Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα «Κίνδυνος – θάνατος» οι χαλασμένες μπάρες του ΟΣΕ

«Κίνδυνος – θάνατος» οι χαλασμένες μπάρες του ΟΣΕ

0
komnina_ose2-empros

Εφιστάται η προσοχή των περαστικών και των οδηγών στη διάβαση του δρόμου Σταυρούπολης – Κομνηνών

Ανησυχούν και διαμαρτύρονται οι κάτοικοι. Από τον ΟΣΕ περιμένουν το ανταλλακτικό. Κάθε τόσο το ίδιο πρόβλημα…

Το «πάθημα» δεν φαίνεται να γίνεται «μάθημα» για τον ΟΣΕ Ξάνθης αφού και πάλι αφήνει καιρό χαλασμένες τις μπάρες στο ορεινό δίκτυο με αποτέλεσμα να θέτει σε κίνδυνο τις ζωές των οδηγών Ι.Χ. και των επιβατών λεωφορείων που περνούν καθημερινά από διαβάσεις του δικτύου. Υπενθυμίζουμε ότι ήταν πριν 1, 5 χρόνο που μια χαλασμένη μπάρα στην περιοχή του Νεοχωρίου, την οποία πήγε να σηκώσει κάτοικος της περιοχής για να περάσει λεωφορείο του ΚΤΕΛ είχε σαν τραγικό αποτέλεσμα το διερχόμενο τρένο να συγκρουστεί με το λεωφορείο το οποίο καταπλάκωσε την άτυχη γυναίκα, αφήνοντάς την ανάπηρη. Ο ίδιος κίνδυνος παραμονεύει και τώρα για τους κατοίκους και τους οδηγούς αφού έχει μια βδομάδα και πλέον που οι μπάρες του ΟΣΕ είναι χαλασμένες στο δρόμο Σταυρούπολη Κομνηνών.

Προσοχή! Χαλασμένες μπάρες στην περιοχή Σταυρούπολης – Κομνηνών
Όπως μας καταγγέλλουν κάτοικοι της περιοχής περίπου 10 μέρες δεν λειτουργούν οι μπάρες στο δρόμο Σταυρούπολη – Κομνηνών. Η μία δε είναι μονίμως κατεβασμένη και παρεμποδίζει τιη διέλευση των αυτοκινήτων ιδιαίτερα δε των μεγάλων οχημάτων όπως  λεωφορείων και φορτηγών. Οπότε και επαναλαμβάνεται η ίδια ιστορία, με τους οδηγούς να σταματούν και να ανεβάζουν την μπάρα για να περάσουν. Η επικινδυνότητα του εγχειρήματος αυξάνεται από το γεγονός ότι η περιοχή είναι δασώδη και έχει μικρή ορατότητα λόγω και μιας στροφής. Οπότε μάλλον αυτοί που επιχειρούν να περάσουν πρέπει να κάνουν …το σταυρό τους!
Να σημειώσουμε δε ότι από τη διάβαση περνά καθημερινά σχολικό λεωφορείο που μεταφέρει μαθητές από τα γύρω χωριά στη Σταυρούπολη. Επίσης υπάρχει μεγάλη επισκεψιμότητα από μαθητές άλλων σχολείων που επισκέπτονται τον Μακεδονικό Τάφο. Όπως μας πληροφορούν οι κάτοικοι οι οποίοι και ανησυχούν μήπως συμβεί κανένα ατύχημα επικοινώνησαν με την Αστυνομία καταγγέλλοντας το γεγονός αλλά και με τον ΟΣΕ.

Περιμένουν λέει το ανταλλακτικό…
Οι υπεύθυνοι του ΟΣΕ απάντησαν στους κατοίκους ότι είναι γνώστες του προβλήματος το οποίο και οφείλεται στο γεγονός ότι έχει χαλάσει το μηχάνημα που τροφοδοτεί με ηλεκτρικό την μπάρα. Δικαιολογήθηκαν επίσης ότι έχουν μόνο ένα τεχνικό και για όλο το δίκτυο και κατά συνέπεια δεν μπορούν να αποκατασταθούν άμεσα όλα τα προβλήματα που παρουσιάζονται. Το «Ε» επικοινώνησε με τον υπεύθυνο του ΟΣΕ Ξάνθης κ. Σιάκκα ο οποίος και μας πληροφόρησε ότι έχουν σταλεί τηλεγραφήματα στα κεντρικά προκειμένου να τους αποσταλούν ανταλλακτικά. Είπε δε ότι είναι ενήμεροι όλοι οι μηχανοδηγοί ότι οι μπάρες είναι χαλασμένες και δεν αναπτύσσουν μεγάλη ταχύτητα στη περιοχή.

Ας βάλει ο θεός το χέρι του…  
Δεν είναι μια δεν είναι δυο…είναι γεγονός ότι σχεδόν συνέχεια υπάρχει πρόβλημα με τις χαλασμένες μπάρες του ΟΣΕ στην ορεινή περιοχή και όπως ξέρουμε έχει συμβεί και σοβαρό ατύχημα.  Οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της περιοχή είναι εκτεθειμένοι σ’ ένα μόνιμο επικίνδυνο και αντί να λένε «ας βάλει ο Θεός το χέρι του…» μην γίνει κι άλλο ατύχημα θα’ ταν εξίσου σημαντικό και επιβεβλημένο να «βάλει κι ο ΟΣΕ το χέρι του» και να φροντίσει την άμεση αποκατάσταση της βλάβης αλλά και την καλή λειτουργία των δικτύων του. Δηλαδή επειδή είναι ΔΕΚΟ δεν έχει ευθύνες για οτιδήποτε προκληθεί από πλημμέλειες ή παραλείψεις;  
Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr
ά� ������q�την υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών και ότι η ηλιακή ομάδα που εξαιρεί το υπουργείο (65 – 78) παρουσιάζει και την μεγαλύτερη θνησιμότητα. Σημειώνουν δε ότι το επιχείρημα που προβλήθηκε από το υπουργείο Εργασίας για αναγκαστική μείωση των εξόδων του προγράμματος,  αφού μακροπρόθεσμα η εξοικονόμηση χρημάτων είναι μεγαλύτερη, γιατί αποφεύγεται η ιδρυματική και νοσοκομειακή περίθαλψη.    
Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Προβληματισμός από εκπαιδευτικούς και γονείς για τις παρελάσεις

Αναρωτιούνται γιατί δημιουργούνται συνθήκες κινδύνου για διασπορά ενώ η Βόρεια Ελλάδα κυρί…