Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Χαλασμένο επί ένα μήνα το ασανσέρ στο υποθηκοφυλακείο

Χαλασμένο επί ένα μήνα το ασανσέρ στο υποθηκοφυλακείο

0
ypothikofylakeio_1-empros

Ταλαιπωρία για άτομα Τρίτης Ηλικίας και ΑμΕΑ

Πρόθεση του δήμου να αντικαταστήσει το ασανσέρ, ως ιδιοκτήτης του ακινήτου, λόγω του υψηλού κόστους συντήρησης
 
«Από τις 10 Μαρτίου δε λειτουργεί το ασανσέρ στο υποθηκοφυλακείο. Πήγα και σήμερα (σ.σ. χθες) και πάλι δε λειτουργεί. Όποιος με διαψεύσει θα δώσω 50 ευρώ», αναφέρει μεταξύ αγανάκτησης και χιούμορ συμπολίτης που σε καταγγελία που έθεσε σε γνώση της εφημερίδας μας χθες το πρωί, εξηγεί ότι εδώ και ένα μήνα δεν μπορεί να επισκεφτεί την υπηρεσία λόγω του προβλήματος με τον ανελκυστήρα.
Το υποθηκοφυλακείο λειτουργεί στο δεύτερο όροφο δημοτικού ακινήτου που βρίσκεται στην κεντρική πλατεία της Ξάνθης και αποτελεί το μοναδικό χώρο του κτίσματος (πέρα από την Εμπορική Τράπεζα που στεγάζεται στο ισόγειο) που βρίσκεται σε λειτουργία.

Υψηλό το κόστος επισκευής του ασανσέρ
Επειδή πρόκειται για δημοτικό ακίνητο απευθυνθήκαμε στον αντιδήμαρχο των τεχνικών υπηρεσιών Χρήστο Μούρκα, ο οποίος σημείωσε ότι το θέμα τέθηκε σε γνώση του την προηγούμενη εβδομάδα και έκτοτε ανέθεσε σε μηχανολόγο της υπηρεσίας να συντάξει τη μελέτη για την επισκευή.
Ωστόσο, όπως προέκυψε, το κόστος της συντήρησης ανέρχεται περίπου στα 2.800 ευρώ –με ‘λεπτό’ σημείο το ποιος επωμίζεται την οικονομική επιβάρυνση- για την αντικατάσταση του ηλεκτρονικού πίνακα, με κίνδυνο να απαιτηθεί νέα συντήρηση σε σύντομο χρονικό διάστημα, ενώ η προμήθεια νέου ασανσέρ, μαζί με την καμπίνα δηλαδή, φτάνει τα 5.000-5.500 ευρώ. Μάλιστα, χθες η Διεύθυνση προγραμματισμού ανέμενε την προσφορά του συντηρητή για την αντικατάσταση του ανελκυστήρα.

Παίρνει παράταση η… ταλαιπωρία
«Το θέμα από εδώ και πέρα δεν εμπίπτει στην αρμοδιότητά μας, αλλά στη διεύθυνση Οικονομικών», προσθέτει ο κ. Μούρκας. Εφόσον όμως, αποφασιστεί η προμήθεια του ασανσέρ θα πρέπει να ακολουθηθεί η σχετική διαδικασία με έγκριση της απόφασης από την Οικονομική Επιτροπή, προκήρυξη διαγωνισμού και ανάθεση στον πλειοδότη. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι θα καθυστερήσει κι άλλο η επισκευή του ασανσέρ και θα είναι αναγκασμένοι να υπομείνουν την ταλαιπωρία άτομα της Τρίτης Ηλικίας, ΑμΕΑ ή και οποιοσδήποτε πολίτης έχει δυσκολία στην μετακίνηση (καροτσάκι, τραυματισμός κλπ).

Ελένη Διαφωνίδου
ediafonidou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Φύσηξε» και γεμίσαμε σκόνη στην Ξάνθη

Καλυμμένα τα αυτοκίνητα, οι δρόμοι και τα μπαλκόνια – Μιλά ο καθηγητής ΔΠΘ και Διευθυντής …