Σχόλια 22/05/2012

0

Αύξηση του αριθμού των εισακτέων σε ΑΕΙ-ΤΕΙ = Μετατροπή της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης σε…Κατάρτιση
Θωμάς Βουγιουκλής
 
Δυσκολίες στον ΛΑΟΣ  


Δύσκολες μέρες περνά ο Γιώργος Καρατζαφέρης του ΛΑΟΣ.
Ένας-ένας οι βουλευτές του «την κάνουν με ελαφρά πηδηματάκια» προς τη Νέα Δημοκρατία.
Ο διαχειριστής – Σαμαράς – της δεξιάς πολυκατοικίας τους μαζεύει κάτω από την ίδια στέγη για να δώσουν τον κοινό αγώνα.
Έτσι όμως αποδυναμώνεται ο Καρατζαφέρης και το πολιτικό του μέλλον καθίσταται αβέβαιον.
Λέγεται πως μετά τους Πλεύρη και Βελόπουλο που πήγαν στη Ν.Δ., θα ακολουθήσουν και άλλοι. Κι έτσι ο ΛΑΟΣ θα μείνει εκτός βουλής…
«Ε»    

Προεκλογική περίοδος  


Μπορεί να μην φαίνεται, αλλά είναι γεγονός. Διανύουμε προεκλογική περίοδο!
Μάλιστα οριστικοποιήθηκε και η ημερομηνία των εκλογών.
Κυριακή 17 Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα του Πατέρα και κατά της Ερημοποίησης και της Ξηρασίας.
Μόνο που θα ερημοποιηθούν κάποια μικρά κόμματα και θα υποστούν την πολιτική ξηρασία των ψηφοφόρων που θα τα εγκαταλείψουν.
Πάντως μπορεί το όλο πολιτικό κλίμα να είναι υποτονικό – και θα συνεχίσει μέχρι τέλος – κι αυτό οφείλεται και στο γεγονός πως οι εκλογές αυτές θα γίνουν με λίστα, άρα χωρίς σταυρό, άρα οι υποψήφιοι δεν θα κυνηγήσουν σταυρό και άρα όποιοι είναι να εκλεγούν λίγο-πολύ έχει οριοθετηθεί κυρίως σε μας στην Ξάνθη, όπου κάθε κόμμα εκλέγει από ένα βουλευτή.
«Ε»  

 

Γύρισε η Ντόρα πίσω  


Αφού η μοναχική πορεία της Ντόρας Μπακογιάννη αποδείχτηκε αδιέξοδη και χωρίς είσοδο στη βουλή, η Ντόρα βρήκε τη λύση: Επέστρεψε στο σπίτι της, τη Νέα Δημοκρατία.
Φυσιολογικό, θα πουν πολλοί και θα συμφωνήσω. Εξάλλου, τόσο ο πατέρας της Κώστας Μητσοτάκης, όσο και ο αδελφός της Κυριάκος, την πίεζαν να επιστρέψει στη Ν.Δ. βλέποντας ότι τα μικρά κόμματα είναι καταδικασμένα να μείνουν μικρά όταν δεν μπαίνουν στη βουλή.
«Ε»  

 

Θ’ απουσιάσουν  


Στις εκλογές της 17ης Ιουνίου είναι δεδομένο ότι θ’ απουσιάσουν αρκετά από τα λεγόμενα μικρά κόμματα που ως γνωστόν εμφανίζονται μεν αλλά συνολικά δεν προσεγγίζουν ούτε το 1% των ψήφων.
Παραδείγματος χάριν «κόμματα» όπως η Ένωση Κεντρώων, Κοινωνία Συνεχιστών του Καποδίστρια, Δεν Πληρώνω, ΕΕΚ Τροτσκιστές, Δράση, ΟΑΚΚΕ, Κοινωνική Συμμαχία και άλλα και να είναι υποψήφια, την φορά αυτή θα πάρουν λιγότερες ψήφους από ότι στις 6 Ιουνίου με την πόλωση που δημιουργείται.
Γιατί ως γνωστόν η μάχη θα δοθεί, μεταξύ Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΑΡ, ΚΚΕ, Ανεξάρτητοι Έλληνες.
«Ε»    

 

Έλλειψη δεοντολογίας  


Η δημοσιογραφική δεοντολογία είναι μια έννοια που οφείλουν να σέβονται πρώτα οι ίδιοι οι δημοσιογράφοι.
Δυστυχώς, στην πόλη μας αυτή η αρχή δεν τηρείται από μερίδα του Τύπου.  Είναι όρος που δεν υπάρχει στο λεξιλόγιό τους και την πρακτική τους.
Αυτό επιβεβαιώθηκε πρόσφατα σε δημοσιεύματα τοπικών εφημερίδων και διαδικτυακών τόπων αναφορικά με το ρεπορτάζ της εφημερίδας μας για το κορίτσι που υπέστη σεξουαλική επίθεση από άτομο του περιβάλλοντός της.
Όλοι πήραν το ρεπορτάζ από την εφημερίδα ΕΜΠΡΟΣ που αποκλειστικά το είχε δημοσιεύσει χωρίς ν’ αναφέρουν την πηγή τους.
Το φαινόμενο έχει επαναληφθεί και στο παρελθόν. Εάν ξαναγίνει θα καταγγείλουμε τους «δημοσιογράφους» αυτούς και τα Μέσα τους.
«Ε»    

 

Πολιτικοί γάμοι και ζυμώσεις…  


Κορυφώνονται οι διεργασίες και οι εκλογικές ζυμώσεις συνεργασίας, με τη συνένωση της Κεντροδεξιάς από τη μία και τις συμμαχίες στον φιλελεύθερο χώρο από την άλλη, την ώρα που ο ΛΑΟΣ φυλλορροεί μετά τις αποχωρήσεις στελεχών του.
Στο στρατόπεδο της κεντροδεξιάς έχουμε την ευόδωση του γάμου Ν.Δ. – ΔΗ.ΣΥ. με την παραχώρηση στη «νύφη» της πρώτη θέσης στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Ν.Δ, την συμφωνία μεταξύ Δράσης- Τζήμερου οι οποίοι θα προσπαθήσουν ενωμένοι να υπερβούν το φράγμα του 3% και να εισέλθουν στη βουλή και το σεισμό στον ΛΑΟΣ, με αποχωρήσεις και προσεγγίσεις στελεχών με τη Ν.Δ.
Στο άλλο στρατόπεδο της κεντροαριστεράς,  το συνοικέσιο μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ-Κατσέλη βρίσκεται σε εξέλιξη, με την Λούκα να επιδιώκει να γίνει η τσαρίνα της οικονομίας σε περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ αναδειχθεί σε νικητή των εκλογών, αφήνοντας μετέωρο τον Χάρη Καστανίδη.
Το φλερτ των οικολόγων με όλα τα αριστερά κόμματα απ’ ότι φαίνεται δεν είχε αίσιο τέλος καθώς οι πράσινοι αποφάσισαν τελικά μοναχική πορεία, ενώ το άλλο «πράσινο» κόμμα, το ΠΑΣΟΚ, βρίσκεται σε φάση εσωτερικών αναζητήσεων, συμμαχιών και ισορροπιών.
Κι όπως φαίνεται, έπεται και συνέχεια στις ανακατατάξεις του πολιτικού σκηνικού…  

Τέλος τα λεφτά για τις συντάξεις τον Ιούνιο  


O υπουργός Οικονομικών Γιώργος Ζανιάς κατά τη διάρκεια της πρώτης συνεδρίασης του υπουργικού Συμβουλίου της υπηρεσιακής κυβέρνησης εξέπεμψε SOS. Τα χρήματα φτάνουν στο τέλος τους.
Ο υπουργός ενημέρωσε τον πρωθυπουργό Παναγιώτη Πικραμμένο ότι τα ταμειακά διαθέσιμα για την πληρωμή συντάξεων επαρκούν έως και τον Ιούνιο. Συζητήθηκε πως μια πρόσκαιρη λύση θα ήταν να δοθεί το ένα δισεκατομμύριο που παρακρατήθηκε από την τελευταία δόση.
Από τη δική του πλευρά ο πρωθυπουργός έδωσε εντολή να σταλούν αμέσως τα ενημερωτικά σημειώματα σε όλους τους φορολογούμενους για την πληρωμή του Ειδικού Τέλους Ακινήτων για τα έτη 2009 και 2010.

 

     
Ε όχι κι έτσι….


 Την ώρα που στη Βουλή ζητήθηκε από τον πρόεδρο ενός λεπτού σιγή η νεοεκλεγείσα βουλευτής της ΔΗΜΑΡ κα Ρεπούση επέλεξε να …εξέλθει από την αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής! Το γεγονός όπως είναι φυσικό προκάλεσε αλγεινή εντύπωση καθώς η κα Ρεπούση είχε αναστατώσει την εκπαιδευτική κοινότητα αλλά και την κοινωνία, ως υπεύθυνη της συγγραφικής ομάδας βιβλίου ιστορίας στο δημοτικό που επέλεξε απ’ όλο το κεφαλαίο της Μικρασιατικής καταστροφής, να διδάξει στα παιδιά για το «συνωστισμό» που παρατηρήθηκε στην παραλία της Σμύρνης και όχι για την τραγωδία που έζησε ο κόσμος της Μικρασίας. Τώρα ως βουλευτής επιλέγει να μη απονείμει τιμή σε μια επίσης τραγωδία, της γενοκτονίας του ποντιακού ελληνισμού. Προφανώς και αυτή την τραγωδία με τους 353.000 νεκρούς  έχει μια ανάλογη εκδοχή η κα Ρεπούση…
Μ.Ξ.  

 

 
Ο «γάμος» της Ντόρας και του Αντώνη…


 Μπορεί Αντώνης και Ντόρα να βάδισαν εις πολιτικό «γάμο», όμως αυτό δεν αποτελεί χαρμόσυνο γεγονός τουλάχιστον για τους μειονοτικούς υποψήφιους των νομών Ξάνθης και Ροδόπης. Όπως μαθαίνω τόσο ο κ . Τουρκές όσο και ο κ. Ιλχάν που συμμετείχαν στα ψηφοδέλτια της ΔΗΣΥ σε Ξάνθη και Ροδόπη αντίστοιχα είναι απρόθυμοι να συγκατοικήσουν με τους υποψηφίους του κ. Σαμαρά καταλαμβάνοντας τις δεύτερες θέσεις δηλαδή μετά τον κ. Κοντό και τον κ. Στυλιανίδη. Πληροφορούμαι ότι αυτή η στάση επικροτείται από την μειονότητα που δεν έχει και τις καλύτερες σχέσεις με τον κ. Σαμαρά και μάλιστα άκουσα να λένε ότι δεν έχουν λόγο οι δύο υποψήφιοι να γίνουν οι νεροκουβαλητές του Σαμαρά.
Μ.Ξ.    

 

Δημιουργία Ξανά και Δράση μαζί  


Την κοινή τους κάθοδο στις εκλογές ανακοίνωσαν ο Θάνος Τζήμερος και ο Στέφανος Μάνος μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, ενώ σήμερα αναμένεται η κοινή συνέντευξη Τύπου, όπου θα δοθούν περαιτέρω διευκρινίσεις.
Μέχρι στιγμής φαίνεται ο Στέφανος Μάνος να δίνει τόπο στα νιάτα για την ηγεσία του συνασπισμού. Οι δύο δυνάμεις πάντως φιλοδοξούν να ενώσουν τα ποσοστά τους για να καταφέρουν να μπουν στη Βουλή και να εκφράσουν και τους φιλελεύθερους, οι οποίοι πλέον, μετά και το «γάμο» της Ντόρας με τη Νέα Δημοκρατία, δεν έχουν άλλη δυνατότητα εκπροσώπησης. Πράγματι, η εκπροσώπηση των φιλελεύθερων δυνάμεων από τη Βουλή που προέκυψε στις εκλογές της 6ης Μαΐου ήταν μία παράμετρος που έλειπε, με δεδομένη και την επιλογή της δεξιάς στροφής από τον Αντώνη Σαμαρά. Ίσως τελικά η ισχύ να είναι εν τη ενώσει, αν και η πολιτική δεν είναι απλά μαθηματικά.
Ε.Δ.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Παρασκευή 26 Απριλίου 2024

Απόφαση- σταθμός Όταν οι θεσμοί της Πολιτείας λειτουργούν σωστά, τότε η Δημοκρατία υπάρχει…