Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ «ΑγοράΖΩ» από την αγορά της Ξάνθης

«ΑγοράΖΩ» από την αγορά της Ξάνθης

0
AGORA_XANTHIS-empros

Διαφημιστική καμπάνια του Επιμελητηρίου με στόχο να τονωθεί η τοπική αγορά

Ο εμπορικός κόσμος προσδοκά …Ανάσταση όμως οι οιωνοί δεν είναι …άριστοι
Η μικρότερη κίνηση χρήματος εδώ και 50 χρόνια!

Την …νεκρανάσταση της αγοράς της Ξάνθης επιδιώκει η πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Ξάνθης να οργανώσει μια διαφημιστική καμπάνια με τίτλο: «ΑγοράΖΩ» που στοχεύει στην προσέλκυση του καταναλωτικού κοινού και στη αποφυγή διαρροών κεφαλαίων από τις τοπικές επιχειρήσεις προς τις πολυεθνικές που δραστηριοποιούνται στην περιοχή μας  
Ο Επιμένων Ξανθιώτικα ΝΙΚΑ!
Πλημμύρισε η αγορά με 6 διαφορετικές αφίσες που αναρτήθηκαν σε καταστήματα και 3 πινακίδες – πανό που θ’ αναρτηθούν στην είσοδο της πόλης. Επίσης στην καμπάνια επιστρατεύονται όλα τα ΜΜΕ, με τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά σποτ, προβολή στον Τύπο και στο ίντερνετ.
Με μια εύστοχη επιχειρηματολογία…επιχειρείται να πεισθεί ο Ξανθιώτης να ενεργήσει τοπικιστικά προτιμώντας για τις αγορές του την τοπική αγορά προκειμένου να ανακοπεί η ροή προς τα πολυκαταστήματα. Ο πρόεδρος του ΕΒΕ Ξάνθης επισημαίνει ότι η αγορά της Ξάνθης αυτή τη στιγμή είναι σε αρίστη κατάσταση με τιμές πολύ δελεαστικές, ποιοτικά προϊόντα γεγονός που σημαίνει ότι έχει αυξήσει την ανταγωνιστικότητά της και συνεπώς δεν έχει να ζηλέψει τίποτε από τα καλύτερα πολυκαταστήματα: «Έχουμε μια από τις πιο ανταγωνιστικές αγορές σ’ όλη τη Β. Ελλάδα Οι επαγγελματίες μας προσέχουν πολύ την ποιότητα και επιπλέον έχουν μειώσει τις τιμές ώστε να μπορέσουν να προσελκύσουν τους καταναλωτές. Η αγορά μας δεν έχει να ζηλέψει τίποτε από τα καλύτερα πολυκαταστήματα. Καλώ τους Ξανθιώτες να κάνουν έρευνα αγοράς και είμαι βέβαιος ότι θα το διαπιστώσουν. Επιπλέον ενισχύοντας την τοπική αγορά, στηρίζονται οι τοπικές επιχειρήσεις και τα χρήματα μένουν στον τόπο μας και γυρίζουν πάλι σε μας . Δεν φεύγουν έξω όπως γίνεται με τις πολυεθνικές», τονίζει με έμφαση ο κ. Στέλιος Μωραϊτης.  
Ο εμπορικός κόσμος προσδοκά …Ανάσταση
Ανάλογη πρωτοβουλία είχε αναλάβει τα Χριστούγεννα και ο Εμπορικός σύλλογος σε συνεργασία με την ΟΕΒΕ Ξάνθης. Είχαν εκδώσει αφίσες και μια σειρά από φυλλάδια που  μοίρασαν στα μαγαζιά και στον κόσμο. Ο πρόεδρος του Εμπορικού είμαστε στην Μ. Εβδομάδα και υπάρχει μια νωχελική κίνηση. Δεν περιμένουμε βέβαια πολλά παρότι έχουμε πολύ καλές τιμές και προσέχουμε με την ποιότητα και τις καλές τιμές να προσελκύσουμε κόσμο. Ελπίζουμε αυτές τις μέρες να πάρουμε μια μικρή ανάσα».  
Η μικρότερη κίνηση χρήματος εδώ και 50 χρόνια!
Να σημειώσουμε ότι μέσα στο 2011 έβαλαν λουκέτο 68.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις και χάθηκαν πάνω από 100.000 θέσεις εργασίας. Η εκτίμηση του προέδρου της ΟΕΒΕ είναι ιδιαιτέρως πεσιμιστική: «Φέτος σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία είχαμε την μικρότερη κίνηση χρήματος στην αγορά εδώ και 50 χρόνια. Κατά συνέπεια για ποια κίνηση αγορά μιλάμε. Υπάρχει μεγάλο πρόβλημα στον κόσμο και αυτό μετακυλίεται στην αγορά. Η κατάσταση γίνεται πιο δύσκολη …σφίγγει καθημερινά. Έχουμε εορταστικό ωράριο και δεν κυκλοφορεί ψυχή…Και τα πράγματα θα γίνουν ακόμη πιο δύσκολα…».  
Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Διασύνδεση POS με ταμειακές μηχανές: Στο 94% το ποσοστό συμμόρφωσης των επιχειρήσεων

Εκπνέει την Τρίτη 30 Απριλίου η προθεσμία Εκπνέει στις 30 Απριλίου η προθεσμία που έχουν ο…