Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Αθλητικά Νέα Στίβος: Σπουδαία επίδοση από την Κορίνα Σαρίκου

Στίβος: Σπουδαία επίδοση από την Κορίνα Σαρίκου

0
sarikou_korina

Τον καλύτερο φετινό χρόνο στα 1000μ. στην κατηγορία ¨μίνι¨ σημείωσε η Ξανθιώτισσα αθλήτρια

Άλλα τρία μετάλλια για τον Ο.Φ.Κ.Α. στα «Σπανίδεια 2012»              

Η αθλήτρια του Ο.Φ.Κ.Α. Ξάνθης Κορίνα Σαρίκου, ήταν το πρόσωπο των αγώνων «Σπανίδεια 2012» που έγιναν στην Καβάλα στις 20 Ιουνίου. Οι αγώνες ήταν αφιερωμένοι στη μνήμη του παλιού Καβαλιώτη αθλητή της δισκοβολίας και Εθνικού προπονητή Κώστα Σπανίδη και αφορούσαν τις κατηγορίες Παμπαίδων – Παγκορασίδων Β’ (γεν. 1999-2000) και μίνι (γεν. 2001-2003) για τη Β. Ελλάδα.
Η ¨λιλιπούτεια¨ Ξανθιώτισσα αθλήτρια τερμάτισε 1η και με μεγάλη διαφορά από τη 2η αθλήτρια (80μ. διαφορά) στην κατηγορία μίνι στα 1000μ. με τον «εξωπραγματικό» χρόνο 3΄.26΄΄.96 που είναι ο καλύτερος φετινός στην Ελλάδα στην κατηγορία της. Με αυτή την επίδοση παράλληλα η Σαρίκου βελτίωσε το περσινό της ρεκόρ (3’.39’’.00) που είχε σημειώσει και πάλι στην Καβάλα.  
Ξεπέρασε και τους χρόνους των αγοριών μεγαλύτερης ηλικίας  
Οι περισσότεροι από 1000 θεατές που παρακολούθησαν τους αγώνες που διεξήχθησαν στο δημοτικό στάδιο της Καβάλας έμειναν ενθουσιασμένοι και καταχειροκρότησαν τη νεαρή Ξανθιώτισσα αθλήτρια για την εντυπωσιακή κούρσα και επίδοση της στα 1000μ. και το μεγάλο ρεκόρ στην ηλικία της.
Σε χειροκροτήματα ξέσπασαν και οι αθλητές, παράγοντες, συνοδοί και προπονητές των υπόλοιπων συλλόγων που έπαιρναν μέρος στη διοργάνωση καθώς στο πρόσωπο και την επίδοση της Σαρίκου είδαν μία πολλά υποσχόμενη αθλήτρια που εάν συνεχίσει το ίδιο δυναμικά στις προπονήσεις και τους αγώνες, μπορεί να εξελιχθεί σε μία αθλήτρια μεγάλης κλάσης. Τα εξαιρετικά φυσικά προσόντα που διαθέτει η αθλήτρια του Ο.Φ.Κ.Α. αποτελούν μία πολύ μεγάλη παρακαταθήκη για το μέλλον στις αποστάσεις όπου ο ξανθιώτικος σύλλογος είχε μία μεγάλη παράδοση (Καζιμίροβα – Δάγκα) και οφείλει να συνεχίσει με ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες.
Ο προπονητής της Κορίνας Σαρίκου, Άγγελος Σουλτάνης, αναφερόμενος στην επιτυχία της αθλήτριας δήλωσε: «Δουλεύουμε προσεκτικά λόγω του νεαρού της ηλικίας της αλλά με μεγάλες φιλοδοξίες και όνειρα. Σήμερα ξεπέρασε και τους χρόνους που έκαναν τα αγόρια στην ανώτερη κατηγορία των παμπαίδων Β’ (1999-2000) όπου ο πρώτος σημείωσε χρόνο 3’.27’’.00, ενώ η Κορίνα που αγωνίζεται στην κατηγορία μίνι (2001) έκανε χρόνο 3’.26’’.96., οπότε αντιλαμβάνεστε ότι ήταν μία φανταστική επίδοση που μας χαροποίησε πολύ και μας άνοιξε την όρεξη για μεγαλύτερη προσπάθεια και διακρίσεις στο μέλλον».  
Άλλα τρία μετάλλια και καλές επιδόσεις για τον Ο.Φ.Κ.Α.  
Εκτός της Σαρίκου, άλλοι τρεις αθλητές του Ο.Φ.Κ.Α. κατέκτησαν μετάλλια στους παραπάνω αγώνες, ενώ αρκετοί ακόμη Ξανθιώτες αθλητές – αθλήτριες ικανοποίησαν με τη συμμετοχή τους.
Η Κωνσταντίνα Ιωαννίδου (κατηγορία παγκορασίδες Β’) κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο μπαλάκι (άθλημα αντίστοιχο με τη σφαιροβολία για μικρότερες ηλικίες) με ρίψη στα 48.20 και έχασε για 10 εκ. το χρυσό. Το ασημένιο κέρδισε επίσης ο Αργύρης Μπουρουτζόγλου στους παμπαίδες Β’ στο μήκος με άλμα 4.79μ. (ατομικό ρεκόρ) ενώ στην παρθενική της εμφάνιση στην κατηγορία μίνι η Χριστίνα Κοτσαμπάση κατέκτησε το χάλκινο στο άλμα με 3.75μ.
Εκτός μεταλλίων έμειναν οι Γεωργία Φουρλακίδου (6η θέση στο μήκος στην κατηγορία μίνι με 3.65μ.). Ο Βασίλης Τσάλης κατέλαβε την 6η θέση στα 1000μ. στην κατηγορία παμπαίδες Β’ με ατομικό ρεκόρ 3’.47’’.80, ενώ ο Λάζαρος Πετρίδης πήρε το ¨βάπτισμα του πυρός¨ και μετά από πολύ καλή κούρσα τερμάτισε 7ος στα 1000μ. (μίνι) με χρόνο 4’.09’’.00.
Από τον Ο.Φ.Κ.Α. συμμετείχαν επίσης οι Ελευθέριος Θέμελης και η Εμμανουέλα Καραβέτη στα 60μ. παμπαίδων – παγκορασίδων β’ αντίστοιχα και η Αντωνία Κοτσάμπαση στο μήκος. Ακόμη συμμετείχε νεότερη (γεν. 2003) αθλήτρια του Ο.Φ.Κ.Α., Δήμητρα Ταουσανίδου στα 50μ. μίνι και στην πρώτη της παρουσία τερμάτισε 4η στα 50μ,. μίνι.
Σε γενικές γραμμές αυτή ήταν μία από τις πιο καλές πρόσφατες εμφανίσεις του Ο.Φ.Κ.Α. Ξάνθης ο οποίος δείχνει ότι διαθέτει μία πολύ καλή νέα γενιά αθλητών που σε λίγα χρόνια αναμένεται να λάμψουν και σε πανελλήνιο επίπεδο.      

Δημήτρης Καλτέκης
dkaltekis@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αθλητικά Νέα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Τρίτη στο Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα η Στέλλα Ορφανίδη του ΑΠΟΦΚΑ

Εξασφάλισε την είσοδό της στο Πανεπιστήμιο αν και μαθήτρια της 1ης Λυκείου Μία μεγάλη επιτ…