Αρχική ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ Δικαστικό Ρεπορτάζ Παράπλευρη ατυχία του Αχμέτ Εργκίν

Παράπλευρη ατυχία του Αχμέτ Εργκίν

0
diki_ergin-empros

Αθωώθηκαν με το νεαρό συγγενή του από το 3μελές Πλημμελειοδικείο

Είχαν συλληφθεί την ημέρα των εκλογών. Το δικαστήριο αποδέχθηκε ότι δεν υπήρξε δωροδοκία

Σε παράπλευρη ατυχία αποδέχθηκε το δικαστήριο ότι οφείλεται η σύλληψη του υποψήφιου βουλευτή του ΛΑΟΣ Αχμέτ Εργκίν και του νεαρού συγγενή του την ημέρα των εκλογών, αφού κατηγορήθηκαν για το αδίκημα της δωροδοκίας τη στιγμή που ο ίδιος ο υποψήφιος βουλευτής βρισκόταν στο αστυνομικό τμήμα καταγγέλλοντας αυτή την πρακτική από άλλο κόμμα στο Δροσερό! Η υπόθεση εκδικάστηκε με την αυτόφωρη διαδικασία το μεσημέρι της Πέμπτης από το 3μελες Πλημμελειοδικείο Ξάνθης, το οποίο αθώωσε τους δύο κατηγορουμένους.
Σε ξεχωριστή δίκη εκδικάστηκε η υπόθεση του υποψήφιου βουλευτή ΛΑΟΣ Αχμέτ Εργκίν και του νεαρού συγγενή του Ορτάι, οι οποίοι συνελήφθησαν την ημέρα των εκλογών για παραβίαση της εκλογικής νομοθεσίας και συγκεκριμένα του άρθρου 114 του π.δ. 96/2007 για δωροδοκία ή δωροληψία κατά την εκλογή.
Όπως προέκυψε από την ακροαματική διαδικασία, ο Αχμέτ Εργκίν βρέθηκε στο αστυνομικό τμήμα με τον γραμματέα της ΝΕ ΛΑΟΣ Ιωσήφ Χαραλαμπίδη για να καταγγείλουν τη διενέργεια αυτής της πρακτικής από άλλο κόμμα. Οι αστυνομικοί που επενέβησαν στο Δροσερό, εντόπισαν το αυτοκίνητο του Ορτάι κοντά στον ΟΑΕΔ και διαπιστώνοντας ότι έχει ψηφοδέλτια τον συνέλαβαν και αυτόν. Όταν μεταφέρθηκε στο αστυνομικό τμήμα, όπου βρισκόταν και ο κ. Εργκίν, εξηγώντας τη θέση τους στους αστυνομικούς ανέφεραν και ότι ο τελευταίος έδωσε στον πρώτο 10 ευρώ για να βάλει βενζίνη, προκειμένου να μοιράσει ψηφοδέλτια. Όπως, κατέθεσε και ο αστυνομικός που ήταν μάρτυρας στη δίκη έγινε έρευνα στο αυτοκίνητό του και βρέθηκαν 53 ψηφοδέλτια σταυρωμένα, γιατί έδινε την εντύπωση από τον τρόπο στάθμευσης του αυτοκινήτου ότι βρισκόταν εκεί για να σταματάει αυτοκίνητα, αλλά δεν υπέπεσε στην αντίληψη της αστυνομίας χρηματισμός ή παροχή ανταλλάγματος.
Μάρτυρας ήταν και ο Δημήτρης Κοσμίδης από το πρακτορείο καυσίμων που προμηθεύτηκε τη βενζίνη ο Ορτάι, ο οποίος είπε ότι καθ’ υπόδειξη του κ. Εργκίν έβαλε 10 ευρώ βενζίνη με πίστωση, πρακτική που είναι ιδιαίτερα συνήθης. Ωστόσο, εν τη ρύμη του λόγου του και απαντώντας σε ερώτηση του προέδρου ο μάρτυρας ανέφερε: «δεν εντόπισα τίποτα ύποπτο. Όχι σαν αυτό με τις κάρτες που δίναν παλιά…»
Οι δύο κατηγορούμενοι στην απολογία τους τόνισαν ότι ο Ορτάι κινήθηκε με πρόθεση να βοηθήσει το συγγενή του στον προεκλογικό του αγώνα, ενώ και οι συνήγοροι σημείωσαν ότι ο πρώτος ήταν εκλογικός αντιπρόσωπος του ΛΑΟΣ και γι’ αυτό είχε και τα ψηφοδέλτια. Ο ένας εκ των συνηγόρων μάλιστα κ. Τέρης Μαλάκης πρόσθεσε ότι το όχημα βρισκόταν σε κοντινό σημείο από το άλλο περιστατικό, καθώς ψηφοφόροι του ΛΑΟΣ εντόπισαν την πρακτική του άλλου κόμματος και ήθελαν να παρακολουθήσουν πώς θα εξελιχθεί.
Η Εισαγγελέας της έδρας υποστήριξε την απαλλαγή των κατηγορουμένων και το δικαστήριο τους αθώωσε. Το δικαστήριο παρακολούθησαν αρκετοί συγχωριανοί τους που χειροκρότησαν στο άκουσμα της απόφασης.

Ελένη Διαφωνίδου
ediafonidou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Δικαστικό Ρεπορτάζ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αρ. Σκουνάκη: «Η δίωξη των έξι φοιτητών του Πολυτεχνείου Ξάνθης είναι καθαρά πολιτική»

Η δικηγόρος των έξι φοιτητών, Αρετή Σκουνάκη μιλάει στο «Ε» για την υπόθεση η οποία εκδικά…