Σχόλια 20/06/2012

0
Giannakidis_karalidis_4-empros

Δεκαπενταμελές το νέο υπουργικό συμβούλιο είχε πει ο Σαμαράς. Ε, βάλτε και δέκα απ’ το ΠΑΣΟΚ, δέκα απ’ τη ΔΗΜ.ΑΡ., πάει χάλασε το μικρό και ευέλικτο σχήμα…
 
Ευθύνες  


Δέκα οκτώ (18) έργα οδικών υποδομών, ύψους 40,5 εκ. ευρώ εντάχθηκαν στο ΕΣΠΑ ΑΜ-Θράκης. Συγχαρητήρια και καλώς.
Μόνον που από τα 18 έργα, μόνον ένα εγκρίθηκε για το  νομό Ξάνθης!!
Ούτε αναλογικά δεν τηρήθηκε η κατανομή των έργων στους 5 νομούς της Περιφέρειάς μας. Κι αυτό σίγουρα φορτώνει ευθύνες στον αντιπεριφερειάρχη Φ.Καραλίδη και τον Περιφερειάρχη Άρη Γιαννακίδη που δυσμενώς αντιμετωπίζουν το νομό μας στερώντας πόρους για οδικά έργα.
Γιατί άραγε αυτή η συμπεριφορά κύριοι;
«Ε»    

 

   
Δουλειά, δουλειά, δουλειά  


Αυτό είναι το τρίπτυχο που θα πρέπει να ενστερνιστούν οι Έλληνες από δω και πέρα.
Δουλειές να δημιουργηθούν, να ξεκινήσει η απασχόληση, να μειωθεί η ανεργία και ο κόσμος να αρχίσει να αισιοδοξεί για το μέλλον του.
Δουλειές λοιπόν, δουλειά σε όσους γίνεται περισσότερους. Με νέες ιδέες, με εξωστρέφεια, με βοηθό  και συμπαραστάτη το κράτος κι όχι τροχοπέδη στην ανάπτυξη.
Η νέα κυβέρνηση που θα σχηματισθεί οφείλει να έχει σε προτεραιότητα την ΑΝΑΠΤΥΞΗ!
Με τόλμη και αποφασιστικότητα, με δυναμισμό και αφήνοντας πίσω όλες τις στρεβλώσεις του παρελθόντος. Τόσο από πλευράς εργοδοτών και εργαζομένων όσο και των συνδικαλιστών του δημοσίου και των ΔΕΚΟ.
Στη νέα εποχή που  μπήκαμε δεν υπάρχουν περιθώρια για καθυστερήσεις, ούτε εφαρμογή παλιών νοοτροπιών.
Η χώρα ξεκινά για μια νέα πορεία και οφείλουμε όλοι να στρατευθούμε σ’ αυτήν.
«Ε»    

 

Ο χειρότερος εχθρός…  


Όταν υπάρχει νωπή λαϊκή ετυμηγορία η στοιχειώδης δημοκρατική πολιτική δεοντολογία επιτάσσει τον σεβασμό της.
Ο χειρότερος εχθρός της δημοκρατίας είναι η προσπάθεια επιβολής των απόψεων της μειοψηφίας.
VEN.KAR.    

 

Ποιος ευθύνεται;  


«Νεκρός αστυνομικός της ΔΙΑΣ από οδηγό Ρομά που παραβίασε το στοπ», αναφέρει η είδηση.
Μόνο που η τραγική αυτή είδηση δεν αναφέρει ότι ο οδηγός Ρομά κατείχε δίπλωμα οδήγησης χωρίς να γνωρίζει ανάγνωση και γραφή!
Όπως συμβαίνει με χιλιάδες Ρομά πανελλαδικά που οδηγούν φορτηγά χωρίς να γνωρίζουν τα στοιχειώδη.
Πήραν το δίπλωμα, τους το έδωσαν, μετά από την γνωστή ελληνική διαδικασία του λαδώματος.
Τώρα αν είναι δημόσιος κίνδυνος, αν σκοτώνει ανθρώπους στο διάβα του με το αυτοκίνητό του, αυτό λίγο ενδιαφέρει την πολιτεία, τα εντεταλμένα όργανα.
Ενδιαφέρει όμως όλους εμάς, που κινδυνεύουμε από «οδηγούς» χωρίς νόμιμο δίπλωμα οδήγησης, που οδηγούν σαράβαλα αυτοκίνητα, τα περισσότερα ανασφάλιστα.
Είναι όλα αυτά Ευρώπη;
«Ε»  

 

Το πρώτο βήμα έγινε  


Δεν υφίσταται πλέον ο φόβος εξόδου της χώρας από το Ευρώ.
Το θέμα αυτό έκλεισε με το αποτέλεσμα των εκλογών. Απεναντίας, με την κυβέρνηση που θα σχηματισθεί θα ισχυροποιηθεί η σύνδεσή μας στην Ευρωζώνη και στο Ευρώ.
Παράλληλα, θα ξεκινήσει μια νέα περίοδος για την οικονομία. Θα υπάρξει χρήμα στις τράπεζες που θα διοχετευθεί στην αγορά, το εμπόριο θα συνεχίσει  να λειτουργεί με τους κανόνες της εμπιστοσύνης όπως παλιά και η σοβαρότητα της χώρας σταδιακά θα αποκατασταθεί.
Για να ξεκινήσουν όλα αυτά γρήγορα, απαιτείται η νέα κυβέρνηση να είναι ολιγομελής, τα άτομα να έχουν εμπειρία και  να μην λαμβάνουν υπόψιν τους το πολιτικό κόστος και να έχουν διάθεση να συγκρουστούν με τις διάφορες συντεχνίες που λυμαίνονται οικονομικά την χώρα και δεν την αφήνουν να φύγει προς τα μπρος.
Ο πρώτος κίνδυνος έφυγε. Στο χέρι όλων είναι να σταθούμε στο ύψος των νέων περιστάσεων. Με σοβαρότητα, υπευθυνότητα και πολύ δουλειά.
Εάν εμείς οι Έλληνες δεν αλλάξουμε, το μέλλον μας θα είναι, δυστυχώς, προδιαγεγραμμένο και κανείς άλλος δεν θα φταίει παρά εμείς οι ίδιοι…
«Ε»

ΣΥΡΙΖΑ: Το πλούσιο κόμμα της Αριστεράς  


Η επιτυχία του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές, έφερε χρήμα στα ταμεία του κόμματος, κι έτσι θα είναι ένα από τα λίγα κόμματα που θα έχει πλεόνασμα.
Από τα 3,9 εκ. ευρώ που έλαβε το 2011 η χρηματοδότηση θα φτάσει στα 14,1 εκατομμύρια ευρώ το 2013, δηλαδή τα διπλά από ότι το ΠΑΣΟΚ. Το κόμμα έχει μόνο 8 εκ. δάνεια ενώ το κτίριο όπου στεγάζονται τα γραφεία του είναι ιδιόκτητο. Επομένως, μπορεί να αποπληρώσει όλα τα δάνεια και να του μείνουν και άλλα 6 εκατομμύρια για να ξοδέψει το 2013…
Ευκατάστατοι θα γίνουν όμως και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες του Πάνου Καμμένου, οι οποίοι θα πάρουν σχεδόν 4 εκατομμύρια ευρώ το 2013, ενώ η Χρυσή Αυγή θα βάλει στα Ταμεία της κάτι παραπάνω από 3,5 εκ. ευρώ.
Με τα μισά λεφτά θα μείνει το ΚΚΕ, ενώ τα χρέη του ΠΑΣΟΚ προκαλούν ίλιγγο. Θα  λάβει μόνο 7,5 εκ. ευρώ από 21,75 εκατομμύρια που πήρε το 2011. Όμως τα δάνειά του φτάνουν τα 125 εκ. κι έτσι θα βρεθεί σε πολύ δεινή θέση το 2013.
Δραματική είναι και η οικονομική κατάσταση της Ν.Δ. Χρωστάει 120 εκ. στις τράπεζες και θα πάρει 15 περίπου για το 2013…

 

 
Ανοίγουν τα σεντούκια…  


Αρχίζουν κι επιστρέφουν οι μικροκαταθέτες τις οικονομίες τους που είχαν «σηκώσει» το τελευταίο διάστημα, με το φόβο της χρεοκοπίας.
Τα πολλά κρούσματα κλοπών αλλά και η αίσθηση ότι αποφύγαμε τον άμεσο κίνδυνο να επιστρέψουμε στη δραχμή, βοηθούν σ’ αυτό.
Βέβαια μιλάμε για μικροποσά, γιατί οι μεγαλοκαταθέτες τα έχουν φυγαδεύσει στο εξωτερικό και περιμένουν την κατάλληλη επενδυτική ευκαιρία.
Τραπεζικός υπάλληλος μας έλεγε ότι την επόμενη ημέρα των εκλογών πολλοί, ηλικιωμένοι κυρίως, πήγαν στις τράπεζες να καταθέσουν τα χρήματα που είχαν κρυμμένα στο σπίτι τους. Ένας μάλιστα ηλικιωμένος, ποιος ξέρει πού τα είχε κρυμμένα απ’ το φόβο των κλεφτών, γιατί μύριζαν τόσο άσχημα που χρειάστηκε να ανοίξουν πόρτες και παράθυρα για να ξεβρωμίσει η τράπεζα.
Ήταν βρώμικο χρήμα στην κυριολεξία…

 

       
Τονώνει το ηθικό των Ελλήνων ο… Έλληνας Σάντος  


Τι κι αν βρίσκεται περίπου 10 χρόνια στην Ελλάδα για… επαγγελματικούς λόγους. Ο Πορτογάλος προπονητής της Εθνικής Ελλάδος Φερνάντο Σάντος, εξέφρασε για ακόμη μία φορά το θαυμασμό του για τη χώρα μας, ενώ μίλησε σε πρώτο πληθυντικό πρόσωπο βάζοντας και τον εαυτό του μέσα, όταν μίλησε για τους Έλληνες.
Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός, μετά τη σαββατιάτικη νίκη – πρόκριση της Εθνικής, απέναντι στη Ρωσία, έστειλε μήνυμα προς… πάσα κατεύθυνση απαντώντας σε ερώτηση ξένου δημοσιογράφου για τη στάση της Άνγκελα Μέρκελ απέναντι στους Έλληνες.
«Αυτό που μας εμπνέει είναι η ιστορία της Ελλάδας. Οι Έλληνες έχουν τεράστια περηφάνια και αξίζουν το σεβασμό όλων. Όλοι πρέπει να τους σέβονται, γιατί από εκεί άρχισαν η δημοκρατία και τόσες άλλες αρχές. Κανείς δεν μπορεί να μας κάνει μαθήματα», τόνισε ο Σάντος, που επέμενε να απαντήσει στην ερώτηση παρότι παρενέβησαν άνθρωποι της UEFA για να μην απαντήσει λόγω του πολιτικού χαρακτήρα της. Το παραπάνω συμβάν έγινε μία ημέρα πριν τη διεξαγωγή των εθνικών εκλογών και… τόνωσε το ηθικό των Ελλήνων ενόψει και του αγώνα της ερχόμενης Παρασκευής απέναντι στη Γερμανία, σε μία αναμέτρηση που θυμίζει «Δαυίδ εναντίον Γολιάθ» και ήδη συζητείται σε αθλητικά πλαίσια και όχι μόνο!
Δ.Κ.        

 

Ανακουφίστηκαν στο ΣΥΡΙΖΑ


 Μεγάλα πανηγύρια και χαρές είχαν το βράδυ της Κυριακής στο πατάρι του «Φοίλιστρον» του Νίκου Καλιαμπάκα τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ. Παρότι είχε κλειδώσει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν το δεύτερο κόμμα πανελλαδικά, αυτό δεν μείωσε το κέφι. Ίσως γιατί πήραν την πρωτιά στην Ξάνθη.  Θα’ λεγε όμως κανείς ότι ….ανακουφίστηκαν που δεν θα κληθούν να κυβερνήσουν και θα παραμείνουν στην αξιωματική αντιπολίτευση. Κι αυτό  το κλίμα ήταν κυρίαρχο σε πανελλαδική κλίμακα με τον Αλέξη Τσίπρα να πανηγυρίζει λες και κέρδισε τις εκλογές. Μάλλον δεν ήθελαν να πάρουν την «καυτή πατάτα» της διακυβέρνησης τώρα.  Εξάλλου είναι πιο βολικό να είσαι αντιπολίτευση και να είσαι όλη μέρα στα κάγκελα….Μάλιστα το προανήγγειλαν ότι θα κάνουν αντιπολίτευση του 27% και όχι  του 4% που είχαν. Οπότε καταλαβαίνετε….
Μ.Ξ.
   
Χαρούμενοι ήταν και  στην ΝΟΔΕ Ξάνθης …


 …το βράδυ της Κυριακής όχι όμως τόσο όσο στο ΣΥΡΙΖΑ καθώς πήραν την πρωτιά πανελλαδικά αλλά στην Ξάνθη παρότι αύξησαν τις δυνάμεις τους ήρθαν δεύτεροι.  Παρούσα η Σούλα Ιακωβίδου με τον Γιάννη Χρηστίδη και όλο το επιτελείο της ΝΟΔΕ να παρακολουθούν τα αποτελέσματα. Το παρών έδωσε και το ζεύγος Βώβου αλλά και ο Στάμος Τριμίντζιος με τον Σταύρο Βλαχόπουλο, όλοι τους σε μεγάλα κέφια!
Μ.Ξ.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Όλα ήσυχα, ήρεμα στη Σμίνθη Ησυχία, ηρεμία και κανονικότητα υπήρξε στο τζαμί της Σμίνθης τ…