Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Αθλητικά Νέα Άλλο ένα μετάλλιο για την Πηνελόπη Δάγκα

Άλλο ένα μετάλλιο για την Πηνελόπη Δάγκα

0
Dagka_soultanis-empros

Την 3η θέση στο «Γύρο Σητείας» κατέλαβε η Ξανθιώτισσα δρομέας

Για 4η χρονιά συμμετείχε στον αγώνα των 3500μ. η αθλήτρια του Ο.Φ.Κ.Α.            

   
Προσκεκλημένη του Δήμου Σητείας ήταν η Ξανθιώτισσα αθλήτρια Πηνελόπη Δάγκα, για τον «Γύρο Σητείας» που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 25 Νοεμβρίου.
Ο παραπάνω αγώνας ήταν ο πρώτος από μία σειρά γκρανι – πρι με την ονομασία «Γύροι Πόλεων» που θα διεξαχθούν σε διάφορες πόλεις της Ελλάδος (η Ξάνθη δεν είναι μέσα σε αυτές).
Η συγκεκριμένη διοργάνωση έγινε υπό την επίβλεψη του κρητικού Δήμου και με τη βοήθεια της Ιεράς Μητρόπολης Ιεραπύτνης και Σητείας, της Περιφέρειας Κρήτης και του ΣΕΓΑΣ, ενώ ήταν αφιερωμένη στη μνήμη του Μαραθωνοδρόμου Μιχάλη Κούση. Οι συμμετοχές σε όλες τις κατηγορίες ξεπέρασαν τις 400.  
Προσκεκλημένη του Δήμου Σητείας για 4η χρονιά  
Η Πηνελόπη Δάγκα που ήταν προσκεκλημένη ως μέλος της Εθνικής Ομάδας, μετά από πολύ καλή εμφάνιση τερμάτισε στην 3η θέση στην απόσταση των 3.500μ. με χρόνο 12’.45’’.81 και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο, το πρώτο της μετά από τέσσερις διαδοχικές παρουσίες.
Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε εντός της πόλεως της Σητείας και οι αθλητές που συμμετείχαν καταχειροκροτήθηκαν από τους χιλιάδες θεατές που παρευρέθηκαν, προερχόμενοι από διάφορα μέρη της Κρήτης.
Ο σύλλογος κλασικού αθλητισμού Ο.Φ.Κ.Α. Ξάνθης, μέσω του μέλους της Πηνελόπης Δάγκα, για άλλη μία φορά εκπροσώπησε την Ξάνθη και τη Θράκη, διαφημίζοντας την πόλη μας, γεγονός που σχολιάστηκε ευμενώς από τους διοργανωτές, τους επίσημους και τους παράγοντες των Σωματείων, διότι ήταν η 4η συνεχόμενη φορά που αγωνίστηκε στη Σητεία.
Η πρώτη ήταν το 2009 όταν κατετάγη στην 5η θέση. Στη 2η συμμετοχή της το 2010 τερμάτισε επίσης 5η, ενώ το 2011 στην 7η θέση για να φτάσει στην καλύτερη επίδοση της φέτος με την 3η θέση και το χάλκινο μετάλλιο, αγωνιζόμενη απέναντι σε αθλήτριες από διάφορα μέρη της Ελλάδας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο «Γύρος Πόλης Σητείας» (απόστασης 3500μ) πραγματοποιείται εδώ και 13 χρόνια, ενώ φέτος μεταδόθηκε και μέσω ίντερνετ κι έτσι αρκετοί Ξανθιώτες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την προσπάθεια της Δάγκα. Η ίδια μετά το τέλος της κούρσας των 3500μ. δήλωσε: «Είμαι χαρούμενη γιατί κέρδισα το πρώτο μου μετάλλιο σε αυτό τον αγώνα μετά από τέσσερις συνεχόμενες παρουσίες στη Σητεία. Ευχαριστώ το Δήμο Σητείας που κάθε χρόνο με τιμά ιδιαίτερα με την πρόσκληση και μου δίνει την ευκαιρία να συμμετέχω σε αυτό τον διαφορετικό και παράλληλα αρκετά δύσκολο αγώνα. Και φέτος η διοργάνωση ήταν πολύ καλή και είμαι ικανοποιημένη με την επίδοση και τη θέση που τερμάτισα. Ευχαριστώ πολύ τον προπονητή μου Άγγελο Σουλτάνη και τον σύλλογο μου Ο.Φ.Κ.Α. Ξάνθης για τη μεγάλη βοήθεια και στήριξη που μου παρέχουν όλα αυτά τα χρόνια».
Τα αποτελέσματα στα 3500μ. γυναικών:
1η: Κοΐνη Αθηνά (ΓΕΑ Τρικάλων): 11’.40’’.60.
2η: Μιχαΐλοβα Βαλεντίνα (Πανελλήνιος Γ.Σ.): 12’.28’’68.
3η: Δάγκα Πηνελόπη (ΟΦΚΑ Ξάνθης): 12’.45’’.81    

Δημήτρης Καλτέκης
dkaltekis@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αθλητικά Νέα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η Ξάνθη υποδέχεται την Ολυμπιακή Φλόγα τη Δευτέρα

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης Την Δευτέρα 22 Απριλίου 2024, ο Δήμος Ξάνθης θα υποδεχθεί με λα…