Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ποδόσφαιρο Περιμένει τα νέα από την… Ελλάδα η Skoda Ξάνθη

Περιμένει τα νέα από την… Ελλάδα η Skoda Ξάνθη

0
ouzounidi-empros

Στο ¨στόχαστρο¨ ελεύθεροι παίκτες από ελληνικές ομάδες

Ο Πανιώνιος «ανταγωνιστής» της Ξάνθης για την απόκτηση του Ποτουρίδη        

Τις εξελίξεις στο μέτωπο των αποδεσμεύσεων ποδοσφαιριστών από τις ελληνικές ομάδες περιμένει η Skoda Ξάνθη ώστε να κινηθεί για συμφωνίες με παίκτες που βρίσκονται στο ¨στόχαστρο¨. Με την προ ημερών απόφαση της Ε.Π.Ο. εξάλλου, οι ελληνικές ομάδες που δεν πληρούν ορισμένες προδιαγραφές δεν θα παίρνουν το απαραίτητο πιστοποιητικό κι έτσι θα έχουν δικαίωμα ανανέωσης συμβολαίων ή απόκτησης παικτών για ποδοσφαιριστές μέχρι 22 χρονών.
Αν ισχύσει η παραπάνω απόφαση, κάτι που αναμένεται να γίνει σύντομα γνωστό, οι ΑΕΚ, Πανιώνιος, Κέρκυρα, Ο.Φ.Η., Άρης και ΠΑΣ Γιάννινα δεν θα μπορέσουν να κρατήσουν στο ¨ρόστερ¨ τους αρκετούς παίκτες τα συμβόλαια των οποίων λήγουν τον ερχόμενο Ιούλιο κι έτσι θα μείνουν ελεύθεροι. Ορισμένοι παίκτες από τις παραπάνω ομάδες βρίσκονται στο ¨στόχαστρο¨ της ξανθιώτικης ομάδας η οποία αναμένεται να κινηθεί άμεσα για την απόκτηση τους, αν συμβεί αυτό.
Ακόμη κι αν δεν ισχύσει όμως η ποινή, οι παραπάνω ομάδες θα έχουν μεγάλη δυσκολία στο να διαπραγματευτούν ανανεώσεις συμβολαίων κι έτσι αρκετοί αναμένεται να μείνουν ελεύθεροι.
Ανάλογη περίπτωση είναι και αυτή του Βραζιλιάνου αμυντικού μέσου του Παναιτωλικού Αντρέ Ρότσα, καθώς η ομάδα του Αγρινίου που υποβιβάστηκε προσπαθεί να ελαφρύνει κατά πολύ το μπάτζετ της. Επίσης από ομάδα της Β΄ Εθνική πλέον και συγκεκριμένα από τον Εργοτέλη που υποβιβάστηκε πέρσι από τη Super League, προέρχεται και ο επιθετικός Νίκος Κατσικοκέρης, για τον οποίο ενδιαφέρεται η Skoda Ξάνθη.
Όσον αφορά το ¨μέτωπο¨ του εξωτερικού, καμία εξέλιξη δεν υπήρξε στο φημολογούμενο ενδιαφέρον για τον 31χρονο Ισπανό μέσο Ιβάν Μορένο ο οποίος έμεινε ελεύθερος από τη Γουαδαλαχάρα και παρουσιάζεται θετικός στο ενδεχόμενο να αγωνιστεί στο ελληνικό πρωτάθλημα με τη φανέλα της Skoda Ξάνθη.  
Δεν υπάρχει επίσημη πρόταση από Φιορεντίνα για Μαρσελίνιο  
Καμία επίσημη προσέγγιση δεν έχει γίνει στην Ξάνθη, τουλάχιστον μέχρι τώρα, από την Φιορεντίνα για τον Μαρσελίνιο. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα ιταλικά ΜΜΕ τοποθετούσαν τον Μαρσελίνιο ως 3η λύση μετά τους Λέτο (Παναθηναϊκό) και Παλαντίνο (Πάρμα), παίκτες που αγωνίζονται στην ίδια θέση με τον Βραζιλιάνο της Ξάνθης και για τους οποίους ενδιαφερόταν η Φιορεντίνα.
Με το άκουσμα της είδησης του χειρουργείου που θα υποβληθεί ο Λέτο οι «Βιόλα» απόρριψαν το ενδεχόμενο απόκτησης του Αργεντινού και στρέφονται στον Παλαντίνο, όμως με αυτή την εξέλιξη ο Μαρσελίνιο (σύμφωνα πάντα με τα ιταλικά ΜΜΕ) βρίσκεται πλέον στη 2η θέση, ως εναλλακτική λύση αν δεν προχωρήσει η μεταγραφή του Παλαντίνο.
Να σημειώσουμε ότι σύμφωνα με πληροφορίες διαπραγματεύσεις ανάμεσα στις δύο ομάδες (Φιορεντίνα – Ξάνθη) δεν υπήρξαν ενώ και ο ίδιος ο παίκτης της ξανθιώτικης ομάδα δήλωσε ότι δεν γνωρίζει κάτι παρά μόνο τα όσα δημοσιεύονται στα ιταλικά ΜΜΕ.
Είναι δεδομένο πάντως ότι αν προκύψει πρόταση για την αγορά του Μαρσελίνιο και είναι ικανοποιητική στο οικονομικό σκέλος θα γίνει σίγουρα αποδεκτή από την ξανθιώτικη ΠΑΕ. Μέχρι να γίνει όμως (και αν γίνει) αυτό, ο παίκτης θα ανήκει κανονικά στο δυναμικό της ομάδας και ετοιμάζεται για την προετοιμασία.  
Ξάνθη και Πανιώνιος για Ποτουρίδη  
Η επικείμενη αποχώρηση του Γιάννη Ποτουρίδη από τον Ολυμπιακό φέρνει τον παίκτη στο ¨στόχαστρο¨ δύο ελληνικών ομάδων. Αυτές είναι ο Πανιώνιος που έχει εκφράσει το ενδιαφέρον του για την απόκτηση του και η Ξάνθη η οποία κατά τη μεταγραφή του Βλαχοδήμου στον Ολυμπιακό είχε συζητήσει το ενδεχόμενο να πάρει κάποιους παίκτες δανεικούς ως ανταλλάγματα. Ο 20χρονος κεντρικός – αριστερός αμυντικός παρουσιάζεται θετικός στο να ¨ανηφορίσει¨ προς την Ξάνθη όμως οι αρχικές επαφές που υπήρξαν έμειναν στάσιμες.  
Στο στόχαστρο ελληνικών ομάδων ο Τσέζαρεκ  
Από την Μακάμπι Χάιφα αποτελεί παρελθόν εδώ και δύο μέρες και ήδη έχει ανοίξει την όρεξη αρκετών ομάδων της Σούπερ Λίγκας. Ο λόγος για τον Ντάνιελ Τσέζαρεκ, ο οποίος έχει ένα άκρως επιτυχημένο πέρασμα από την Ελλάδα φορώντας τις φανέλες του Ακράτητου, του Αιγάλεω, του Αστέρα Τρίπολης και του Άρη.
Ο Κροάτης επιθετικός, αποχώρησε τον περασμένο Γενάρη από τους «κιτρινόμαυρους» για την Μακάμπι, στο Ισραήλ, αλλά δεν έμεινε και εκεί και έτσι βρίσκεται σε αναζήτηση νέας ποδοσφαιρικής στέγης.
Για τον παίκτη έχουν εκδηλώσει αρκετές ομάδες ενδιαφέρον με τον Ατρόμητο και την Βέροια να είναι δύο από αυτές. Το, όχι και τόσο, υψηλό κασέ του παίκτη επιτρέπει σε πολλές ομάδες να μπουν σε συζητήσεις μαζί του, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι είναι ένας επιθετικός με τα στοιχεία που αναζητά ο προπονητής της Skoda Ξάνθη. Είναι δεδομένο πως τις επόμενες ημέρες αναμένονται εξελίξεις στο συγκεκριμένο θέμα.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Ποδόσφαιρο
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ήττες για τις δύο ομάδες της Ξάνθης στη Γ’ Εθνική

Συντριβή γνώρισε ο Άρης Πετεινού στην Κομοτηνή με 6-0 – Εξασφάλισε την παραμονή ο Ορέστης …