Σχόλια 19/06/2012

0
apotelesmata_eklogon_06_2012

Πάρτε βαθιά ανάσα, θα έχουμε κυβέρνηση μακράς πνοής…    

Ν’ αλλάξει!  


Όλη η Ελλάδα συζητά πλέον μετά την οριστικοποίηση των εκλογικών αποτελεσμάτων, ότι αυτό το έκτρωμα θα πρέπει ν’ αλλάξει.
Παυλόπουλος και Σκανδαλίδης θα πρέπει να το πουν δημόσια και να ζητήσουν συγγνώμη για όλην αυτήν την «κλοπή» βουλευτικών εδρών από ένα κόμμα που πηγαίνουν σε κάποιο άλλο.
Όλος αυτός ο αχταρμάς που δημιούργησε γέλιο και αγανάκτηση μαζί, θα πρέπει ν’ αλλάξει. Και να γίνει ένα σωστός σχεδιασμός ενός αντιπροσωπευτικού εκλογικού συστήματος χωρίς αλχημείες και μπόνους.
Γελάσαμε, αγανακτήσαμε με την τρέλα που έστειλε έδρες από ένα μεγάλο  κόμμα σε άλλο μικρό, ή που αφαιρούσε άλλες ολοκληρωτικά, εξαφανίζοντας εκπροσώπηση κάποιων κομμάτων σε νομούς παρότι τα ποσοστά που λάμβαναν ήταν ικανοποιητικά.
Το φαινόμενο αυτό είχε χτυπητά παραδείγματα τρέλας στις τετραεδρικές περιφέρειες. Εκεί, εξαφανίστηκαν βουλευτές ή αναδείχτηκαν άλλοι που δεν θα έβλεπαν βουλή ποτέ…
«Ε»      

 

Η επόμενη ημέρα για το ΠΑΣΟΚ


 Κρίσιμη από κάθε άποψη η επόμενη ημέρα για το ΠΑΣΟΚ. Το μεγάλο αυτό κόμμα που βρέθηκε με μειωμένη δύναμη, τρίτο στην αποδοχή της κοινής γνώμης.
Είναι όντως δύσκολη, πολύ δύσκολη η περίοδος από δω και πέρα για το ΠΑΣΟΚ. Κι αυτό, διότι θα πρέπει ν’ αλλάξει πολλά ο νέος πρόεδρός του, ο Βαγ. Βενιζέλος, ο οποίος σήκωσε στους ώμους του όλες τις αμαρτίες και τα λάθη του παρελθόντος.
Πλήρωσε δε βαρύτατο τίμημα, δυσανάλογο, τόσο ο ίδιος όσο και άλλα αξιόλογα στελέχη που βρέθηκαν στο μάτι του κυκλώνα.
Η επόμενη ημέρα για το ΠΑΣΟΚ είναι δεδομένη. Θα έρθει, έρχεται. Το ποια θα είναι, λίγοι το γνωρίζουν. Προφανώς όμως δεν θα έχει καμιά σχέση με το παρελθόν. Θα υπάρξουν αλλαγές σε πρόσωπα και ιδέες.
Ήδη πολλά άτομα της παλιάς φρουράς δεν εξελέγησαν και αυτό σημαίνει ότι ανοίγει ο δρόμος για νέα άτομα. Παράλληλα το ΠΑΣΟΚ θα εξοπλισθεί με ένα σύγχρονο ιδεολογικό οπλοστάσιο που θα εκφράζει την ευρωπαϊκή κεντροαριστερά, την Σοσιαλδημοκρατία δηλαδή, όπου ένα μικρό και ευέλικτο κράτος λειτουργεί ελέγχοντας, προγραμματίζοντας στους ευαίσθητους τομείς της Υγείας, Παιδείας, Εξωτερικών, αφήνοντας μεγάλο πεδίο στον ιδιωτικό τομέα που λειτουργεί και δημιουργεί χωρίς την παθογένεια του δημοσίου και των αγκυλώσεών του που φρενάρουν κάθε καλή ιδιωτική πρόθεση.
Εγκυμονεί το ΠΑΣΟΚ, αυτό είναι βέβαιο. Υπάρχει διάχυτη η αγωνία και ο προβληματισμός για το τι θα γεννηθεί.
«Ε»

Η επόμενη ημέρα  


Η Ελλάδα ζει πλέον την επόμενη ημέρα των εκλογών. Σε ένα κλίμα ήρεμο και αποφασιστικό. Χωρίς εντάσεις και αγωνία για το αύριο, και με εμφανή τα σημάδια της επιθυμίας να βρεθεί λύση, να υπάρξει συνεννόηση στο να βρεθεί κοινός τόπος για τη δημιουργία κυβέρνησης που θα οδηγήσει τη χώρα προς τα μπρος.
Όλα στις εκλογές της Κυριακής κύλησαν ομαλά και το αποτέλεσμα των εκλογών έφερε ανακούφιση εντός και εκτός της χώρας…
Τώρα, οι επόμενες ημέρες, είναι και κρίσιμες αλλά και σημαδιακές για τη δημοκρατία μας και τα ίδια τα κόμματά μας κατά πόσο αποδέχονται το πολιτικό παιγνίδι.
«Ε»    

 

Για τον ΣΥΡΙΖΑ  


Για τον ΣΥΡΙΖΑ η επόμενη ημέρα είναι ιδιαίτερα σημαντική. Διότι  ο λαός τον κατέταξε δεύτερο, στην θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ρόλο και αποστολή υψηλή.
Και από τη στάση και υπευθυνότητα που θα επιδείξει, θα κριθεί. Η περίοδος των άσκοπων κινητοποιήσεων και του πολιτικού χαβαλέ, έχει τελειώσει. Τώρα το παιγνίδι της αντιπολίτευσης απαιτεί άλλη διαδικασία και λειτουργία και θα πρέπει να ανταποκριθεί σ’ αυτό με σοβαρότητα και υπευθυνότητα.
Είναι η επόμενη ημέρα για τον ΣΥΡΙΖΑ ιδιαίτερα σημαντική, διότι η κριτική που θα του ασκείται θα είναι σκληρή και χωρίς περιθώρια χρονικής προσαρμογής.
Ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να αποδείξει στη πράξη ότι μπορεί να διαχειρισθεί την δύναμή του παραγωγικά κι όχι καταστροφικά.
«Ε»  

 

 
Παραμύθι  


Προς αρχηγό συγκεκριμένου κόμματος. Η γιαγιά μας η καλή έλεγε τα «παιδάκια» να μην παίζουν με τα «σπίρτα».
V.K.  

 

Πίστωση χρόνου  


Σε όλα τα πολιτισμένα κράτη η αντιπολίτευση αποδέχεται το αποτέλεσμα των εκλογών και είτε συμμετέχει στην κυβέρνηση είτε προσπαθεί να συμβάλει με εποικοδομητικό τρόπο στη διακυβέρνηση της χώρας.
Ας ελπίσουμε ότι και στη χώρα μας ο ΣΥΡΙΖΑ θα παίξει αυτόν τον πολύ σημαντικό και υπεύθυνο ρόλο, χωρίς πολιτικούς τυχοδιωκτισμούς και ακρότητες, ότι δεν θα διευρύνει το διχασμό το λαού και δεν θα πυροδοτήσει εκρήξεις βίας.
Η ανοιχτή ομιλία του Τσίπρα αμέσως μετά την οριστικοποίηση του αποτελέσματος, δεν προϊδεάζει πάντως για κάτι τέτοιο. Αντιθέτως προανήγγειλε σκληρή αντιπολίτευση στο πεζοδρόμιο από την επόμενη ημέρα.
Πρέπει όμως να δοθεί χρόνος στη νέα κυβέρνηση, που θα προκύψει κατά πάσα πιθανότητα από τρία κόμματα (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ), να αντιμετωπίσει άμεσα  τα φλέγοντα προβλήματα. Δεν υπάρχουν φάρμακα, τα ταμεία είναι άδεια, μεγάλο τμήμα του πληθυσμού έχει ανάγκη από βοήθεια, ο εισπρακτικός μηχανισμός είναι διαλυμένος και επιπλέον η εγκληματικότητα είναι ανεξέλεγκτη.
Ας αντιμετωπισθούν πρώτα αυτά με ηρεμία, δεν χρειάζεται να είναι η αντιπολίτευση στα κάγκελα από την πρώτη μέρα…  

 

Ποιος το έλαβε;  


Αν υπάρχει έστω ένα αδιαμφισβήτητο μήνυμα από την κάλπη, για τη «λαλιά» της οποίας πολλά θα ειπωθούνε, είναι ότι ο ελληνικός λαός ζήτησε να γίνει κυβέρνηση. Αυτό μαρτυρά η συσπείρωση στα δύο κόμματα και η εντυπωσιακή απομάκρυνση από τα εκτός Βουλής που συρρικνώθηκαν σημαντικά σε σχέση με το 19% που συγκέντρωσαν στις εκλογές της 6ης Μαΐου. Πολλοί δε πάνε ένα βήμα πιο μακριά και λένε ότι ενδυνάμωση ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει κυβέρνηση που να περιλαμβάνει και τις δύο ισχυρές δυνάμεις του τόπου. Αλλά οι ίδιοι θέλουν να διαβάζουν αλλιώς το μήνυμα.
Ε.Δ.  

 

 
Ο Καμμένος στα καφέ και το παζάρι  


Τη μία δε μπόρεσε, τη δεύτερη δεν τα κατάφερε, την τρίτη όμως ήρθε τελικά ο Πάνος Καμμένος στην Ξάνθη, στο δρόμο του για τον Έβρο, όπου άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα. Ο επικεφαλής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, όπως είχε υποσχεθεί, έκανε περιοδεία στο παζάρι και τα καφέ της πόλης που ήταν γεμάτα το Σάββατο το πρωί. Πολλοί εκδήλωναν την έκπληξή τους όταν έβλεπαν τον Πάνο Καμμένο, ο οποίος έκανε χειραψία με όλους τους πολίτες που συναντούσε, ενώ σύντομη συνομιλία είχε και με τον πρόεδρο του ΕΒΕ Στέλιο Μωραΐτη.
Ε.Δ.    

 

Χορεύοντας τον κόσμο  


Την πρώτη παράσταση της σχολής χορού DanceLab με τίτλο «χορεύοντας στον κόσμο» είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν εκατοντάδες ξανθιώτες, γονείς και φίλοι των σπουδαστών της σχολής που γέμισαν ασφυκτικά την αίθουσα και δεν αποχώρησαν παρά μόνο μετά την ολοκλήρωση του χορευτικού προγράμματος. Μαθητές και μαθήτριες κάθε ηλικίας παρουσίασαν όσα έμαθαν, ενώ η παράσταση στο σύνολό της εντυπωσίασε τους παρευρισκόμενους για τις προσεγμένες χορογραφίες της ίδιας της δασκάλας της σχολής Κρυσταλίας Γρηγόρη, τα περιποιημένα κουστούμια της κυρίας Δήμητρας Φάκα και για το συνολικό αποτέλεσμα που απέπνεε την ευαισθησία και το δέσιμο που αναπτύχθηκε μεταξύ όλων καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς.
Ε.Δ.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Παρασκευή 26 Απριλίου 2024

Απόφαση- σταθμός Όταν οι θεσμοί της Πολιτείας λειτουργούν σωστά, τότε η Δημοκρατία υπάρχει…