Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Οπτικές ίνες παντού και υποχρεωτικά

Οπτικές ίνες παντού και υποχρεωτικά

0
optikes_ines_001_empros

Πρόταση του προέδρου της ΕΕΤΤ για την ανάπτυξη τηλεπικοινωνιακών δικτύων υψηλών ταχυτήτων

Να καταστεί υποχρεωτική η εγκατάσταση δικτύων οπτικών ινών σε όλες τις υποδομές και τα κτίρια που κατασκευάζονται ή επισκευάζονται στην χώρα, προκειμένου να αποκτήσει γρήγορα η Ελλάδα τηλεπικοινωνιακά δίκτυα υψηλών ταχυτήτων πρότεινε ο πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), κ. Λ. Κανέλλος, μιλώντας στο συνέδριο «Infocom Green».
Ο κ. Κανέλλος πρότεινε το μέτρο να εφαρμοστεί σε όλα τα δίκτυα υποδομών της Ελλάδας, όπως οι αυτοκινητόδρομοι, οι σιδηρόδρομοι και τα ενεργειακά δίκτυα, καθώς και να γίνει υποχρεωτική η μελέτη ινο-οπτικής καλωδίωσης «για την έκδοση της άδειας κάθε νέας οικοδομής που κατασκευάζεται, όπως ισχύει σήμερα για την ηλεκτρική και υδραυλική εγκατάσταση και το πιστοποιητικό ενεργειακής κατανάλωσης».
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΕΕΤΤ, αυτό το μέτρο θα έρθει να συμπληρώσει το δίκτυο κορμού και θα πρέπει να συνδυαστεί με την δημιουργία «δικτυωμένων οικισμών», κατά το παράδειγμα άλλων Ευρωπαϊκών χωρών, δημιουργώντας, έτσι, ένα ενιαίο δίκτυο πρόσβασης.
«Με τον τρόπο αυτό θα δημιουργηθούν σταδιακά «ψηφιακά ώριμα» κτίρια» (δηλαδή έτοιμα να υποδεχθούν το FTTH) είπε ο κ. Κανέλλος, τα οποία «θα συνδεθούν εύκολα με τα ευρυζωνικά δίκτυα που θα κατασκευαστούν, όπως συμβαίνει με τα λοιπά δίκτυα ύδρευσης ή αποχέτευσης, επιτρέποντας την άμεση διάθεση στους κατοίκους υπηρεσιών υψηλής ποιότητας».
Ο κ. Κανέλλος στάθηκε ιδιαίτερα στις δράσεις που πρέπει να προχωρήσουν, προκειμένου να αποδώσει καρπούς στην Ελλάδα η ψηφιακή οικονομία.
Ο πρόεδρος της ΕΕΤΤ προέταξε την καταπολέμηση της τεχνοφοβίας και πρότεινε τη μείωση του κόστους δημιουργίας υποδομών μέσω της συνεπένδυσης, της συνεγκατάστασης εξοπλισμού και της κοινής χρήσης και, κυρίως, της συνεργασίας των εταιριών για την δημιουργία νέων δικτύων, μέσα από συνέργειες των παρόχων με τρίτους διαχειριστές υποδομών.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Τα «μούσκεψε» η black-Friday στην Ξάνθη

Υποτονική η κίνηση στην αγορά της Ξάνθης – Μόνο τα καταστήματα ηλεκτρονικών κινήθηκαν…   Π…