Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση Επίθεση Τσιτιρίδη κατά Τσολακίδη για τα Λουτρά της Ποταμιάς

Επίθεση Τσιτιρίδη κατά Τσολακίδη για τα Λουτρά της Ποταμιάς

0
loutra_potamias_05_2012-empros

Σε ανακοίνωσή τα χαρακτηρίζει «πόλη φάντασμα» ενώ το δήμαρχο πως είναι «Δήμαρχος μόνο των λόγων, των  εγκαινίων , της προβολής, των δεξιώσεων» 

Τα Λουτρά θα λειτουργήσουν» λέει ο Πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Ακίνητης Περιουσίας του Δήμου Αβδήρων κ. Τ. Καρακώστας

Νέα περίοδο όξυνσης των σχέσεων μεταξύ αντιπολίτευσης και συμπολίτευσης στο δήμο Αβδήρων πυροδοτεί η ανακοίνωση του επικεφαλής της αντιπολίτευσης κ. Γιώργοου Τσιτιρίδη, σύμφωνα με την οποία τα Λουτρά Ποταμιάς έχουν εγκαταλειφτεί από τη δημοτική αρχή παρά τις υποσχέσεις ότι θα λειτουργήσουν και ότι αυτό που πρωτίστως ενδιαφέρει το δήμαρχο κ. Τσολακίδη είναι η αυτοπροβολή του μέσα από φιέστες και όχι η παραγωγή έργου.

Γ. Τσιτιρίδης: « Πόλη φάντασμα ξανά τα Ιαματικά Λουτρά της Γενισέας στην Ποταμιά »
Στην ανακοίνωση η οποία συνοδεύεται και από φωτογραφικό υλικό με ημερομηνία 29/5/2012 αναφέρεται: «Εικόνες θλίψης και ντροπής αντικρίζει όποιος επισκεφθεί τα Ιαματικά Λουτρά της Γενισέας στην Ποταμιά, έξι μόνο μήνες μετά τα εγκαίνια επαναλειτουργίας τους.  Προεκλογικές δεσμεύσεις, περίτεχνα λόγια και εν τέλει μεγάλα κονδύλια για την ανακαίνιση των λουτρών, που στόχο θα είχαν την ανάδειξη και προβολή της περιοχής, την αύξηση  της τουριστικής κίνησης με την προσέλκυση τουριστών εντός και εκτός Νομού Ξάνθης, την μείωση της ανεργίας με νέες θέσεις εργασίας και βέβαια την παροχή ουσιαστικής θεραπείας στους έχοντες ανάγκη. Αντ’ αυτών παρατημένα γραφεία και καρέκλες έξω από τα κτίρια των λουτήρων εδώ και  μήνες (από τις τελευταίες πλημμύρες στην περιοχή ), αγριόχορτα, φθορές από την αχρησία στα κτίρια,  προκαλούν οργή, αλλά και απογοήτευση σε όλους τους κατοίκους του Δήμου Αβδήρων. Ο Δήμαρχος Αβδήρων αποδεικνύει καθημερινά στους συνδημότες μας ότι είναι Δήμαρχος μόνο των λόγων, των  εγκαινίων , της προβολής, των δεξιώσεων, αλλά όχι μιας στρατηγικής που οδηγεί στην ανάπτυξη και ευημερία του τόπου μας. Ο Πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Ακίνητης Περιουσίας του Δήμου Αβδήρων είναι συνυπεύθυνος για τη μη λειτουργία των Ιαματικών Λουτρών  και την κατάσταση στην οποία βρίσκονται σήμερα, καθώς παρ’ ότι έχει συνάψει σύμβαση για παροχή Λογιστικών Υπηρεσιών προς τη Δημοτική Επιχείρηση ύψους 10.000 ευρώ περίπου ετησίως,  από  τον περασμένο Απρίλιο, με τη σιωπή του συναινεί και αποδέχεται την παρούσα θλιβερή πραγματικότητα. Από τη στιγμή που δεν λειτουργούν τα λουτρά, η επιχείρηση δεν έχει ιδιαίτερο αντικείμενο (πέρα από την είσπραξη μερικών ενοικίων), δεν έχει υπαλλήλους , άρα δεν δικαιολογεί τόσα χρήματα για λογιστική υποστήριξη.  
Αξιότιμε κ. Δήμαρχε Αβδήρων η κοινωνική σας πολιτική εξαντλείται στις τρανταχτές προεκλογικές εκστρατείες και στις τηλεοπτικές σας δηλώσεις;  Η ανάπτυξη του Δήμου μας ολοκληρώθηκε με την προβολή μιας ωραίας εικόνας των λουτρών κατά την ημέρα των εγκαινίων τους, που σημαίνοντα πρόσωπα τίμησαν δια της παρουσία τους; Και οι απλοί συνδημότες μας που περιμένουν;».

Τ. Καρακώστας: «Τα Λουτρά θα λειτουργήσουν…»
Να σημειώσουμε ότι το «Ε» συνομίλησε με τον πρόεδρο της Δημοτικής Επιχείρησης Ακίνητης Περιουσίας του Δήμου Αβδήρων, επιχείρηση που έχει τη διαχείριση των Λουτρών κ. Τάσο Καρακώστα, ο οποίος και εξέφρασε τη θέση ότι η δημοτική αρχή θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της και ότι τα Λουτρά θα λειτουργήσουν την σαιζόν που έρχεται. Παραδέχτηκε όμως ότι η Δημοτική Επιχείρηση αντιμετωπίζει πρόβλημα από το γεγονός ότι δεν μπορεί να κάνει προσλήψεις προσωπικού άμεσα και ότι περιμένει να ξεμπλοκάρει το πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας στο οποίο έχει εντάξει 5 θέσεις εργασίας. Τέλος σημείωσε δε ότι εξετάζεται και η περίπτωση ανάθεσης του καθαρισμού σε ιδιωτική εταιρεία. Σ’ ότι αφορά την ανακοίνωση του κ. Τσιτιρίδη σχολίασε ότι είναι εμφανής η προσπάθεια εκμετάλλευσης για αντιπολιτευτικούς λόγους του θέματος του Λουτρών και επανέλαβε ότι η δημοτική αρχή έχει πρόθεση να λειτουργήσει τα Λουτρά.  

Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Δράσεις προβολής εναλλακτικού τουρισμού παρουσιάζει η ΠΕ Ξάνθης

Παραγωγή ντοκιμαντέρ, βίντεο, ιστοσελίδα και εφαρμογή στην παρουσίαση που θα πραγματοποιηθ…