Σχόλια 19/05/2012

0
kostoumia-empros

Ο Σαμαράς κατεδαφίζει την πολυκαιρισμένη γαλάζια πολυκατοικία! Στη θέση της θα ανεγερθεί μία ισόγεια κατοικία με πολλά δωμάτια για όλους….        

Έχουμε πολλούς  

 


Η περίοδος που διανύει η χώρα με την επανάληψη των εκλογών για την Κυριακή 17 Ιουνίου, έφερε στην επιφάνεια και έναν ακόμη κλάδο, αυτόν των συνταγματολόγων.
Έτσι, μετά τους δεκάδες καθηγητές Οικονομίας που διαπιστώσαμε ότι διαθέτουμε στη χώρα (να διαθέταμε και οικονομία…), εμφάνιση μαζική έκαναν και οι συνταγματολόγοι.
Γεμάτα τα πανεπιστήμια συνταγματολόγους. Τους μάθαμε όλους όπως τους οικονομολόγους.
Αλήθεια, τι μένει ακόμη να μάθουμε και να δούμε στο γυαλί; Μα ανθρώπους της αγοράς, της παραγωγής, της πιάτσας.
Γιατί μιλούν ακατάσχετα όλοι αυτοί που δεν έχουν ούτε ένα ένσημο στον ιδιωτικό τομέα, του δημοσίου τρόφιμοι και σιγουράντζες του μισθού τους.
Γι’ αυτό όλοι αυτοί οι καθηγητάδες οδήγησαν την χώρα στο χαμό. Γιατί όλα είναι λόγια και μόνον λόγια. Με γραβάτα και ύφος.
Τρομάρα τους…
«Ε»      

 

Είπαν  


Μονάχα η ψυχανάλυση μπορεί να εξηγήσει τη σχέση της Αριστεράς με την Εξουσία.
Στέλνει το μήνυμα αλλά δεν διαβάζει το γράμμα. Φτάνει μέχρι την πηγή αλλά νερό δεν πίνει!
«Ε»  

Νεοέλληνες  


Οι Νεοέλληνες δίνουν με καμάρι 30.000€ για ένα τζιπάκι, αλλά δεν δέχονται την παραμικρή μείωση του μισθού τους λόγω κρίσης.

 

     
Για τα δανεικά  


Η οικονομική κρίση έφερε το μνημόνιο, κι όχι το μνημόνιο την κρίση: έγραφα την Τρίτη 24/03/2009- ένα χρόνο και βάλε πριν το μνημόνιο 1 – στην εφημερίδα ΕΜΠΡΟΣ: «Κάποτε τρέχαμε για τα ιδανικά μας τώρα τρέχουμε για τα δανεικά μας».
VEN.KAR.  

 

 
Σαν χαλασμένη πυξίδα  


 

Μπορεί ο Τ. Γιαννίτσης να είναι πολιτικός ήπιων τόνων, όμως τα λόγια του δεν τα μασάει. Στη διάρκεια της τελετής παράδοσης- παραλαβής του υπουργείου Εσωτερικών στον Αντ. Μανιτάκη, αφού αποκάλυψε ότι αρνήθηκε την πρόταση που του έγινε να συνεχίσει το έργο του στην υπηρεσιακή κυβέρνηση ακόμα και σε άλλο υπουργείο, σημείωσε, με νόημα: «Η συλλογική πορεία που έχουμε πάρει σήμερα, μοιάζει με απομαγνητισμένη πυξίδα. Σε μία τέτοια πορεία δεν θα πάρω μέρος. Ελπίζω, και το ελπίζω όσο περισσότερο γίνεται, να επανενεργοποιηθεί η πυξίδα, να μπούμε σε μία πορεία που ξέρουμε τι θέλουμε, πού πάμε και πως πάμε…».

       
Μούντζα  


«Έχω…μουντζώσει πολλές φορές τον εαυτό μου για την κυβερνητική στήριξη που έδωσα το Δεκέμβριο στο ΠΑΣΟΚ και τη Ν.Δ., αλλά είναι πολύ αργά πλέον…»          

 

Αυτοί που φοβίζουν…  


Με πρωτοσέλιδο δημοσίευμα “Αλέξης Τσίπρας, ο άνθρωπος που φοβίζει την Ευρώπη” κυκλοφορεί μεγάλο γαλλικό περιοδικό.
Αν όμως ο Τσίπρας  φοβίζει την Ευρώπη τότε θα πρέπει να πούμε το ίδιο για τον κ. Σόιμπλε: «ο άνθρωπος που φοβίζει την Ελλάδα».
Άραγε ποιοι έχουν δικαιολογημένους φόβους; Ίσως και οι δύο…

 

     
Σημεία των καιρών


 Πρόβλημα χρηματοδότησης αντιμετωπίζει και το Ιατροκοινωνικό Κέντρο Δροσερού που λειτουργεί εδώ και 8 χρόνια και όπως είναι γνωστό προσφέρει τα μέγιστα στην Ιατροκοινωνική περίθαλψη μιας ευαίσθητης περιοχής της πόλης μας. Απλήρωτα παραμένουν τα 7 άτομα που απαρτίζουν το προσωπικό γιατί έκλεισε η στρόφιγγα της χρηματοδότησης του Κέντρου. Κι αν αυτό συνεχιστεί τότε κινδυνεύει να κλείσει και να στερηθεί ο πληθυσμός των Αθιγγάνων της πολύτιμες υπηρεσίες του. Συρρικνώνουν το «Βοήθεια στο Σπίτι» , δεν χρηματοδοτούν το ΙΑΚ… Όπως φαίνεται δεν θα μείνει τίποτε σε κοινωνική δομή, όρθιο…
Μ.Ξ.  

Μιάμιση μέρα βουλευτής


 Μιάμιση μόλις μέρα κράτησε η θητεία των βουλευτών! Οι «νέοι 300» ορκίστηκαν την Πέμπτη και πριν καλά καλά το συνειδητοποιήσουν θα πρέπει να παραιτηθούν Κι αυτό γιατί χθες, όπως ορίζει ο Κανονισμός της Βουλής, στις 11.30 το πρωί με μυστική ψηφοφορία εξελέγη ο νέος πρόεδρος της εθνικής αντιπροσωπείας και το Σάββατο θα θυροκολληθεί το προεδρικό διάταγμα για τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη των εκλογών. Είναι η πιο βραχύβια Βουλή της μεταπολεμικής περιόδου. 
Και το θέμα είναι ότι αρκετοί ίσως να μην επανεκλεγούν αφού οι εκλογές θα γίνουν με λίστα και πολλά μπορούν να παιχτούν. Οπότε θα μείνουν με την …χαρά μιάμισης μέρας που ορκίστηκαν βουλευτές!
Άλλα σημεία των καιρών!
Μ.Ξ.    

 

Ας είναι η αρχή του τέλους…  


Την τοπική κοινωνία έχει συνταράξει η σεξουαλική κακοποίηση του μικρού κοριτσιού στην ορεινή περιοχή, ενώ είναι ενδεικτικό ότι κάτοικοι και εκπαιδευτικοί της περιοχής επικοινώνησαν με το «Ε» για να εκφράσουν την… έκπληξή τους, αφού νόμιζαν εδώ και 10 ημέρες ότι πρόκειται για… άλλη μία φήμη.
Δυστυχώς, με τον πιο βάναυσο τρόπο εξαντλείται η φημολογία και πλέον η έκβαση της υπόθεσης είναι ευχή όλων να οδηγήσει σε ένα πιο ασφαλές και ευτυχές μέλλον για το ψυχικά τραυματισμένο παιδί και να αποτελέσει την «αρχή του τέλους» για την απομόνωση και το συντηρητισμό που οδηγεί στην αγριότητα και τη διαστροφή.
Όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς, από τις κοινωνικές υπηρεσίες έως την Εισαγγελία χειρίζονται με λεπτότητα και σοβαρότητα την υπόθεση, ωστόσο, ιδίως η πλευρά που ασχολείται με την ποινικό σκέλος της υπόθεσης γνωρίζει καλύτερα ότι τώρα διανύεται ο κρίσιμος χρόνος, προκειμένου να αποδειχθούν αποτελεσματικοί.
Ε.Δ.    

 

Πράσινος «σεισμός» στην Κομοτηνή  


Η νέα προεκλογική περίοδος στην Ξάνθη βαίνει ομαλώς προς το παρόν, αν εξαιρέσει κανείς τις ζυμώσεις στη γαλάζια πολυκατοικία που αναμένεται να φέρουν βόμβα μεγατόνων και στην τοπική πολιτική σκηνή. Ωστόσο, τα πράγματα δεν είναι καθόλου ήρεμα στη γειτονική Κομοτηνή, όπου υπάρχει έντονη συζήτηση σχετικά με την πρώτη θέση στη λίστα του ΠΑΣΟΚ.  Ο κ. Χατζηοσμάν που πλειοψήφησε σε σταυρούς αναμένει, όπως, είναι λογικό ο ίδιος να είναι πρώτος, αλλά κάποιοι υποστηρίζουν ότι έτσι δεν θα μπορεί να εκφραστεί η χριστιανική ψήφος, με δεδομένο ότι και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είναι από τη μειονότητα. Αυτή θα ήταν μια καλή σκέψη, με τη λογική της αναλογικής αντιπροσώπευσης της ψήφου, ωστόσο θα έπρεπε να τεθεί από πολίτες και κόμματα προεκλογικά. Για το γεγονός ότι η μειονότητα ψηφίζει μαζικά για τους χιψι λόγους, δεν απεμπολεί την ευθύνη από αυτούς που έκαναν τις επιλογές ή από αυτούς που απείχαν. Αυτά έχει η δημοκρατία.
Ε.Δ.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Παρασκευή 26 Απριλίου 2024

Απόφαση- σταθμός Όταν οι θεσμοί της Πολιτείας λειτουργούν σωστά, τότε η Δημοκρατία υπάρχει…