Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Αθλητικά Νέα Στίβος: Στην Εθνική Ελλάδος η Πηνελόπη Δάγκα!

Στίβος: Στην Εθνική Ελλάδος η Πηνελόπη Δάγκα!

0
Dagka_soultanis-empros

Η 3η θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα χάρισε την πρόκριση στην Ξανθιώτισσα αθλήτρια

Στα 6000μ. Ανώμαλου Δρόμου θα αγωνιστεί η δρομέας του Ο.Φ.Κ.Α. Ξάνθης        

     
Στην αποστολή της Εθνικής Ελλάδος, στο άθλημα των 6000μ. Γυναικών Β’, προκρίθηκε η δρομέας του Ο.Φ.Κ.Α. Ξάνθης, Πηνελόπη Δάγκα.
Η Ξανθιώτισσα αθλήτρια κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανώμαλου Δρόμου και μαζί τη θέση που οδηγεί στην Εθνική Ελλάδος.  
Χάλκινο μετάλλιο και πρόκριση στην Εθνική Ομάδα  
Στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανώμαλου Δρόμου που έγινε στο Μαρκόπουλο Αττικής την περασμένη Κυριακή (04/03/2012), η αθλήτρια μεγάλων αποστάσεων του Ο.Φ.Κ.Α. Ξάνθης Πηνελόπη Δάγκα, πραγματοποιώντας μία μεγαλειώδη εμφάνιση τερμάτισε στην 3η θέση στο άθλημα των 6000μ. γυναικών Β’ κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο. Η επιτυχία της ωστόσο δεν περιορίστηκε στην κατάκτηση του μεταλλίου αλλά είχε και συνέχεια καθώς με την επίδοση της προκρίθηκε στην Εθνική Ομάδα Γυναικών με την οποία θα ταξιδέψει στην πόλη Εσκίσεχίρ της Τουρκίας για το Βαλκανικό Πρωτάθλημα Ανώμαλου Δρόμου που θα διεξαχθεί στις 31 Μαρτίου.  
Για 3η φορά με τη «γαλανόλευκη» στολή  
Η μεγάλη πορεία της Ξανθιώτισσας αθλήτριας επισφραγίστηκε με μία ακόμη συμμετοχή στην Εθνική Ελλάδος και συγκεκριμένα αυτή θα είναι η 3η φορά που η Δάγκα θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα. Η πρώτη ήταν το 2009 (στα 4000μ. νεανίδων), η δεύτερη το 2011 (στα 6000μ. Νέων Γυναικών).
Εκτός από το μετάλλιο στην κατηγορία Γυναικών Β’ και τη συμμετοχή στην Εθνική, η αθλήτρια του Ο.Φ.Κ.Α. στο παρελθόν έχει σημειώσει πολλές ακόμη επιτυχίες.
Μεταξύ άλλων η Πηνελόπη Δάγκα έχει τερματίσει:
2η στην Ελλάδα το 2006 στα 2000μ. παγκορασίδων.
1η στην Ελλάδα το 2007 στα 3000μ. παγκορασίδων.
2η στην Ελλάδα το 2009 στα 4000μ. νεανίδων.
3η στην Ελλάδα το 2012 στα 6000μ. γυναικών Β’.
Πολλά συγχαρητήρια βέβαια αξίζουν και στον προπονητή της, Άγγελο Σουλτάνη ο οποίος έχει καθοδηγήσει στο παρελθόν πολλούς ακόμη αθλητές και αθλήτριες που διέπρεψαν στην Ελλάδα και όχι μόνο.
Ο κ. Σουλτάνης εξάλλου, φανερά συγκινημένος και υπερήφανος για την τελευταία – χρονικά – διάκριση της Πηνελόπης Δάγκα, με δηλώσεις του εξέφρασε τα συγχαρητήρια του και τόνισε ότι η δουλειά και οι εντατικές προπονήσεις θα συνεχιστούν ενόψει του επερχόμενου Βαλκανικού πρωταθλήματος.
Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι στο πρόσφατο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα η Πηνελόπη Δάγκα ήταν η μοναδική αθλήτρια από τη Θράκη που κατέκτησε μετάλλιο όπως και η μοναδική αθλήτρια από την ευρύτερη περιοχή που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα.
Οι τρεις πρώτες νικήτριες στα 6000μ. Γυναικών Β’:
1. Κοινή Αθηνά (ΓΣΑ Τρικάλων): 21’.22’’.
2. Βλαχάκη Γιώτη (ΓΑΣ Ιλισός): 22’.09’’.
3. Δάγκα Πηνελόπη (Ο.Φ.Κ.Α. Ξάνθης): 22’.36’’.

Δημήτρης Καλτέκης
dkaltekis@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αθλητικά Νέα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Λεύκιππος: Πάλεψε αλλά δεν τα κατάφερε στη Θεσσαλονίκη απέναντι στη ΧΑΝΘ

Αποκλείστηκε από τον  μεγάλο τελικό αλλά τερμάτισε 3ος στον 3ο Όμιλο της National League 1…