 Ευρώ).
Δεν αποκλείεται πάντως η ΕΠΣ Ξάνθης να αναζητήσει εκ νέου λύσεις για το ζήτημα και ενδεχομένως να προχωρήσει μελλοντικά σε νέα… αναδιάρθρωση, ώστε να βρει τη σωστή «φόρμουλα» για να διεξάγονται χωρίς προβλήματα τα πρωταθλήματα.
Να υπενθυμίσουμε εξάλλου ότι τα τελευταία χρόνια η ξανθιώτικη Ένωση είχε πρωτοτυπήσει με τη δημιουργία τεσσάρων τοπικών κατηγοριών (Super Extra, Α’ ΕΠΣ, Β’ ΕΠΣ, Γ’ ΕΠΣ), ένα σύστημα ωστόσο το οποίο και πάλι είχε δημιουργήσει προβλήματα και αντιδράσεις από τα σωματεία.
Να σημειώσουμε ότι οι 9 ομάδες που πέρσι συμμετείχαν στα τοπικά πρωταθλήματα όμως φέτος δεν δήλωσαν συμμετοχή είναι οι Δόξα Σταυρούπολης, Κένταυρος, Ήλιος Ηλιόπετρας, Ολυμπιακός Λεύκης, Θύελλα Μαγγάνων, Σαμακώβ, Σήμαντρα, Κάστρο Γλαύκης και ΑΟ Κασκανέ.
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τις απονομές των διπλωμάτων σε νέους διαιτητές – βοηθούς διαιτητές που από φέτος θα διευθύνουν αγώνες των τοπικών πρωταθλημάτων, ενώ ο πρόεδρος της επιτροπής διαιτησίας της ΕΠΣ, Τάκης Μελισσάς, ευχαρίστησε τον αρχιδιαιτητή του ΣΔΠ Ξάνθης Μιχάλη Ντάκο για τη συνεργασία και του ευχήθηκε καλή σεζόν. Τέλος ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ξάνθης κ. Νϊκος Σπυριδόπουλος τόνισε ότι και με την ιδιότητα του δημοτικού συμβούλου που κατέχει θα προσπαθήσει να πιέσει τους ξανθιώτικους φορείς – δήμους για να ενισχύσουν οικονομικά τα ερασιτεχνικά σωματεία.  
Α’ Ε.Π.Σ.  
1η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Σάββατο 01/09/2012 – Ώρα 17:00
Ηρακλής Ν. Ζυγού – Π. Μελάς Κουτσού
Θράκη Συδινής – Εχίνος Σπορ
Άρης Πετεινού – Νέστος Κύρνου
Αστέρας Μαγικού – Ορφέας Puma Ξάνθης
Φίλιππος Δροσερού – Άρης Αβάτου
Αετός Τοξοτών – Αναγέννηση Θαλασσιάς
ΑΕΠ Ευμοίρου – Ασπίδα Ξάνθης
Άτλας Σελίνου – Εθνικός Κιμμερίων
Ρεπό: Κεραυνός Λευκόπετρας  
Β’ Ε.Π.Σ.  
1η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
1ος όμιλος
ΑΟ Βιστονίδας – ΑΠΟΞ Skoda
Κεντητή – Κόσυνθος
Ελπίδα Γενισέας – Σούνιο
ΠΑΣ Φιλίων – Ν. Αμισσός
Ρεπό: Ατρόμητος Χρύσας
2ος όμιλος
ΑΠΟΚ Θερμών – Ερ.Αστέρας Σελέρου
Σμίνθη Ξάνθης – Κεσσάνη Ερασμίου
Ορφέας 2005 Ξάνθης – Κεραυνός Π. Κατραμίου
Ερμής Μάνδρας – Δόξα Μυρωδάτου
Ρεπό: ΑΕΚ Κυψέλης  
Γ’ Ε.Π.Σ.  
1η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
ΑΠΟΞ Ραιδεστός – Κοτύλη
Ρεμβιακός 2011 – Αναγέννηση Π. Χρύσας
Εθνικός Ολβίου – Δημάριο
Φίλιππος 2005 Ξάνθης – Ορφανό  
ΚΥΠΕΛΛΟ ΞΑΝΘΗΣ
1ος ΓΥΡΟΣ
Κυριακή 26/08/2012 – Ώρα 16:30
ΑΟ Βιστονίδας – Άτλας Σελίνου
Ερμής Μάνδρας – Κεραυνός Λευκόπετρας
Ορφέας Ν. Αμισσού – Αετός Τοξοτών
Κεσσάνη Ερασμίου – Ασπίδα Ξάνθης (Σάββατο 25/8 – 16:30)
Ορφέας 2005 Ξάνθης – Εθνικός Κιμμερίων
ΠΑΣ Φιλίων – Αναγέννηση Θαλασσιάς
ΑΠΟΚ Θερμών – Ορφέας Puma Ξάνθης
Ατρόμητος Χρύσας – ΑΕΠ Ευμοίρου
Εθνικός Ολβίου – Αστέρας Μαγικού
Εχίνος Σπορ – Φίλιππος Δροσερού
Π. Μελάς Κουτσού – Θράκη Συδινής
Νέστος Κύρνου – Ηρακλής Ν. Ζυγού
Δόξα Μυρωδάτου – Άρης Πετεινού
Άρης Αβάτου: (πρόκριση άνευ αγώνος)  

Δημήτρης Καλτέκης
dkaltekis@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αθλητικά Νέα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ο ΔΡΟΜΕΑΣ ΘΡΑΚΗΣ έφτασε στο Φεγγάρι!

Τριανταμελής αποστολή πάτησε την κορυφή του όρους ΣΑΟΣ της Σαμοθράκης   Η τριανταμελή…